Nu avea de ales

  Acum dar rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea. 1 Corinteni 13:13

  Un prieten de-al meu din colegiu, căutând-o serios pe „cea unică”, s-a întâlnit cu mai multe fete. „Încerc cu adevărat s-o iubesc, Burke”, îmi mărturisea despre prima, apoi despre alta. „Încerc cu adevărat!”

  El îmi aminteşte de creştinii care, înţelegând că dragostea constituie cea mai înaltă motivaţie pentru o vieţuire sănătoasă, se îngrijorează cu întrebări ca: „Am început oare să iubesc? (încerc cu adevărat!)”

  Cu mult mai bine e să iei în considerare dragostea lui Isus! (Până la urmă, dragostea Lui este cea care ne mântuieşte, nu a noastră.) Duhul Său ne va umple apoi cu dragoste recunoscătoare şi ne va încuraja să facem alegeri înţelepte. Urmăriţi cu mine felul în care El a lucrat în viaţa unui tânăr căpitan de la bordul vaporului Empress, care se îndrepta spre Brazilia – o povestire relatată de D. E. Robinson în The Story of Our Health Message (Istoria mesajului despre sănătate).

  Într-o zi, tânărul a copiat dintr-o carte un legământ cu Dumnezeu, pe care el l-a simţit că explică exact scopul vieţii sale; „Astăzi mă voi supune Ţie cu toată solemnitatea. Renunţ la toţi stăpânii care au avut stăpânire asupra mea înainte şi mă consacru Ţie, cu tot ce sunt şi cu tot ce am”.

  Fără să se grăbească, dar analizând fiecare alegere, el a început să facă schimbări în stilul său de viaţă. Prima dată, a renunţat la alcool şi la tutun, fiind convins de nocivitatea lor. Mai târziu, văzând că aveau puterea de a-l ţine treaz noaptea, el a renunţat la ceai şi la cafea. Câţiva ani mai târziu, în „pregătire cercetătoare de inimă pentru aşteptata revenire a lui Isus”, el a hotărât să nu mai mănânce carne. Mai târziu, el a decis că va fi mai sănătos fără mâncăruri bogate.

  Să ne imaginăm o cunoştinţă abordându-l pe căpitanul acum la pensie, în timp ce trece, fără să servească, pe lângă o masă plină cu delicatesuri.

  – Ce? Nu vrei nimic din toate acestea?

  Căpitanul Joseph Bates zâmbeşte cu blândeţe.

  – Mi-am mâncat deja partea din ele, răspunde el fără alte explicaţii. Prevăzător şi fără să impună altora stilul său de viaţă, bătrânul căpitan a impus, treptat, sănătatea. Nu a avut de ales decât dragostea lui Hristos.

  Am face bine să-i urmăm exemplul.

  Te conduce Dumnezeu la un stil de viaţă mai bun? Este alegerea ta.

  Kenneth I. Burke

  Nu avea de ales - 2017. „Astăzi mă voi supune Ţie cu toată solemnitatea. Renunţ la toţi stăpânii care au avut stăpânire asupra mea înainte şi mă consacru Ţie, cu tot ce sunt şi cu tot ce am”- căpitanul Joseph Bates
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...