Nu avea de ales

  Acum dar rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea. 1 Corinteni 13:13

  Un prieten de-al meu din colegiu, căutând-o serios pe „cea unică”, s-a întâlnit cu mai multe fete. „Încerc cu adevărat s-o iubesc, Burke”, îmi mărturisea despre prima, apoi despre alta. „Încerc cu adevărat!”

  El îmi aminteşte de creştinii care, înţelegând că dragostea constituie cea mai înaltă motivaţie pentru o vieţuire sănătoasă, se îngrijorează cu întrebări ca: „Am început oare să iubesc? (încerc cu adevărat!)”

  Cu mult mai bine e să iei în considerare dragostea lui Isus! (Până la urmă, dragostea Lui este cea care ne mântuieşte, nu a noastră.) Duhul Său ne va umple apoi cu dragoste recunoscătoare şi ne va încuraja să facem alegeri înţelepte. Urmăriţi cu mine felul în care El a lucrat în viaţa unui tânăr căpitan de la bordul vaporului Empress, care se îndrepta spre Brazilia – o povestire relatată de D. E. Robinson în The Story of Our Health Message (Istoria mesajului despre sănătate).

  Într-o zi, tânărul a copiat dintr-o carte un legământ cu Dumnezeu, pe care el l-a simţit că explică exact scopul vieţii sale; „Astăzi mă voi supune Ţie cu toată solemnitatea. Renunţ la toţi stăpânii care au avut stăpânire asupra mea înainte şi mă consacru Ţie, cu tot ce sunt şi cu tot ce am”.

  Fără să se grăbească, dar analizând fiecare alegere, el a început să facă schimbări în stilul său de viaţă. Prima dată, a renunţat la alcool şi la tutun, fiind convins de nocivitatea lor. Mai târziu, văzând că aveau puterea de a-l ţine treaz noaptea, el a renunţat la ceai şi la cafea. Câţiva ani mai târziu, în „pregătire cercetătoare de inimă pentru aşteptata revenire a lui Isus”, el a hotărât să nu mai mănânce carne. Mai târziu, el a decis că va fi mai sănătos fără mâncăruri bogate.

  Să ne imaginăm o cunoştinţă abordându-l pe căpitanul acum la pensie, în timp ce trece, fără să servească, pe lângă o masă plină cu delicatesuri.

  – Ce? Nu vrei nimic din toate acestea?

  Căpitanul Joseph Bates zâmbeşte cu blândeţe.

  – Mi-am mâncat deja partea din ele, răspunde el fără alte explicaţii. Prevăzător şi fără să impună altora stilul său de viaţă, bătrânul căpitan a impus, treptat, sănătatea. Nu a avut de ales decât dragostea lui Hristos.

  Am face bine să-i urmăm exemplul.

  Te conduce Dumnezeu la un stil de viaţă mai bun? Este alegerea ta.

  Kenneth I. Burke

  Nu avea de ales - 2017. „Astăzi mă voi supune Ţie cu toată solemnitatea. Renunţ la toţi stăpânii care au avut stăpânire asupra mea înainte şi mă consacru Ţie, cu tot ce sunt şi cu tot ce am”- căpitanul Joseph Bates
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...