Articolul precedentTu ce ai pe dinăuntru?
  Articolul următorÎncercarea finală

  Cu aripi ca vulturii

  Dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă şi nu obosesc, umblă şi nu ostenesc. Isaia 40:31

  În august, după examenul medical, mi s-a spus că starea sănătăţii mele este bună. În octombrie, am primit răspunsul; „nu văd nici o problemă” de la specialistul vascular, care mi-a examinat piciorul umflat. Dar în noiembrie, am început să am din când în când dureri de spate. Umflarea piciorului era încă evidentă în decembrie, când sora mea l-a privit cu îngrijorare şi m-a programat la doctor. Cuvintele medicului „cancer de prostată” mi-au dat fiori!

  Câteva zile mai târziu, acasă în Tennessee, mă simţeam cumva obosit. Atitudinea mea obişnuită, optimistă, începuse să cedeze. Mă gândeam la cuvintele „Aleargă şi nu obosesc”. Apoi, durerea a lovit şi i-am rugat să mă ducă la urgenţă. Trei zile mai târziu, chirurgii au făcut o orhiectomie şi au prezis că mai aveam doar şase luni de trăit.

  În următorii patru ani şi jumătate, am încercat tratamente de la plante până la chimioterapie experimentală. În anul al patrulea, am vândut afacerea mea în contabilitate, din moment ce durerea începuse să fie prea mare, ca să fie ascunsă, şi am început un program chimioterapie experimental, la Vanderbilt. Curajul mi-a revenit într-o zi, când am văzut un alt om cu acelaşi diagnostic şi tratament spunând asistentei medicale că „era înapoi pe terenul de golf!” „Umblă şi nu ostenesc.”

  Timp de şase luni, am făcut tratamente şi m-am simţit minunat. Eu şi soţia mea am început să călătorim. Făceam treabă în jurul casei şi mă jucam cu nepoţelul meu. „Aleargă cu mine, bunicule”, spunea el. De jur împrejur, îl trăgeam în micul lui vagon roşu, râzând şi spunându-i poveşti. Apoi, într-o zi, la patru luni după ce tratamentul experimental s-a terminat, durerea mi-a revenit dintr-o dată. Încăpăţânat, am încercat să trag vagonul roşu cu încărcătura lui specială şi mi s-a făcut rău, foarte rău.

  Sunt încă în pat, prea slab ca să fac ceva. Asistenta medicală care mă îngrijeşte spune că este „absolut uimită” că am putut să o duc atât de mult. Poate că va fi totuşi un miracol. Păstrez acea rază de speranţă. Apoi, mă gândesc din nou la Isaia: „Ei zboară ca vulturii”. Zâmbind, aştept şi aceasta, cu nerăbdare, în caz că nu se întâmplă nici o minune!

  Wallace „Buddy” Blair

  Cu aripi ca vulturii - 2017. „Dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă şi nu obosesc, umblă şi nu ostenesc.” Isaia 40:31
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...