Dulce şi slab

  Nu este bine să mănânci multă miere. Proverbe 25:27

  Cu câţiva ani în urmă, o studentă, Judy Reeser, a condus un studiu, în laboratorul doctorului Benjamin Lau de la Universitatea Loma Linda, despre efectele zahărului asupra capacităţii neutrofilelor (un tip de globule albe) de a distruge bacteriile. Subiecţii ei au mâncat diferite tipuri de zahăr rafinat, câte unul o dată, în zile diferite. Ea le-a făcut teste de sânge, ca să determine activitatea neutrofilelor. A descoperit că 10 linguriţe de zahăr rafinat, echivalentul cantităţii de zahăr pe care cineva o ingeră într-un pahar de băutură răcoritoare, micşorează activitatea neutrofilefor cu 50 % şi o menţine astfel cinci ore. După 30 de linguriţe de zahăr rafinat, neutrofilele şi-au pierdut complet puterea de a distruge bacteriile. Pe de altă parte, amidonul (glucidele complexe) nu avea nici un efect asupra activităţii neutrofilelor.

  Ştim acum că dulciurile de orice fel ne micşorează rezistenţa şi ne fac vulnerabili la toate tipurile de infecţii comune. Copiii răcesc deseori după ce mănâncă deserturi bogate sau bomboane. Când elimină zahărul din hrană, tinerii nu mai răcesc aşa des. Multe mame au învăţat că tratamentul şi prevenirea cea mai bună a răcelilor este o dietă bună, fără hrană rafinată şi dulciuri.

  Cercetătorii de la Loma Linda au studiat şi efectul postului asupra activităţii neutrofilelor. Ei au descoperit că postul (subiecţii au ingerat doar apă, fără hrană) sporeşte activitatea neutrofilelor pentru cel puţin 60 de ore. Mai mult, cercetarea a descoperit că postirea cu suc proaspăt de legume sau fructe sporeşte atât activitatea neutrofilelor, cât şi a celulelor ucigaşe pentru câteva zile. Ellen White a scris în 1905: „În multe cazuri de boală, cel mai bun remediu pentru pacient este să nu mănânce o masă sau două, pentru ca organele digestive suprasolicitate să poată avea ocazia să se odihnească. O dietă de fructe pentru câteva zile a adus deseori uşurare celor care fac muncă intelectuală” (Dietă şi hrană, p. 164).

  Ultimul mesaj este acesta: Când nu vă simţiţi bine, nu vă forţaţi să mâncaţi. Un post cu sucuri poate foarte bine să fie ceea ce organismul dv. are nevoie.

  Ce ai putea face pentru a spori activitatea neutrofilelor? Este timpul să începi să te gândeşti la reducerea cantităţii de dulciuri pe care o mănânci.

  Benjamin Lau

  Dulce şi slab - 2017. În multe cazuri de boală, cel mai bun remediu pentru pacient este să nu mănânce o masă sau două, pentru ca organele digestive suprasolicitate să poată avea ocazia să se odihnească. O dietă de fructe pentru câteva zile a adus deseori uşurare celor care fac muncă intelectuală.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...