Articolul precedentAi întrebări pentru Iona?
  Articolul următorReacția la criză

  Un Eutih modern

  Căci Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, care te iau de mâna dreaptă şi îţi zic: „Nu te teme de nimic, Eu îţi vin în ajutor!” Isaia 41:13

  „Un băiat tocmai a căzut pe geam!” Strigătul mi-a atras atenţia. Ca asistentă medicală de tabără, am sărit în picioare şi mi-am dat seama că băiatul din balta de sânge era propriul meu fiu de 4 ani, Eric. Intrase în comă. Aşteptarea ambulanţei părea că durează ore.

  Eric, căutându-l pe tăticul lui, se urcase pe masă şi se sprijinise de fereastră. Fereastra s-a deschis şi el a căzut de la 5 m, lovindu-se cu capul de trotuar.

  După ce l-a examinat, medicul de la micul spital McCall a chemat elicopterul Crucii Roşii, de la Boise. Doctorul dorea să-l trimită la un spital mai mare, la un neurochirurg.

  Radiografia craniului arăta o fractură în partea dreaptă, care se extindea pe aproximativ 15 cm în lungime, din spate spre faţă. Faptul că vomase în sala de urgenţe de la spitalul Saint Alphonsus era îngrijorător, dar după ce o examinare tomografică nu a arătat nici un segment căzut sau vreo afectare evidentă a creierului, neurochirurgul l-a internat la terapie intensivă pentru observare continuă. Au trecut ore lungi, cu verificări din oră în oră a funcţiilor vitale şi alte verificări neurologice.

  În dimineaţa următoare, totuşi, Eric a deschis ochii şi a spus clar primele cuvinte: „Mămico, mi-e sete”. Din moment ce medicul ordonase ca Eric să nu ingereze nimic pe gură, în cazul în care ar avea nevoie de o operaţie care să reducă tensiunea intracraniană, i-am oferit copilului un burete îmbibat cu apă.

  „Nu, mamă, vreau să beau din cană,” a fost răspunsul lui, în timp ce îmi îndepărta mâna.

  „Slavă Domnului!” am exclamat. Vorbirea lui e clară şi îşi foloseşte normal mâinile şi picioarele.

  Doar la 48 de ore după accident, Eric a fost externat. în timp ce neurochirurgul stătea lângă patul lui, revizuindu-i fişa, comentariul lui: „N-aş fi prezis niciodată o astfel de evoluţie” mi-a adus lacrimi în ochi.

  Istoria biblică despre Eutih, care a căzut de la o fereastră de la etajul trei, şi despre felul în care credinţa lui Pavel l-a înviat din morţi are acum un nou înţeles (Fapte 20:7-12). Un Eutih modern locuieşte la noi acasă, viu şi sănătos, din cauza credinţei atâtor oameni care s-au rugat pentru el în acea zi din 1986. Minuni se întâmplă încă. Cere o minune şi experimentează puterea vindecătoare a lui Dumnezeu.

  Linda Barton

  Un Eutih modern - 2017. Un Eutih modern locuieşte la noi acasă, viu şi sănătos, din cauza credinţei atâtor oameni care s-au rugat pentru el în acea zi din 1986. Minuni se întâmplă încă. Cere o minune şi experimentează puterea vindecătoare a lui Dumnezeu.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...