Articolul precedentA dărui este egal cu a trăi
  Articolul următorDe ce ne merge rău

  Alegeri și rezultate

  „Deci fie că mâncaţi, fie că beţi, fie că faceţi altceva, să faceți totul pentru slava lui Dumnezeu.” 1 Corinteni 10:31

  O dietă simplă, din hrană bogată, este idealul pentru minte, corp şi spirit sănătos. Două exemple: Cândva, în 605 î.Hr., babilonienii l-au capturat pe Daniel şi l-au dus în Babilon, unde trebuia să ia o decizie în privinţa dietei.

  Iar în 1635 d. Hr., un fermier englez, Thomas Parr, pe care regele Charles I l-a invitat să locuiască în palatul lui, a trebuit, de asemenea, să ia o decizie în privinţa dietei.

  O rudă a monarhului iudeu învins, Daniel, împreună cu alţi captivi evrei au fost plasaţi într-un program de trei ani de pregătire pentru serviciul guvernamental. Ca un privilegiu special, Daniel şi tovarăşii lui au fost desemnaţi să mănânce din hrana de la masa împăratului.

  Daniel s-a hotărât totuşi să rămână la practicile lui obişnuite de hrănire. El „s-a hotărât să nu se spurce cu bucatele alese ale împăratului şi cu vinul pe care-l bea împăratul” (Daniel 1:8).

  Cunoaşteţi istoria. După 10 zile de dietă vegetariană şi apă, Daniel şi tovarăşii lui „erau mai bine la faţă şi mai graşi” (versetul 15) decât oricare dintre tinerii care mâncau din hrana regelui.

  Conform relatării Scripturii, Daniel a devenit prim-ministru al Imperiului babilonian, un exemplu uriaş de ce ar putea deveni un om hotărât să rămână integru.

  Fermierul Thomas Parr avea deja 152 de ani când a venit în atenţia regelui Charles. Înregistrări legale şi ale bisericii par să confirme că era destul de bătrân.

  Pentru că Parr era o persoană atât de simpatică, un tip atât de amuzant, cu o grămadă de poveşti de spus, regele Charles l-a rugat să se mute la palatul regal, în septembrie 1635. Ca membru al casei regale, Thomas Parr şi-a abandonat stilul simplu de viaţă, care îl susţinuse atât de mulţi ani, şi a început să savureze hrana bogată şi vinul servit în timpul banchetelor de patru ore ale regelui.

  În noiembrie 1635, în timpul unuia dintre banchete, Parr a căzut de pe scaun şi a murit. O autopsie făcută de chirurgul regal, William Harvey, a arătat că „o indigestie acută, determinată de complacerea în lux cu care nu era obişnuit”, fusese cauza morţii. Regele Charles a ordonat ca Parr să fie îngropat la Westminster Abbey, unde se află până astăzi, ca o curiozitate de autoindulgenţă printre regii şi reginele Angliei.

  Doi oameni. Două alegeri. Două rezultate.

  Când te afli în faţa unei alegeri între ceea ce are gust bun şi ceea ce îţi face bine, ce alegi?

  C. A. „Bill” Oliphant

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...