Hormonii și fericirea

Nu mă lepăda de la faţa Ta şi nu lua de la mine Duhul Tău cel Sfânt. Dă-mi iarăşi bucuria mântuirii Tale şi sprijineşte-mă cu un duh de bunăvoinţă. Psalmi 51:11-12

În primii 30 de ani de viaţă, m-am luptat cu o depresie teribilă şi fără speranţă, combinată cu episoade de plâns, oboseală, o dispoziţie proastă, paranoia, coşmaruri şi dureri de mijloc. Menstruaţia îmi venea la două săptămâni şi mă simţeam ca şi cum m-aş fi aflat într-o groapă adâncă şi neagră.

Uneori, aş fi dorit ca viaţa mea să se termine. Fusesem consultată de mai mulţi doctori și ei voiau să îmi scrie reţete de Valium şi îmi spuneau să contactez psihiatri. În cele din urmă, în disperare şi confuzie, am strigat: „Doamne, dacă eşti acolo, te rog ajută-mă! Adu bucurie şi echilibru în viaţa mea.”

În ziua imediat următoare, m-a sunat o soţie de pastor dintr-un oraş îndepărtat. Ea a spus: „Kathy, am auzit că treci printr-o depresie serioasă. Vreau să-ţi recomand un medic.”

Nu mai voiam nici un doctor, dar ea m-a convins să merg. După ce doctorul m-a ascultat, explicându-i simptomele, răspunsul lui m-a uimit. El a spus: „Vă pot ajuta. Cred că aveţi endometrioză. Aceasta înseamnă că atunci când aveţi menstruaţia, ovarele vă sunt afectate în aşa fel, încât ele nu produc destul estrogen şi progesteron.”

M-a programat imediat pentru o laparoscopie, care a dovedit că diagnosticul său era corect. Cu o histerectomie şi terapie cu estrogeni, simptomele mele au dispărut, iar Dumnezeu mi-a redat bucuria de a trăi.

Împărtăşesc această experienţă pentru că îi poate ajuta şi pe alţii care suferă de o asemenea boală ce a fost neglijată sau diagnosticată greşit. Înainte de experienţa mea, am avut o prietenă cu simptome asemănătoare, care s-a sinucis. Ea n-a văzut nici o cale de ieşire din acea groapă întunecată.

Sunt atât de recunoscătoare că Dumnezeu m-a condus la un profesionist care mi-a înţeles starea. Când ne pierdem bucuria şi echilibrul în vieţile noastre, avem nevoie de prieteni şi profesionişti care să ne ajute. Dar mai mult decât orice, trebuie să ne dăm seama de totala noastră dependenţă de Dumnezeu.

Ştiu din experienţă personală că Marele Medic înţelege ce este nevoie pentru viaţa fiecăruia dintre noi, ca să ne restaureze şi să ne susţină cu atingerea Lui vindecătoare de echilibru şi bucurie.

De ce vindecare ai nevoie azi pentru a-ți restaura bucuria şi echilibrul în viaţă şi în familia ta?

Kathy Corwin

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video