Articolul precedentNoi şi Iona
  Articolul următorCriza determinată de ispită

  Îndepărtând durerea

  Vindecă-mă Tu, Doamne, şi voi fi vindecat; mântuieşte-mă Tu şi voi fi mântuit; căci Tu eşti slava mea. Ieremia 17:14

  Durere acută – nimeni dintre noi nu vrea să experimenteze senzaţia bruscă, copleşitoare. Totuşi, cu toţii avem de-a face cu ea, în cursul vieţii. Intensitatea variază. Uneori este minoră, aşa cum era când eram mici şi ne juleam genunchii, iar alteori este mai adâncă, rezultatul unui accident serios sau al unei boli.

  Indiferent de gradul durerii, au loc două reacţii obişnuite. Mai întâi, ne concentrăm asupra durerii. Şi în al doilea rând, căutăm îngrijire şi mângâiere. Când eram copii, deseori alergam la mama pentru siguranţă şi grijă pentru „rănile” noastre. De obicei, ea ne spăla rana, punea un bandaj şi îndepărta durerea cu un pupic.

  Din nefericire, durerea acută nu este aşa de uşor de îngrijit şi în mod invariabil experimentăm celălalt capăt al spectrului durerii, cel care cere atenţie medicală. Durerea noastră a devenit acum un semnal pentru o problemă mult mai serioasă şi ne alertează în nevoia de a avea o îngrijire şi un tratament adecvat. Trebuie să căutăm doctorul.

  Durerea noastră emoţională şi spirituală nu este mult diferită de durerea fizică. Ne ajută să ne concentrăm şi să ne dăm seama de nevoia de a da atenţie problemei. Pentru a ne recâştiga sănătatea, avem nevoie să luăm aminte la acest semnal. Trebuie să mergem la Marele Medic. Şi doar când ne dăm seama de durerea noastră şi căutăm ajutor la Izvorul vieţii şi sănătăţii, putem să primim tratamentul adecvat, grija şi compasiunea care ne vor conduce la restaurarea sănătăţii noastre spirituale.

  Ca şi Iov, poate avem nevoie să perseverăm. Trebuie să ne prindem continuu de Hristos, chiar când nu înţelegem motivul durerii. Putem chiar să plângem şi să-I punem întrebări, aşa cum făcea Iov.

  Dumnezeu poate că nu intervine în vindecarea noastră fizică, dar El promite să trateze şi să restaureze sănătatea noastră spirituală. Căci este dorinţa inimii Sale ca nici unul dintre noi să nu fie pierdut. El, mai mult chiar decât mamele noastre, vrea să alunge durerea cu un sărut şi să ne vindece.

  Fă ca aceasta să fie rugăciunea ta pentru astăzi: „Vindecă-mă, Doamne, fizic, emoţional şi spiritual. Îndepărtează-mi durerea şi vindecă-mă.”

  Lynn Nicolay

  Îndepărtând durerea - 2017. Dumnezeu poate că nu intervine în vindecarea noastră fizică, dar El promite să trateze şi să restaureze sănătatea noastră spirituală. Căci este dorinţa inimii Sale ca nici unul dintre noi să nu fie pierdut. El, mai mult chiar decât mamele noastre, vrea să alunge durerea cu un sărut şi să ne vindece.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...