Rugăciunea unui vindecător rănit

Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, Părintele îndurărilor şi Dumnezeul oricărei mângâieri, care ne mângâie în toate necazurile noastre, pentru ca prin mângâierea cu care noi înşine suntem mângâiaţi de Dumnezeu sâ putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz! 2 Corinteni 1:3-4

Tată iubitor, în aceste momente liniştite, înainte de a începe o altă zi cu oameni bolnavi şi îndureraţi…

Fă ca din toată mulţimea de gânduri, de cuvinte şi de tăceri, pe unde trec, şi din misterul şi minunea de a fi un lucrător în domeniul sănătăţii, vocea Ta să-mi vorbească din ce în ce mai adânc, ca să mă ajute să ştiu cât de mult o lume obosită şi foarte bolnavă, dar foarte minunată, are nevoie de ceea ce Tu poţi face prin mine.

Ajută-mă să ştiu că există cuvinte ale adevărului şi vindecării, care pot să rămână nerostite niciodată, dacă eu nu le spun; şi fapte de compasiune şi grijă, care pot rămâne nefăcute niciodată, dacă eu nu le fac.

Ajută-mă să nu amestec niciodată succesul cu victoria şi eşecul cu înfrângerea.

Ajută-mă să pot tolera acele momente de neştiinţă, netratare şi nevindecare.

Ajută-mă să fac faţă realităţii lipsei mele de putere uneori şi nevoii mele de putere şi tărie de la Tine.

Ajută-mă să-mi amintesc că, în spatele fiecărui zâmbet, luceşte o lacrimă, în fiecare îmbrăţişare, se află singurătate; în fiecare prietenie, distanţă; şi în toate formele de lumină, întuneric. Că, fără Tine şi fără dragoste, nu există decât lacrimi, singurătate, distanţă şi întuneric.

Acum, când merg să mă întâlnesc cu pacienţii mei, fie ca bătaia inimii mele să fie caldă şi proprie, speranţele mele să nu fie prăbuşite sau risipite, dragostea mea să nu fie clătinată şi angajamentul meu să nu fie încălcat.

Şi fă să vină mai curând ziua în care eu şi pacienţii mei vom sta înaintea tronului Tău, toţi vindecaţi şi lăudându-Ţi Numele în veci.

Amin.

Este cineva despre care ştii că va beneficia de atingerea ta vindecătoare? Fă această rugăciune şi fie ca Dumnezeu să-ţi dea energia şi înţelepciunea Duhului Sfânt, ca să-i poţi mângâia pe cei răniţi.

Wil Alexander

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor