„Sticla cu medicamente” originală a lui Dumnezeu

Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos. Filipeni 4:19

Am mers într-o zi să vizitez o prietenă şi am observat masa ei acoperită cu sticluţe mici şi albe – o farmacie de casă, cu vitamine, minerale şi alte substanţe. Luând o sticluţă pe a cărei etichetă scria polen de albine, am întrebat:

– Cu ce te ajută asta?

– Îmi dă energie, a răspuns ea.

Când am luat o altă sticluţă, ea a explicat:

– Asta mă ajută să-mi controlez glicemia.

După examinarea mea sumară, mi-am dat seama că ea era convinsă de nevoia de a lua o mână de pastile în fiecare zi.

În planul Său original, Dumnezeu a plantat o grădină şi i-a spus lui Adam să mănânce după plăcere din ea. O grădină oferea toţi nutrienţii de care el avea nevoie pentru bunăstarea lui. Acest lucru e încă valabil.

Oamenii de ştiinţă au identificat un model de hrană numit Ghidul Piramidei Hranei, care ne va suplini toate nevoile zilnice. Se recomandă servirea a cinci până la nouă tipuri diferite de legume şi fructe în fiecare zi. Dar un sondaj recent al guvernului a aflat că doar 23% dintre americani mănâncă cel puţin 5 fructe şi legume pe zi.

Urmând recomandările Ghidului Piramidei Hranei, vom suplini nevoile noastre zilnice de nutrienţi. Dar mulţi dintre noi mănâncă mai degrabă hrană rafinată, pregătită, căreia îi lipsesc multe dintre substanţele nutritive, care se găsesc în fructe şi legume, şi apoi luăm o mână de pastile ca să împăcăm deficienţa.

Fructele, cerealele, nucile şi legumele au mii de substanţe, cele mai multe neidentificate, care contribuie la sănătatea noastră. Ele sunt „sticluţele cu medicamente” ale lui Dumnezeu pentru noi! Mâncând hrană rafinată, ne limităm cantitatea de substanţe filochimjce ingerate şi alte substanţe pe care Dumnezeu le-a destinat hranei noastre şi astfel trebuie să ne suplimentăm alimentaţia cu substanţe artificiale.

Participând la studiu zilnic şi rugăciune, putem primi incredibila putere a lui Dumnezeu, pe care El ne-o dă pentru a lua hotărâri corecte, clare şi precise privind dieta noastră. Dacă ne supunem voinţa dorinţelor lui Dumnezeu, El ne va da capacitatea de a alege dieta care ne va suplini toate nevoile zilnice.

Doamne, Creatorul tuturor lucrurilor vii, Te rog dă-mi putere să fac astăzi alegerile corecte, care vor promova sănătatea şi bunăstarea mea. Ajută-mă să mănânc hrana pe care Tu ai creat-o, ca sd-mi înidmpine nevoile nutritive, căci ştiu că aceasta este voia Ta pentru mine. iţi mulţumesc pentru varietatea de plăceri pe care mi-o oferi pentru susţinere şi sănătate. Amin.

Crystal Whitten

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor