Nu avea de ales

Acum dar rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea. 1 Corinteni 13:13

Un prieten de-al meu din colegiu, căutând-o serios pe „cea unică”, s-a întâlnit cu mai multe fete. „Încerc cu adevărat s-o iubesc, Burke”, îmi mărturisea despre prima, apoi despre alta. „Încerc cu adevărat!”

El îmi aminteşte de creştinii care, înţelegând că dragostea constituie cea mai înaltă motivaţie pentru o vieţuire sănătoasă, se îngrijorează cu întrebări ca: „Am început oare să iubesc? (încerc cu adevărat!)”

Cu mult mai bine e să iei în considerare dragostea lui Isus! (Până la urmă, dragostea Lui este cea care ne mântuieşte, nu a noastră.) Duhul Său ne va umple apoi cu dragoste recunoscătoare şi ne va încuraja să facem alegeri înţelepte. Urmăriţi cu mine felul în care El a lucrat în viaţa unui tânăr căpitan de la bordul vaporului Empress, care se îndrepta spre Brazilia – o povestire relatată de D. E. Robinson în The Story of Our Health Message (Istoria mesajului despre sănătate).

Într-o zi, tânărul a copiat dintr-o carte un legământ cu Dumnezeu, pe care el l-a simţit că explică exact scopul vieţii sale; „Astăzi mă voi supune Ţie cu toată solemnitatea. Renunţ la toţi stăpânii care au avut stăpânire asupra mea înainte şi mă consacru Ţie, cu tot ce sunt şi cu tot ce am”.

Fără să se grăbească, dar analizând fiecare alegere, el a început să facă schimbări în stilul său de viaţă. Prima dată, a renunţat la alcool şi la tutun, fiind convins de nocivitatea lor. Mai târziu, văzând că aveau puterea de a-l ţine treaz noaptea, el a renunţat la ceai şi la cafea. Câţiva ani mai târziu, în „pregătire cercetătoare de inimă pentru aşteptata revenire a lui Isus”, el a hotărât să nu mai mănânce carne. Mai târziu, el a decis că va fi mai sănătos fără mâncăruri bogate.

Să ne imaginăm o cunoştinţă abordându-l pe căpitanul acum la pensie, în timp ce trece, fără să servească, pe lângă o masă plină cu delicatesuri.

– Ce? Nu vrei nimic din toate acestea?

Căpitanul Joseph Bates zâmbeşte cu blândeţe.

– Mi-am mâncat deja partea din ele, răspunde el fără alte explicaţii. Prevăzător şi fără să impună altora stilul său de viaţă, bătrânul căpitan a impus, treptat, sănătatea. Nu a avut de ales decât dragostea lui Hristos.

Am face bine să-i urmăm exemplul.

Te conduce Dumnezeu la un stil de viaţă mai bun? Este alegerea ta.

Kenneth I. Burke

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video