Articolul precedentScheletul din dulap
  Articolul următorCredința este ceva spontan

  Ziua în care am strigat

  În ziua când Te-am chemat, m-ai ascultat, m-ai îmbărbătat şi mi-ai întărit sufletul. Psalmul 138:3

  Eram la urgenţe doar de câteva minute, dar părea că trecuseră ore de când eu şi Carol am primit un telefon, cu 45 de minute mai devreme, că fiul nostru Jimmy fusese împuşcat accidental.

  Inimile ne băteau cu putere, în timp ce ne ţineam strâns de mână, aşteptând şi rugându-ne. Era unul dintre acele momente când îţi dai seama cât de uman şi de neajutorat eşti.

  Doctorul a intrat în salon cu lacrimi în ochi şi a spus: „Îmi pare atât de rău. Nu l-am putut salva”. Nici un cuvânt n-ar putea exprima cum m-am simţit în acel moment. Durerea nu semăna cu nici o alta, pe care ar putea-o simți un om.

  În acel moment, aveam 20 de ani de experienţă în pastoraţie, dar nici una nu părea relevantă. Eram total pierdut şi nu ştiam ce să fac sau să spun. Într-un alt salon, o familie plângea pierderea unei mame. Am îngenuncheat împreună cu ei şi m-am rugat ca Dumnezeu să-i mângâie.

  Cât de mult doream să vină cineva şi să ne ajute, pe Carol şi pe mine. Atunci mi-am amintit de Psalmul 138:3: „În ziua când Te-am chemat, m-ai ascultat, m-ai îmbărbătat şi mi-ai întărit sufletul.”

  Din acea noapte, am plâns de multe ori, singuri sau împreună. A plânge este vindecător! Ne-am îndreptat spre Dumnezeu pentru curaj şi putere şi El nu ne-a dezamăgit. Dacă nu ar fi fost credinţa în Dumnezeu, pierderea noastră ne-ar fi copleşit.

  Ca pastor şi capelan de poliţie, văd în fiecare zi rezultatele unei vieţi fără Dumnezeu. Văd drogaţi şi alcoolici, bolnavi şi disperaţi. M-am uitat la corpurile fără viaţă ale oamenilor care au murit din cauza obiceiurilor lor. Inima mă doare pentru supravieţuitorii unor persoane pe care le iubeau, care n-au mai putut merge mai departe şi şi-au luat viaţa.

  Într-o lume plină cu inimi zdrobite, vieţi distruse şi corpuri distruse, îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru harul Lui vindecător. Harul Lui este cu adevărat suficient pentru noi. El ne va răspunde cu siguranţă atunci când strigăm după ajutor. El ne va întări cu adevărat, ca să putem merge mai departe.

  Îți mulţumesc, Doamne, pentru harul Tău vindecător şi pentru faptul că îmi dai putere să merg mai departe, când mi se întâmplă lucruri rele.

  Jim Cox

  Ziua în care am strigat - 2017. Într-o lume plină cu inimi zdrobite, vieţi distruse şi corpuri distruse, îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru harul Lui vindecător. Harul Lui este cu adevărat suficient pentru noi. El ne va răspunde cu siguranţă atunci când strigăm după ajutor. El ne va întări cu adevărat, ca să putem merge mai departe.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...