Cântă dimineaţa

  Cântaţi Domnului o cântare nouă! Cântaţi Domnului toţi locuitorii pământului! Cântaţi Domnului, binecuvântaţi Numele Lui, vestiţi din zi în zi mântuirea Lui! Psalmi 96:1-2

  Imaginaţi-vă că începeţi o nouă zi, cu un zâmbet pe buze şi un cântec în inimă. O astfel de atitudine face toate lucrurile posibile, iar ziua va fi cu adevărat o plăcere.

  Unii aleg să-şi înceapă ziua cu o doză mare de cofeină. Cât de des aţi auzit: „Nu-mi pot începe ziua fără o ceaşcă de cafea”? Dar chiar din anul 1800, Ellen White ne spune că influenţa cafelei este „excitantă şi, chiar dacă pare că dă energie pe de o parte, oboseşte şi aduce deprimare pe de altă parte” (Dietă şi hrană, p. 371). Să fim atunci surprinşi că atât de mulţi simt că şi-au pierdut energia şi au nevoie de o cafea pe la ora 10? Ei doar resimt că doza de cofeină luată de dimineaţă şi-a pierdut efectul.

  Cercetătorii au descoperit că renunţarea la consumarea obișnuită de doar una sau două ceşti de cafea pe zi poate duce la dureri de cap. Însă reclamele la cafea nu spun că motivul pentru care mai târziu ai senzaţia de deprimare, oboseală şi durere de cap este cafeaua pe care ai băut-o mai devreme.

  Cafeaua şi ceaiul negru nu au vitamine sau minerale, sau alte substanţe nutritive, care să susţină viaţa. Cea mai bună băutură între mese este pur şi simplu apa, „cel mai bun lichid existent” (ibid.).

  Începeţi fiecare zi cu o băutură ajutătoare, plină de sănătate – cum este apa! Şi în timp ce o beţi, alegeţi gânduri pozitive. Alegeţi o atitudine de mulţumire, care aduce un zâmbet şi un cântec la începutul fiecărei zile. „Frumos este să lăudăm pe Domnul şi să mărim Numele Tău, Prea înalte, să vestim dimineaţa bunătatea Ta şi noaptea credincioşia Ta” (Psalmi 92:1-2).

  Doamne, recunoştinţa mea se revarsă in cântec astăzi.

  Fie ca alegerile mele să mă conducă la o viaţă plină de energia Spiritului Tău de credinţă, dragoste, pace, bunătate şi bucurie.

  Georgia E. Hodgkin

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...