Articolul precedentScheletul din dulap
  Articolul următorCredința este ceva spontan

  Ziua în care am strigat

  În ziua când Te-am chemat, m-ai ascultat, m-ai îmbărbătat şi mi-ai întărit sufletul. Psalmul 138:3

  Eram la urgenţe doar de câteva minute, dar părea că trecuseră ore de când eu şi Carol am primit un telefon, cu 45 de minute mai devreme, că fiul nostru Jimmy fusese împuşcat accidental.

  Inimile ne băteau cu putere, în timp ce ne ţineam strâns de mână, aşteptând şi rugându-ne. Era unul dintre acele momente când îţi dai seama cât de uman şi de neajutorat eşti.

  Doctorul a intrat în salon cu lacrimi în ochi şi a spus: „Îmi pare atât de rău. Nu l-am putut salva”. Nici un cuvânt n-ar putea exprima cum m-am simţit în acel moment. Durerea nu semăna cu nici o alta, pe care ar putea-o simți un om.

  În acel moment, aveam 20 de ani de experienţă în pastoraţie, dar nici una nu părea relevantă. Eram total pierdut şi nu ştiam ce să fac sau să spun. Într-un alt salon, o familie plângea pierderea unei mame. Am îngenuncheat împreună cu ei şi m-am rugat ca Dumnezeu să-i mângâie.

  Cât de mult doream să vină cineva şi să ne ajute, pe Carol şi pe mine. Atunci mi-am amintit de Psalmul 138:3: „În ziua când Te-am chemat, m-ai ascultat, m-ai îmbărbătat şi mi-ai întărit sufletul.”

  Din acea noapte, am plâns de multe ori, singuri sau împreună. A plânge este vindecător! Ne-am îndreptat spre Dumnezeu pentru curaj şi putere şi El nu ne-a dezamăgit. Dacă nu ar fi fost credinţa în Dumnezeu, pierderea noastră ne-ar fi copleşit.

  Ca pastor şi capelan de poliţie, văd în fiecare zi rezultatele unei vieţi fără Dumnezeu. Văd drogaţi şi alcoolici, bolnavi şi disperaţi. M-am uitat la corpurile fără viaţă ale oamenilor care au murit din cauza obiceiurilor lor. Inima mă doare pentru supravieţuitorii unor persoane pe care le iubeau, care n-au mai putut merge mai departe şi şi-au luat viaţa.

  Într-o lume plină cu inimi zdrobite, vieţi distruse şi corpuri distruse, îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru harul Lui vindecător. Harul Lui este cu adevărat suficient pentru noi. El ne va răspunde cu siguranţă atunci când strigăm după ajutor. El ne va întări cu adevărat, ca să putem merge mai departe.

  Îți mulţumesc, Doamne, pentru harul Tău vindecător şi pentru faptul că îmi dai putere să merg mai departe, când mi se întâmplă lucruri rele.

  Jim Cox

  Ziua în care am strigat - 2017. Într-o lume plină cu inimi zdrobite, vieţi distruse şi corpuri distruse, îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru harul Lui vindecător. Harul Lui este cu adevărat suficient pentru noi. El ne va răspunde cu siguranţă atunci când strigăm după ajutor. El ne va întări cu adevărat, ca să putem merge mai departe.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...