Nici o picătură buna de băut

  Oricui bea din apa aceasta, îl va fi iarăşi sete. Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete. Ioan 4:13-14

  Urcuşul pe traseul de-a lungul coastei Na Pali, de pe insula Kauai, este o experienţă rară şi extraordinară. Coasta îngustă de pământ îmbrăţişează falezele verticale, care coboară zeci de metri spre Oceanul Pacific, iar vegetaţia tropicală luxuriantă se adaugă plăcerii vizuale. Multe pâraie curg de-a lungul traseului de 15 km.

  Într-o călătorie spre Hawai, acum câţiva ani, soţia mea şi cu mine am programat o drumeţie pe coasta Na Pali, o călătorie de 30 km dus-întors, într-o singură zi. Din moment ce ghidul ne-a promis multă apă pe drum, ne-am lăsat termosurile, ca să uşurăm bagajul. Totuşi, după ce am pornit, am aflat adevărul. Semne îndrăzneţe, puse lângă fiecare pârâu, ne preveneau: „FIERBEŢI APA ÎNAINTE DE A O BEA.”

  Eram foarte ghinionişti, pentru că nu luaserăm nici un fel de echipament de gătit, nici chibrituri. Pârâu după pârâu prezenta aceeaşi prevenire groaznică şi curând drumeţia noastră frumoasă a început să fie una disperată. Căldura intensă şi umiditatea au făcut traseul o adevărată saună şi pierdeam multă apă prin transpiraţie.

  Într-un anume punct, poteca intra în interiorul insulei, unde un pârâu viguros şi zgomotos curgea repede, cu acelaşi semn de prevenire. Am hotărât că, dacă nu putem să bem apă, cel puţin ne putem răcori în ea. Aşa că ne-am cufundat foarte atenţi în pârâu, până la gât. A fost o uşurare minunată de căldura zilei, dar amintindu-ne de „Rima marinarului antic”, meditam: „apă, apă pretutindeni, dar nici o picătură de băut.”

  Ca şi gâtul meu uscat, pe Coasta Na Pali, sufletul meu uscat dorea să fie umplut. Apa are un efect înviorător, uimitor. Când în cele din urmă am găsit apă bună de băut, la capătul traseului de 15 km, durerea de cap mi-a dispărut, braţele şi picioarele s-au simţit revigorate, întregul meu corp s-a simţit ca nou. Aşa că atunci când citesc că Hristos promite apă veşnică pentru spirit şi suflet, îmi imaginez proprietăţile ei reînnoitoare. Ca şi samariteanca de la fântână, şi eu mă rog: „Doamne, dă-mi această apă” (Ioan 14:15).

  Umple-mi cupa, Doamne, cu apa curată a vieţii.
  Umple-mă până la revărsare cu Duhul Tău cel Sfânt.

  Larry Richardson

  Nici o picătură buna de băut - 2017. Când în cele din urmă am găsit apă bună de băut, la capătul traseului de 15 km, durerea de cap mi-a dispărut, braţele şi picioarele s-au simţit revigorate, întregul meu corp s-a simţit ca nou. Atunci când citesc că Hristos promite apă veşnică pentru spirit şi suflet, îmi imaginez proprietăţile ei reînnoitoare.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...