Nici o picătură buna de băut

  Oricui bea din apa aceasta, îl va fi iarăşi sete. Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete. Ioan 4:13-14

  Urcuşul pe traseul de-a lungul coastei Na Pali, de pe insula Kauai, este o experienţă rară şi extraordinară. Coasta îngustă de pământ îmbrăţişează falezele verticale, care coboară zeci de metri spre Oceanul Pacific, iar vegetaţia tropicală luxuriantă se adaugă plăcerii vizuale. Multe pâraie curg de-a lungul traseului de 15 km.

  Într-o călătorie spre Hawai, acum câţiva ani, soţia mea şi cu mine am programat o drumeţie pe coasta Na Pali, o călătorie de 30 km dus-întors, într-o singură zi. Din moment ce ghidul ne-a promis multă apă pe drum, ne-am lăsat termosurile, ca să uşurăm bagajul. Totuşi, după ce am pornit, am aflat adevărul. Semne îndrăzneţe, puse lângă fiecare pârâu, ne preveneau: „FIERBEŢI APA ÎNAINTE DE A O BEA.”

  Eram foarte ghinionişti, pentru că nu luaserăm nici un fel de echipament de gătit, nici chibrituri. Pârâu după pârâu prezenta aceeaşi prevenire groaznică şi curând drumeţia noastră frumoasă a început să fie una disperată. Căldura intensă şi umiditatea au făcut traseul o adevărată saună şi pierdeam multă apă prin transpiraţie.

  Într-un anume punct, poteca intra în interiorul insulei, unde un pârâu viguros şi zgomotos curgea repede, cu acelaşi semn de prevenire. Am hotărât că, dacă nu putem să bem apă, cel puţin ne putem răcori în ea. Aşa că ne-am cufundat foarte atenţi în pârâu, până la gât. A fost o uşurare minunată de căldura zilei, dar amintindu-ne de „Rima marinarului antic”, meditam: „apă, apă pretutindeni, dar nici o picătură de băut.”

  Ca şi gâtul meu uscat, pe Coasta Na Pali, sufletul meu uscat dorea să fie umplut. Apa are un efect înviorător, uimitor. Când în cele din urmă am găsit apă bună de băut, la capătul traseului de 15 km, durerea de cap mi-a dispărut, braţele şi picioarele s-au simţit revigorate, întregul meu corp s-a simţit ca nou. Aşa că atunci când citesc că Hristos promite apă veşnică pentru spirit şi suflet, îmi imaginez proprietăţile ei reînnoitoare. Ca şi samariteanca de la fântână, şi eu mă rog: „Doamne, dă-mi această apă” (Ioan 14:15).

  Umple-mi cupa, Doamne, cu apa curată a vieţii.
  Umple-mă până la revărsare cu Duhul Tău cel Sfânt.

  Larry Richardson

  Nici o picătură buna de băut - 2017. Când în cele din urmă am găsit apă bună de băut, la capătul traseului de 15 km, durerea de cap mi-a dispărut, braţele şi picioarele s-au simţit revigorate, întregul meu corp s-a simţit ca nou. Atunci când citesc că Hristos promite apă veşnică pentru spirit şi suflet, îmi imaginez proprietăţile ei reînnoitoare.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...