Dedicarea unei mame

Cine poate găsi o femeie cinstită? Ea este mai de preț decât mărgăritarele..Fiii ei se scoală şi o numesc fericită. Proverbe 31:10.28

Napoleon a spus odată: „Să aibă Franţa mame bune şi ea va avea fii buni. Destinul viitor al unui copil… este totdeauna… lucrarea mamei.” S-a căsătorit cu Ken când aveau amândoi 17 ani şi amândoi renunţaseră la liceu. Ken arăta bine, cânta la chitară într-o formaţie locală şi avea o slujbă la un depozit de cherestea. Ce ai fi putut cere mai mult? Nu conta că înjura puţin şi bea mult.

Viaţa mergea bine. Dar lucrurile s-au schimbat când ea s-a alăturat Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea. Acum, în loc să petreacă noaptea în taverna locală cu formaţia, citeşte Biblia şi încearcă să-i înveţe pe cei trei băieţi poznaşi şi neastâmpăraţi ai ei textul de memorizat.

Ken nu avea nimic împotriva religiei soţiei sale, dar a clarificat că vineri seara, ca în fiecare seară, o va petrece cu Budweiser şi prietenii lui, la tavernă. Şi tot aşa, timp de doisprezece ani sau mai mult, această mamă de curând creştină, care se lupta, petrecea primele ore ale Sabatului cântând „Isus mă iubeşte”, după care îngenunchea cu băieţii ei. În fiecare sâmbătă dimineaţa, în timp ce tata mergea la muncă, mama îşi ducea copiii ei energici la Şcoala de Sabat, la biserică. Ea s-a sacrificat ca să-i dea la şcoala bisericii şi îi ducea la întâlnirile de exploratori, la taberele bisericii şi la întâlnirile de sâmbătă seara. Tânăra mamă i-a învăţat pericolele abuzului de anumite substanţe şi importanţa unui stil de viaţă sănătos. A făcut toate acestea singură.

Uneori, credea că era o lucrare descurajantă, grea, lipsită de răsplată şi recunoştinţă. Dar rugăciunile şi dedicarea mamelor fac minuni… pentru că eu sunt fiul acelei mame.

Faptul că sunt astăzi pastor, şi nu într-o tavernă din apropiere, este în mare măsură rezultatul hotărârii unei mame ca fiii ei să crească în cunoştinţa şi dragostea de Dumnezeu. Sunt de acord cu Theodore Roosevelt, care spunea: „Mama este bunul suprem al vieţii naturale. Ea este mult mai importantă decât un om de stat, om de afaceri, artist sau om de ştiinţă, de succes.”

Astăzi este ziua în care trebuie să te scoli şi să o numeşti pe mama ta fericită. Sau de ce să n-o suni şi să-i spui căt de mult apreciezi ceea ce a făcut pent ru tine?

Steven L. Haley

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor