Articolul precedentŞi-a pierdut minţile
  Articolul următorÎn mâna mea n-aduc nimic

  Dedicarea unei mame

  Cine poate găsi o femeie cinstită? Ea este mai de preț decât mărgăritarele..Fiii ei se scoală şi o numesc fericită. Proverbe 31:10.28

  Napoleon a spus odată: „Să aibă Franţa mame bune şi ea va avea fii buni. Destinul viitor al unui copil… este totdeauna… lucrarea mamei.” S-a căsătorit cu Ken când aveau amândoi 17 ani şi amândoi renunţaseră la liceu. Ken arăta bine, cânta la chitară într-o formaţie locală şi avea o slujbă la un depozit de cherestea. Ce ai fi putut cere mai mult? Nu conta că înjura puţin şi bea mult.

  Viaţa mergea bine. Dar lucrurile s-au schimbat când ea s-a alăturat Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea. Acum, în loc să petreacă noaptea în taverna locală cu formaţia, citeşte Biblia şi încearcă să-i înveţe pe cei trei băieţi poznaşi şi neastâmpăraţi ai ei textul de memorizat.

  Ken nu avea nimic împotriva religiei soţiei sale, dar a clarificat că vineri seara, ca în fiecare seară, o va petrece cu Budweiser şi prietenii lui, la tavernă. Şi tot aşa, timp de doisprezece ani sau mai mult, această mamă de curând creştină, care se lupta, petrecea primele ore ale Sabatului cântând „Isus mă iubeşte”, după care îngenunchea cu băieţii ei. În fiecare sâmbătă dimineaţa, în timp ce tata mergea la muncă, mama îşi ducea copiii ei energici la Şcoala de Sabat, la biserică. Ea s-a sacrificat ca să-i dea la şcoala bisericii şi îi ducea la întâlnirile de exploratori, la taberele bisericii şi la întâlnirile de sâmbătă seara. Tânăra mamă i-a învăţat pericolele abuzului de anumite substanţe şi importanţa unui stil de viaţă sănătos. A făcut toate acestea singură.

  Uneori, credea că era o lucrare descurajantă, grea, lipsită de răsplată şi recunoştinţă. Dar rugăciunile şi dedicarea mamelor fac minuni… pentru că eu sunt fiul acelei mame.

  Faptul că sunt astăzi pastor, şi nu într-o tavernă din apropiere, este în mare măsură rezultatul hotărârii unei mame ca fiii ei să crească în cunoştinţa şi dragostea de Dumnezeu. Sunt de acord cu Theodore Roosevelt, care spunea: „Mama este bunul suprem al vieţii naturale. Ea este mult mai importantă decât un om de stat, om de afaceri, artist sau om de ştiinţă, de succes.”

  Astăzi este ziua în care trebuie să te scoli şi să o numeşti pe mama ta fericită. Sau de ce să n-o suni şi să-i spui căt de mult apreciezi ceea ce a făcut pent ru tine?

  Steven L. Haley

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...