Articolul precedentA dărui este egal cu a trăi
  Articolul următorDe ce ne merge rău

  Alegeri și rezultate

  „Deci fie că mâncaţi, fie că beţi, fie că faceţi altceva, să faceți totul pentru slava lui Dumnezeu.” 1 Corinteni 10:31

  O dietă simplă, din hrană bogată, este idealul pentru minte, corp şi spirit sănătos. Două exemple: Cândva, în 605 î.Hr., babilonienii l-au capturat pe Daniel şi l-au dus în Babilon, unde trebuia să ia o decizie în privinţa dietei.

  Iar în 1635 d. Hr., un fermier englez, Thomas Parr, pe care regele Charles I l-a invitat să locuiască în palatul lui, a trebuit, de asemenea, să ia o decizie în privinţa dietei.

  O rudă a monarhului iudeu învins, Daniel, împreună cu alţi captivi evrei au fost plasaţi într-un program de trei ani de pregătire pentru serviciul guvernamental. Ca un privilegiu special, Daniel şi tovarăşii lui au fost desemnaţi să mănânce din hrana de la masa împăratului.

  Daniel s-a hotărât totuşi să rămână la practicile lui obişnuite de hrănire. El „s-a hotărât să nu se spurce cu bucatele alese ale împăratului şi cu vinul pe care-l bea împăratul” (Daniel 1:8).

  Cunoaşteţi istoria. După 10 zile de dietă vegetariană şi apă, Daniel şi tovarăşii lui „erau mai bine la faţă şi mai graşi” (versetul 15) decât oricare dintre tinerii care mâncau din hrana regelui.

  Conform relatării Scripturii, Daniel a devenit prim-ministru al Imperiului babilonian, un exemplu uriaş de ce ar putea deveni un om hotărât să rămână integru.

  Fermierul Thomas Parr avea deja 152 de ani când a venit în atenţia regelui Charles. Înregistrări legale şi ale bisericii par să confirme că era destul de bătrân.

  Pentru că Parr era o persoană atât de simpatică, un tip atât de amuzant, cu o grămadă de poveşti de spus, regele Charles l-a rugat să se mute la palatul regal, în septembrie 1635. Ca membru al casei regale, Thomas Parr şi-a abandonat stilul simplu de viaţă, care îl susţinuse atât de mulţi ani, şi a început să savureze hrana bogată şi vinul servit în timpul banchetelor de patru ore ale regelui.

  În noiembrie 1635, în timpul unuia dintre banchete, Parr a căzut de pe scaun şi a murit. O autopsie făcută de chirurgul regal, William Harvey, a arătat că „o indigestie acută, determinată de complacerea în lux cu care nu era obişnuit”, fusese cauza morţii. Regele Charles a ordonat ca Parr să fie îngropat la Westminster Abbey, unde se află până astăzi, ca o curiozitate de autoindulgenţă printre regii şi reginele Angliei.

  Doi oameni. Două alegeri. Două rezultate.

  Când te afli în faţa unei alegeri între ceea ce are gust bun şi ceea ce îţi face bine, ce alegi?

  C. A. „Bill” Oliphant

  Alegeri și rezultate - 2017. Când te afli în faţa unei alegeri între ceea ce are gust bun şi ceea ce îţi face bine, ce alegi?
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...