Paşte oile mele

  „Simone, fiul lui lona, Mă iubeşti?’… El i-a răspuns: ‘Doamne, Tu toate le ştii; ştii că Te iubesc”. Isus i-a zis: „Paşte oile Mele”, Ioan 21:16-17

  Petru este modelul meu – tipul sparge şi arde! În primele zile ale fiecărei biserici, conducătorii au o pasiune arzătoare, esenţială pentru succesul noii grupe de credincioşi. În lucrarea Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, rădăcinile familiei mele sunt în America de Sud. Cunoscând oamenii şi auzind istorisirile lor de curaj şi vitejie, mi se punea un nod în gât. Aceşti bărbaţi şi femei erau nişte Petru moderni – nimic nu era prea mult pentru ei.

  La câţiva ani după ce biserica a fost bine întemeiată, au rămas mai puţine locuri pentru cei ca Petru. Acum, predominau cei ca Matei, Iacov şi alte tipuri de personalităţi. De fapt, biserica a făcut cunoscut că, dacă voiai să ai succes, trebuia să dovedeşti calităţile echilibrului, ordinii şi poziţiei. Da, era loc şi pentru Ioan cel plin de grijă, dar singurul loc unde cei asemenea lui Pavel erau bine veniţi era la un seminar!

  Hipocrate, medicul grec din Antichitate, a observat diferenţa dintre personalităţile oamenilor. Pe unii i-a numit flegmatici, oameni cărora le păsa şi care puteau să-l aleagă de model pe loan cel preaiubit. Pe unii, grecii antici îi vedeau ca fiind melancolici, oameni care aveau nevoie de dreptate şi poziţie; oameni care, ca Matei şi fariseii, făceau ordinea socială, dar care puteau fi maleabili sau încăpăţânaţi, în funcţie de umblarea lor cu Maestrul. Hipocrate i-a identificat apoi pe colerici, cum era Pavel, care totdeauna, chiar din copilărie, întreabau de ce şi cum puteau organiza totul în jurul lor, ca să termine treaba. Şi, în cele din urmă, el i-a identificat pe sangvinici, care, ca şi Petru, făceau cu pasiune tot ce trebuia făcut.

  Multe personalităţi diferite. Multe talente diferite. Ce a făcut biserica cu ele? Îi forţăm noi pe oameni să se potrivească într-o singură formă? Îi clasificăm pe unii ca fiind buni şi pe alţii ca fiind răi?

  Isus a dat valoare tuturor persoanelor diferite, care făceau parte dintre ucenicii Lui. El a ajuns să-i cunoască pentru a-i sluji. Prin har, El le-a dat ceea ce aveau nevoie, nu ceea ce ar fi meritat. Mântuitorul nostru i-a pus la lucru în slujire, în felul în care talentele lor se potriveau cel mai bine. Dacă şi noi am putea învăţa să facem acelaşi lucru!

  Eşti ca Ioan, Matei, Pavel sau Petru?

  Cât de mult îi accepţi pe cei cu caracteristici diferite de personalitate?

  George M. Lessard

  Paşte oile mele - 2017. Isus a dat valoare tuturor persoanelor diferite, care făceau parte dintre ucenicii Lui. El a ajuns să-i cunoască pentru a-i sluji. Prin har, El le-a dat ceea ce aveau nevoie, nu ceea ce ar fi meritat. Mântuitorul nostru i-a pus la lucru în slujire, în felul în care talentele lor se potriveau cel mai bine.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...