Nici o picătură buna de băut

  Oricui bea din apa aceasta, îl va fi iarăşi sete. Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete. Ioan 4:13-14

  Urcuşul pe traseul de-a lungul coastei Na Pali, de pe insula Kauai, este o experienţă rară şi extraordinară. Coasta îngustă de pământ îmbrăţişează falezele verticale, care coboară zeci de metri spre Oceanul Pacific, iar vegetaţia tropicală luxuriantă se adaugă plăcerii vizuale. Multe pâraie curg de-a lungul traseului de 15 km.

  Într-o călătorie spre Hawai, acum câţiva ani, soţia mea şi cu mine am programat o drumeţie pe coasta Na Pali, o călătorie de 30 km dus-întors, într-o singură zi. Din moment ce ghidul ne-a promis multă apă pe drum, ne-am lăsat termosurile, ca să uşurăm bagajul. Totuşi, după ce am pornit, am aflat adevărul. Semne îndrăzneţe, puse lângă fiecare pârâu, ne preveneau: „FIERBEŢI APA ÎNAINTE DE A O BEA.”

  Eram foarte ghinionişti, pentru că nu luaserăm nici un fel de echipament de gătit, nici chibrituri. Pârâu după pârâu prezenta aceeaşi prevenire groaznică şi curând drumeţia noastră frumoasă a început să fie una disperată. Căldura intensă şi umiditatea au făcut traseul o adevărată saună şi pierdeam multă apă prin transpiraţie.

  Într-un anume punct, poteca intra în interiorul insulei, unde un pârâu viguros şi zgomotos curgea repede, cu acelaşi semn de prevenire. Am hotărât că, dacă nu putem să bem apă, cel puţin ne putem răcori în ea. Aşa că ne-am cufundat foarte atenţi în pârâu, până la gât. A fost o uşurare minunată de căldura zilei, dar amintindu-ne de „Rima marinarului antic”, meditam: „apă, apă pretutindeni, dar nici o picătură de băut.”

  Ca şi gâtul meu uscat, pe Coasta Na Pali, sufletul meu uscat dorea să fie umplut. Apa are un efect înviorător, uimitor. Când în cele din urmă am găsit apă bună de băut, la capătul traseului de 15 km, durerea de cap mi-a dispărut, braţele şi picioarele s-au simţit revigorate, întregul meu corp s-a simţit ca nou. Aşa că atunci când citesc că Hristos promite apă veşnică pentru spirit şi suflet, îmi imaginez proprietăţile ei reînnoitoare. Ca şi samariteanca de la fântână, şi eu mă rog: „Doamne, dă-mi această apă” (Ioan 14:15).

  Umple-mi cupa, Doamne, cu apa curată a vieţii.
  Umple-mă până la revărsare cu Duhul Tău cel Sfânt.

  Larry Richardson

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...