Articolul precedentŞi-a pierdut minţile
  Articolul următorÎn mâna mea n-aduc nimic

  Dedicarea unei mame

  Cine poate găsi o femeie cinstită? Ea este mai de preț decât mărgăritarele..Fiii ei se scoală şi o numesc fericită. Proverbe 31:10.28

  Napoleon a spus odată: „Să aibă Franţa mame bune şi ea va avea fii buni. Destinul viitor al unui copil… este totdeauna… lucrarea mamei.” S-a căsătorit cu Ken când aveau amândoi 17 ani şi amândoi renunţaseră la liceu. Ken arăta bine, cânta la chitară într-o formaţie locală şi avea o slujbă la un depozit de cherestea. Ce ai fi putut cere mai mult? Nu conta că înjura puţin şi bea mult.

  Viaţa mergea bine. Dar lucrurile s-au schimbat când ea s-a alăturat Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea. Acum, în loc să petreacă noaptea în taverna locală cu formaţia, citeşte Biblia şi încearcă să-i înveţe pe cei trei băieţi poznaşi şi neastâmpăraţi ai ei textul de memorizat.

  Ken nu avea nimic împotriva religiei soţiei sale, dar a clarificat că vineri seara, ca în fiecare seară, o va petrece cu Budweiser şi prietenii lui, la tavernă. Şi tot aşa, timp de doisprezece ani sau mai mult, această mamă de curând creştină, care se lupta, petrecea primele ore ale Sabatului cântând „Isus mă iubeşte”, după care îngenunchea cu băieţii ei. În fiecare sâmbătă dimineaţa, în timp ce tata mergea la muncă, mama îşi ducea copiii ei energici la Şcoala de Sabat, la biserică. Ea s-a sacrificat ca să-i dea la şcoala bisericii şi îi ducea la întâlnirile de exploratori, la taberele bisericii şi la întâlnirile de sâmbătă seara. Tânăra mamă i-a învăţat pericolele abuzului de anumite substanţe şi importanţa unui stil de viaţă sănătos. A făcut toate acestea singură.

  Uneori, credea că era o lucrare descurajantă, grea, lipsită de răsplată şi recunoştinţă. Dar rugăciunile şi dedicarea mamelor fac minuni… pentru că eu sunt fiul acelei mame.

  Faptul că sunt astăzi pastor, şi nu într-o tavernă din apropiere, este în mare măsură rezultatul hotărârii unei mame ca fiii ei să crească în cunoştinţa şi dragostea de Dumnezeu. Sunt de acord cu Theodore Roosevelt, care spunea: „Mama este bunul suprem al vieţii naturale. Ea este mult mai importantă decât un om de stat, om de afaceri, artist sau om de ştiinţă, de succes.”

  Astăzi este ziua în care trebuie să te scoli şi să o numeşti pe mama ta fericită. Sau de ce să n-o suni şi să-i spui căt de mult apreciezi ceea ce a făcut pent ru tine?

  Steven L. Haley

  Dedicarea unei mame - 2017. „Mama este bunul suprem al vieţii naturale. Ea este mult mai importantă decât un om de stat, om de afaceri, artist sau om de ştiinţă, de succes.” Theodore Roosevelt
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...