Paşte oile mele

  „Simone, fiul lui lona, Mă iubeşti?’… El i-a răspuns: ‘Doamne, Tu toate le ştii; ştii că Te iubesc”. Isus i-a zis: „Paşte oile Mele”, Ioan 21:16-17

  Petru este modelul meu – tipul sparge şi arde! În primele zile ale fiecărei biserici, conducătorii au o pasiune arzătoare, esenţială pentru succesul noii grupe de credincioşi. În lucrarea Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, rădăcinile familiei mele sunt în America de Sud. Cunoscând oamenii şi auzind istorisirile lor de curaj şi vitejie, mi se punea un nod în gât. Aceşti bărbaţi şi femei erau nişte Petru moderni – nimic nu era prea mult pentru ei.

  La câţiva ani după ce biserica a fost bine întemeiată, au rămas mai puţine locuri pentru cei ca Petru. Acum, predominau cei ca Matei, Iacov şi alte tipuri de personalităţi. De fapt, biserica a făcut cunoscut că, dacă voiai să ai succes, trebuia să dovedeşti calităţile echilibrului, ordinii şi poziţiei. Da, era loc şi pentru Ioan cel plin de grijă, dar singurul loc unde cei asemenea lui Pavel erau bine veniţi era la un seminar!

  Hipocrate, medicul grec din Antichitate, a observat diferenţa dintre personalităţile oamenilor. Pe unii i-a numit flegmatici, oameni cărora le păsa şi care puteau să-l aleagă de model pe loan cel preaiubit. Pe unii, grecii antici îi vedeau ca fiind melancolici, oameni care aveau nevoie de dreptate şi poziţie; oameni care, ca Matei şi fariseii, făceau ordinea socială, dar care puteau fi maleabili sau încăpăţânaţi, în funcţie de umblarea lor cu Maestrul. Hipocrate i-a identificat apoi pe colerici, cum era Pavel, care totdeauna, chiar din copilărie, întreabau de ce şi cum puteau organiza totul în jurul lor, ca să termine treaba. Şi, în cele din urmă, el i-a identificat pe sangvinici, care, ca şi Petru, făceau cu pasiune tot ce trebuia făcut.

  Multe personalităţi diferite. Multe talente diferite. Ce a făcut biserica cu ele? Îi forţăm noi pe oameni să se potrivească într-o singură formă? Îi clasificăm pe unii ca fiind buni şi pe alţii ca fiind răi?

  Isus a dat valoare tuturor persoanelor diferite, care făceau parte dintre ucenicii Lui. El a ajuns să-i cunoască pentru a-i sluji. Prin har, El le-a dat ceea ce aveau nevoie, nu ceea ce ar fi meritat. Mântuitorul nostru i-a pus la lucru în slujire, în felul în care talentele lor se potriveau cel mai bine. Dacă şi noi am putea învăţa să facem acelaşi lucru!

  Eşti ca Ioan, Matei, Pavel sau Petru?

  Cât de mult îi accepţi pe cei cu caracteristici diferite de personalitate?

  George M. Lessard

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...