Articolul precedentCine este Dumnezeu?
  Articolul următorCredință pe patul de suferință

  Clubul mamelor – tratament pentru depresie

  Femeile în vârstă trebuie …. să înveţe pe femeile mai tinere să-şi iubească bărbații şi copiii; să fie cumpătate, cu viata curată, să-şi vadă de treburile casei, să fie bune, supuse… ca să nu se vorbească de rău Cuvântul lui Dumnezeu. Filipeni 2:3-5.

  Am considerat totdeauna depresia ca fiind o stare pe care o experimentau alţii; dar nu eu. Şi mă pregătisem pentru anul în care cei doi copii ai noştri trebuia să plece departe, la şcoală, găsindu-mi o slujbă cu normă întreagă, ca să mă menţin ocupată. N-a mers. Îmi „pierdusem” cei doi prieteni cei mai buni, cele mai simpatice cunoştinţe ale mele şi o parte din serviciul meu preferat – acela de a fi mamă. Am fost deprimată!

  „Doamne, ce vrei să fac?” m-am rugat. Atunci mi-au venit în minte două citate, pe care le citisem de mai multe ori: „Femeile în vârstă să le înveţe pe cele tinere” şi „cei întristaţi… să ajute pe cineva” (Mărturii, voi. 6, p. 269).

  Cine avea mai multă nevoie de ajutor ca mamele cu copii mici? De ce să nu împărtăşesc şi altora din ceea ce ştiam cel mai bine – gospodăria? Rezultatul a fost un club pentru mamele din cartier, ca să aibă timp pentru ele, în timp ce alţii aveau grijă de copiii lor.

  Mamele se întâlneau o dimineaţă pe săptămână, la biserică. Timpul pentru părtăşie şi conversaţie generală era urmat de un scurt program despre diverse lucruri, de la tuns până la coacerea pâinii. „Colţul bunicii” avea grijă de copii şi repeta programul de la Şcoala de Sabat pentru grădiniţă. Femeile şi fetele de la biserică ajutau.

  „Tratamentul” meu pentru depresie a mers. Eu am fost cea răsplătită pentru tot efortul, în timp ce mă bucuram de noi prieteni şi de faptul că erau în contact cu femei tinere şi cu copii mici.

  Dintre toate programele noastre de evanghelizare prin sănătate, pe care le-am avut la biserică, acesta a plătit cele mai bogate dividende. Câteva dintre familiile tinere au fost botezate, în timp ce altele îşi trimit copiii la şcoala bisericii. Femeile de la club s-au întâlnit timp de şapte ani, până ce „Bunica” a obosit în „colţul” ei. Sunt trei ani de la ultima noastră întâlnire. La Şcoala de Vacanţă de anul acesta, a şasea parte dintre copiii care au venit au fost copiii mamelor care au frecventat Clubul. Unii dintre ei erau foarte mici când mamele lor îi aduceau la aceste întâlniri.

  „Lucrarea noastră pentru Hristos trebuie să înceapă în familie, în cămin… Nu e câmp misionar mai important ca acesta… Familiile creştine, alcătuite şi conduse în armonie cu planul lui Dumnezeu, sunt uneltele cele mai cu succes pentru formarea caracterului creştin şi pentru înaintarea lucrării Sale.” (Idem, p. 429, 430).

  Ai făcut din căminul tău şi din căminele altora câmpul tău misionar ?

  Dawna Sawatzky

  Clubul mamelor - tratament pentru depresie - 2017. Lucrarea noastră pentru Hristos trebuie să înceapă în familie, în cămin... Nu e câmp misionar mai important ca acesta... Familiile creştine sunt uneltele cele mai cu succes pentru formarea caracterului creştin şi pentru înaintarea lucrării Sale.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...