Articolul precedentCâţi dintre voi au citit…?
  Articolul următorZiua marii încercări

  Ochi slabi

  Laban însă avea două fete: cea mai mare se numea Lea şi cea mai mică Rahela. Lea avea ochii slabi, dar Rahela era frumoasă la statură şi mândră la față. Geneza 29:16-17

  Ca multe alte lucruri, dacă ochii nu sunt exersaţi, vor slăbi şi nu se vor dezvolta. Ce a determinat ca Lea să aibă ochii slabi (tradus şi ca „delicaţi”). Scriptura nu explică. Dar era cu siguranţă evident şi, ca rezultat, ea a trebuit să lupte cu sora ei pentru dragostea lui lacov. E posibil ca Lea să fi suferit de strabism, pentru că nu putea privi drept. Poate că aceasta explică şi de ce tatăl ei. un crescător de animale, a ales pentru fiicele lui nume specifice: Rahela înseamnă „oaie”, iar Lea „vacă”. Ochii unei vaci sunt depărtaţi unul de altul, părând divergenţi.

  Din nefericire, strabismul nu este doar o problemă cosmetică (de frumuseţe), ci poate indica ceva serios, cum ar fi o tumoare pe creier sau a ochiului. în mod tragic, chiar dacă totul este în regulă, strabismul rezultă deseori în pierderea severă şi permanentă a vederii, din cauza ambilopiei, sau „ochi leneşi”. Strabismul dezvoltat la vârste înaintate cauzează o vedere dublă, severă, dar la un copil, creierul în dezvoltare poate comprima un ochi. În timp, acest ochi slăbeşte şi după o perioadă critică rămâne pentru totdeauna afectat.

  Ambilopia a fost prima dată observată la nişte măgari crescuţi în minele întunecate de cărbune. Deşi aveau ochi normali, ei nu vedeau. De asemenea, ambilopia se poate dezvolta din cauza unei imagini neclare sau din cauza unei opacităţi semnificative a ochiului. Aproximativ una din cincizeci de persoane are ambilopie care poate fi prevenită.

  Când boala este descoperită din timp, un tratament simplu, cum ar fi acoperirea ochiului bun, îl forţează pe cel slab să exerseze şi să se dezvolte normal. Operaţia, relativ simplă, de a îndrepta ochii îi va face pe oameni să arate bine şi, mai important, să continue să vadă bine! Dacă ambilopia este neglijată, o rănire a ochiului sănătos poate avea ca rezultat orbirea totală.

  Neglijarea ochilor Leei a cauzat, probabil, multă suferinţă, care nu era necesară, iar influenţa ei nefastă a marcat istoria poporului lui Dumnezeu. Neglijarea capacităţilor şi talentelor le va atrofia, de asemenea, pe acestea. Greşelile în timpul criticilor ani de formare vor avea consecinţe care ar fi putut fi evitate în întregime.

  Există în viaţa mea ceva care, dacă nu este corectat la timp, poate cauza stricăciune permanentă, fizică, psihologică sau spirituală?

  Izak Wessels

  Ochi slabi - 2017. Neglijarea capacităţilor şi talentelor va face ca acestea să se atrofieze. Greşelile în timpul criticilor ani de formare vor avea consecinţe care ar fi putut fi evitate în întregime.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...