Articolul precedentDa, noi putem!
  Articolul următorDarul credinței

  Nu-l lăsa pe diavol sa te ucidă cu grăsime

  Hoțul nu vine decât să fure, să junghie şi să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viată şi s-o aibă din belşug. Ioan 10:10

  Statisticile de cancer din S.U.A. sunt întunecate. În 1993, medicii au diagnosticat 1,9 milioane de noi cazuri de cancer şi cam 530.000 de oameni au murit din cauza acestei boli. Cancerul cauzează mai mult de 20% din toate morţile din S.U.A. Rata s-a ridicat constant în ultimii 60 de ani, de la mai puţin de 150 de morţi, la 100.000 de oameni, la aproape 200 de morţi. La adventişti, rata mortalităţii este cam cu 40% mai scăzută decât cea a populaţiei obişnuite, după Studiul de mortalitate adventistă, dar ea este încă o problemă majoră.

  Bazat pe rapoartele de azi, unul din trei americani va avea în cele din urmă cancer. După Institutul Naţional de Cancer, costul total se situează undeva în jurul a 104 miliarde de dolari. Aceasta înseamnă aproape 10 % din totalul costului bolilor din S.U.A.

  Dr. Richard McGinnis, un expert în prevenirea cancerului, atribuie mai mult de 85 % din cazurile de cancer celor trei factori – fumatul, o dietă scăzută în fibre şi o dietă bogată în grăsimi – şi într-o măsură mai mare, cancerul se poate considera o boală auto-indusă. Aceasta înseamnă că, dacă am fi gata să ne schimbăm obiceiurile noastre rele, şansele noastre de a face cancer ar scădea foarte mult.

  Fumatul nu este problema majoră în biserică, aşa cum este în afara ei, şi cei mai mulţi adventişti mănâncă o varietate de fructe, legume şi nuci proaspete, aşa că au un consum rezonabil de fibre. Dar al treilea domeniu este cel care ne face probleme: o dietă bogată în grăsimi. Împachetarea isteaţă, reclama şi gustul bun al atâtor produse care conţin grăsime fac aceasta o problemă subtilă şi complexă. Putem evita carnea şi să ne simţim vinovaţi dacă un membru ne vede mâncând un pui la rotisor, dar nu ne gândim la nimic rău în ce priveşte ciocolata, cartofii prăjiţi, frişca şi smântână – încărcate cu grăsime şi calorii!

  Nu este timpul să privim mai bine la ceea ce mâncăm şi, în loc să întrebăm: „Este cu carne?”, ca să nu mâncăm, să întrebăm: „E cu grăsime?”

  Când e vorba de cancer, de ce să fim protejaţi doar două treimi, din cauză că nu fumăm şi mâncăm fibre, după Dr. McGinnis, când am putea fi protejaţi 85% evitând şi grăsimea?

  Citeşte etichetele produselor tale favorite şi adună aceste grame de grăsime. Vei fi şocat de cantitatea de grăsime chiar din produsele considerate „scăzute în grăsime”. Cum ai putea să scazi consumul de grăsime?

  Nu-l lăsa pe diavol să te omoare cu grăsime!

  Jan K. Kuzma

  Nu-l lăsa pe diavol sa te ucidă cu grăsime - 2017. Citeşte etichetele produselor tale favorite şi adună aceste grame de grăsime. Vei fi şocat de cantitatea de grăsime chiar din produsele considerate „scăzute în grăsime”. Cum ai putea să scazi consumul de grăsime? Nu-l lăsa pe diavol să te omoare cu grăsime!
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...