Cântă dimineaţa

Cântaţi Domnului o cântare nouă! Cântaţi Domnului toţi locuitorii pământului! Cântaţi Domnului, binecuvântaţi Numele Lui, vestiţi din zi în zi mântuirea Lui! Psalmi 96:1-2

Imaginaţi-vă că începeţi o nouă zi, cu un zâmbet pe buze şi un cântec în inimă. O astfel de atitudine face toate lucrurile posibile, iar ziua va fi cu adevărat o plăcere.

Unii aleg să-şi înceapă ziua cu o doză mare de cofeină. Cât de des aţi auzit: „Nu-mi pot începe ziua fără o ceaşcă de cafea”? Dar chiar din anul 1800, Ellen White ne spune că influenţa cafelei este „excitantă şi, chiar dacă pare că dă energie pe de o parte, oboseşte şi aduce deprimare pe de altă parte” (Dietă şi hrană, p. 371). Să fim atunci surprinşi că atât de mulţi simt că şi-au pierdut energia şi au nevoie de o cafea pe la ora 10? Ei doar resimt că doza de cofeină luată de dimineaţă şi-a pierdut efectul.

Cercetătorii au descoperit că renunţarea la consumarea obișnuită de doar una sau două ceşti de cafea pe zi poate duce la dureri de cap. Însă reclamele la cafea nu spun că motivul pentru care mai târziu ai senzaţia de deprimare, oboseală şi durere de cap este cafeaua pe care ai băut-o mai devreme.

De același autor

Cafeaua şi ceaiul negru nu au vitamine sau minerale, sau alte substanţe nutritive, care să susţină viaţa. Cea mai bună băutură între mese este pur şi simplu apa, „cel mai bun lichid existent” (ibid.).

Începeţi fiecare zi cu o băutură ajutătoare, plină de sănătate – cum este apa! Şi în timp ce o beţi, alegeţi gânduri pozitive. Alegeţi o atitudine de mulţumire, care aduce un zâmbet şi un cântec la începutul fiecărei zile. „Frumos este să lăudăm pe Domnul şi să mărim Numele Tău, Prea înalte, să vestim dimineaţa bunătatea Ta şi noaptea credincioşia Ta” (Psalmi 92:1-2).

Doamne, recunoştinţa mea se revarsă in cântec astăzi.

Fie ca alegerile mele să mă conducă la o viaţă plină de energia Spiritului Tău de credinţă, dragoste, pace, bunătate şi bucurie.

Georgia E. Hodgkin

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Cântă dimineaţa - 2017. Începeţi fiecare zi cu o băutură ajutătoare, plină de sănătate - cum este apa! Şi în timp ce o beţi, alegeţi gânduri pozitive. Alegeţi o atitudine de mulţumire, care aduce un zâmbet şi un cântec la începutul fiecărei zile. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.