Dulce şi slab

  Nu este bine să mănânci multă miere. Proverbe 25:27

  Cu câţiva ani în urmă, o studentă, Judy Reeser, a condus un studiu, în laboratorul doctorului Benjamin Lau de la Universitatea Loma Linda, despre efectele zahărului asupra capacităţii neutrofilelor (un tip de globule albe) de a distruge bacteriile. Subiecţii ei au mâncat diferite tipuri de zahăr rafinat, câte unul o dată, în zile diferite. Ea le-a făcut teste de sânge, ca să determine activitatea neutrofilelor. A descoperit că 10 linguriţe de zahăr rafinat, echivalentul cantităţii de zahăr pe care cineva o ingeră într-un pahar de băutură răcoritoare, micşorează activitatea neutrofilefor cu 50 % şi o menţine astfel cinci ore. După 30 de linguriţe de zahăr rafinat, neutrofilele şi-au pierdut complet puterea de a distruge bacteriile. Pe de altă parte, amidonul (glucidele complexe) nu avea nici un efect asupra activităţii neutrofilelor.

  Ştim acum că dulciurile de orice fel ne micşorează rezistenţa şi ne fac vulnerabili la toate tipurile de infecţii comune. Copiii răcesc deseori după ce mănâncă deserturi bogate sau bomboane. Când elimină zahărul din hrană, tinerii nu mai răcesc aşa des. Multe mame au învăţat că tratamentul şi prevenirea cea mai bună a răcelilor este o dietă bună, fără hrană rafinată şi dulciuri.

  Cercetătorii de la Loma Linda au studiat şi efectul postului asupra activităţii neutrofilelor. Ei au descoperit că postul (subiecţii au ingerat doar apă, fără hrană) sporeşte activitatea neutrofilelor pentru cel puţin 60 de ore. Mai mult, cercetarea a descoperit că postirea cu suc proaspăt de legume sau fructe sporeşte atât activitatea neutrofilelor, cât şi a celulelor ucigaşe pentru câteva zile. Ellen White a scris în 1905: „În multe cazuri de boală, cel mai bun remediu pentru pacient este să nu mănânce o masă sau două, pentru ca organele digestive suprasolicitate să poată avea ocazia să se odihnească. O dietă de fructe pentru câteva zile a adus deseori uşurare celor care fac muncă intelectuală” (Dietă şi hrană, p. 164).

  Ultimul mesaj este acesta: Când nu vă simţiţi bine, nu vă forţaţi să mâncaţi. Un post cu sucuri poate foarte bine să fie ceea ce organismul dv. are nevoie.

  Ce ai putea face pentru a spori activitatea neutrofilelor? Este timpul să începi să te gândeşti la reducerea cantităţii de dulciuri pe care o mănânci.

  Benjamin Lau

  Dulce şi slab - 2017. În multe cazuri de boală, cel mai bun remediu pentru pacient este să nu mănânce o masă sau două, pentru ca organele digestive suprasolicitate să poată avea ocazia să se odihnească. O dietă de fructe pentru câteva zile a adus deseori uşurare celor care fac muncă intelectuală.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...