Nu fii atât de generos

  „Ce bine-i merge omului care face milă şi împrumută pe altul şi care îşi rânduieşte faptele după dreptate! ” Psalmii 112:5

  Credeţi sau nu, există un timp când nu trebuie să fim chiar aşa de generoşi. Totul are de a face cu caloriile, zahărul, sarea, alcoolul şi alte lucruri care distrug sănătatea. Mai mult nu înseamnă neapărat mai bine! Unele estimări sugerează că, în India, ingerarea zilnică de calorii este în jur de 1.400 de persoană, iar în Africa, 1.200-1.900. Prin comparaţie, americanii recomandă aproximativ 2.400 de calorii pe zi pe cap de locuitor şi mulţi mănâncă mult mai mult. Este vreo mirare că obezitatea a atins proporţii epidemice?

  Mulţi americani mănâncă în fiecare an o cantitate de zahăr egală cu greutatea corpului lor. Consumul mediu de zahăr, de persoană, în fiecare an, este între 60-70 kg. Mulţi dintre tinerii de astăzi mănâncă zahăr ca şi cum ar avea deficienţe de zahăr. Totuşi, ştim că zahărul îngreuiază organismul, cauzează carii dentare şi slăbeşte sistemul imunitar.

  Corpul are nevoie cam de o jumătate de linguriţă de sare pe zi. Totuşi, noi tindem să consumăm de 10 ori mai mult.

  America are 18 milioane de adulţi cu boli provocate de alcool. Şi printre tineri, unii estimează că trei din zece au probleme cu alcoolul. Este înspăimântător să afli din raporturile FBI-ului, din 1989, că alcoolul a fost implicat în 70% din crime, 66% din accidentele fatale, 60% din crimele împotriva copiilor, 60% din abuzul copiilor, 56% din lupte şi atacuri din case, 55% din arestări, 53% din morţile prin foc, 50% din violuri, 41% din atacuri şi 37% din sinucideri.

  Noi suntem oameni generoşi, mâncând prea mult. În special prea mult zahăr şi grăsimi. Bem prea mult. Şi mâncăm prea multă sare. Aceasta face parte din natura noastră „generoasă” cu noi înşine!

  A cam venit timpul să terminăm cu astfel de lucruri generoase, care nu sunt bune pentm noi, şi să exersăm puţin mai multă generozitate în practici bune, cum ar fi să bem apă, să facem mişcare fizică, să mâncăm fructe şi legume proaspete şi sa împărtăşim binecuvântările noastre cu alţii. Generozitatea este o trăsătură minunată când o exercităm în favoarea altora, nu în favoarea noastră.

  Doamne, ajută-mă să am puterea să spun „nu” lucrurilor care nu sunt bune pentru mine şi „da” împărtăşirii generoase cu alţii a lucurilor bune, pe care le am.

  Samuel & Bernice DeShay

  Nu fii atât de generos - 2017. Noi suntem oameni generoşi, mâncând prea mult. În special prea mult zahăr şi grăsimi. Bem prea mult. Şi mâncăm prea multă sare. Aceasta face parte din natura noastră „generoasă” cu noi înşine! Generozitatea este o trăsătură minunată când o exercităm în favoarea altora, nu în favoarea noastră.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...