Creând o inima noua

Curaţeşte-mă cu isop şi voi fi curat; spală-mă şi voi fi mai alb decât zăpada…Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic. Psalmul 51:7,10

De două ori am ajuns la urgenţă, pentru că aveam pulsul de peste 160 de bătăi pe minut, care dura câteva ore. De fiecare dată, a fost nevoie de medicaţie intravenoasă, ca să încetinească ritmul prea rapid. Tratarea problemei mele cerea monitorizare atentă şi altă medicaţie specifică şi echipament de urgenţă. Cardiologul spunea că inima mea putea fi vindecată. Tratamentul era o procedură numită ablaţie.

În câteva zile, doctorul m-a programat pentru ablaţie. Am venit la spital dimineaţa devreme. Doi medici, o asistentă medicală şi un tehnician m-au însoţit.

Ei au pus patru electrozi într-o venă largă, care duce sânge în atriul drept al inimii. Un alt electrod a mers în vena jugulară şi altul în atriul drept. Unul dintre cardiologi manipula cei cinci electrozi, pe când celălalt, cu ajutorul computerului, monitoriza reacţia inimii mele, în timp ce electrozii cercetau suprafaţa interioară a camerei inimii, pentru a găsi circuitul greşit al ei. O dată ce echipa a găsit vinovatul, tehnicianul, cu un alt computer, a aplicat căldură pentru a arde ţesutul nedorit.

În acest timp, am simţit o senzaţie foarte caldă în zona inimii. Inima caldă m-a făcut să mă simt bine în tot corpul. Echipa a repetat procedeul încă de două ori. De fiecare dată, am savurat senzaţia de căldură. Doream să păstrez acea senzaţie pentru totdeauna. În cinci ore şi jumătate, au terminat procedura şi cardiologul mi-a dat o veste bună. Nu voi avea nevoie de un aparat care să-mi regleze pulsul.

Dar păcatul din inima mea? Ca să fie îndepărtat, nu va fi nevoie de doi medici, o asistentă medicală, un tehnician, două computere şi cinci electrozi. Doar de Isus. El este Creatorul de inimi curate – pe loc, imediat ce Îl inviţi înăuntru.

Isus nu are nevoie de cinci ore şi jumătate şi nici de programare. Invită-L pur şi simplu înăuntru. Strălucirea caldă a prezenţei Sale este o căldură care nu te părăseşte niciodată.

O, Doamne, creează în mine o inimă curată.
Fă-mă să simt prezenţa vindecătoare a Duhului Tău!
Fă ca dragostea lui Isus să îmi umple sufletul astăzi şi în fiecare zi – Amin.

Elizabeth Sterndale

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor