Paşte oile mele

  „Simone, fiul lui lona, Mă iubeşti?’… El i-a răspuns: ‘Doamne, Tu toate le ştii; ştii că Te iubesc”. Isus i-a zis: „Paşte oile Mele”, Ioan 21:16-17

  Petru este modelul meu – tipul sparge şi arde! În primele zile ale fiecărei biserici, conducătorii au o pasiune arzătoare, esenţială pentru succesul noii grupe de credincioşi. În lucrarea Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, rădăcinile familiei mele sunt în America de Sud. Cunoscând oamenii şi auzind istorisirile lor de curaj şi vitejie, mi se punea un nod în gât. Aceşti bărbaţi şi femei erau nişte Petru moderni – nimic nu era prea mult pentru ei.

  La câţiva ani după ce biserica a fost bine întemeiată, au rămas mai puţine locuri pentru cei ca Petru. Acum, predominau cei ca Matei, Iacov şi alte tipuri de personalităţi. De fapt, biserica a făcut cunoscut că, dacă voiai să ai succes, trebuia să dovedeşti calităţile echilibrului, ordinii şi poziţiei. Da, era loc şi pentru Ioan cel plin de grijă, dar singurul loc unde cei asemenea lui Pavel erau bine veniţi era la un seminar!

  Hipocrate, medicul grec din Antichitate, a observat diferenţa dintre personalităţile oamenilor. Pe unii i-a numit flegmatici, oameni cărora le păsa şi care puteau să-l aleagă de model pe loan cel preaiubit. Pe unii, grecii antici îi vedeau ca fiind melancolici, oameni care aveau nevoie de dreptate şi poziţie; oameni care, ca Matei şi fariseii, făceau ordinea socială, dar care puteau fi maleabili sau încăpăţânaţi, în funcţie de umblarea lor cu Maestrul. Hipocrate i-a identificat apoi pe colerici, cum era Pavel, care totdeauna, chiar din copilărie, întreabau de ce şi cum puteau organiza totul în jurul lor, ca să termine treaba. Şi, în cele din urmă, el i-a identificat pe sangvinici, care, ca şi Petru, făceau cu pasiune tot ce trebuia făcut.

  Multe personalităţi diferite. Multe talente diferite. Ce a făcut biserica cu ele? Îi forţăm noi pe oameni să se potrivească într-o singură formă? Îi clasificăm pe unii ca fiind buni şi pe alţii ca fiind răi?

  Isus a dat valoare tuturor persoanelor diferite, care făceau parte dintre ucenicii Lui. El a ajuns să-i cunoască pentru a-i sluji. Prin har, El le-a dat ceea ce aveau nevoie, nu ceea ce ar fi meritat. Mântuitorul nostru i-a pus la lucru în slujire, în felul în care talentele lor se potriveau cel mai bine. Dacă şi noi am putea învăţa să facem acelaşi lucru!

  Eşti ca Ioan, Matei, Pavel sau Petru?

  Cât de mult îi accepţi pe cei cu caracteristici diferite de personalitate?

  George M. Lessard

  Paşte oile mele - 2017. Isus a dat valoare tuturor persoanelor diferite, care făceau parte dintre ucenicii Lui. El a ajuns să-i cunoască pentru a-i sluji. Prin har, El le-a dat ceea ce aveau nevoie, nu ceea ce ar fi meritat. Mântuitorul nostru i-a pus la lucru în slujire, în felul în care talentele lor se potriveau cel mai bine.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...