Cântă dimineaţa

  Cântaţi Domnului o cântare nouă! Cântaţi Domnului toţi locuitorii pământului! Cântaţi Domnului, binecuvântaţi Numele Lui, vestiţi din zi în zi mântuirea Lui! Psalmi 96:1-2

  Imaginaţi-vă că începeţi o nouă zi, cu un zâmbet pe buze şi un cântec în inimă. O astfel de atitudine face toate lucrurile posibile, iar ziua va fi cu adevărat o plăcere.

  Unii aleg să-şi înceapă ziua cu o doză mare de cofeină. Cât de des aţi auzit: „Nu-mi pot începe ziua fără o ceaşcă de cafea”? Dar chiar din anul 1800, Ellen White ne spune că influenţa cafelei este „excitantă şi, chiar dacă pare că dă energie pe de o parte, oboseşte şi aduce deprimare pe de altă parte” (Dietă şi hrană, p. 371). Să fim atunci surprinşi că atât de mulţi simt că şi-au pierdut energia şi au nevoie de o cafea pe la ora 10? Ei doar resimt că doza de cofeină luată de dimineaţă şi-a pierdut efectul.

  Cercetătorii au descoperit că renunţarea la consumarea obișnuită de doar una sau două ceşti de cafea pe zi poate duce la dureri de cap. Însă reclamele la cafea nu spun că motivul pentru care mai târziu ai senzaţia de deprimare, oboseală şi durere de cap este cafeaua pe care ai băut-o mai devreme.

  Cafeaua şi ceaiul negru nu au vitamine sau minerale, sau alte substanţe nutritive, care să susţină viaţa. Cea mai bună băutură între mese este pur şi simplu apa, „cel mai bun lichid existent” (ibid.).

  Începeţi fiecare zi cu o băutură ajutătoare, plină de sănătate – cum este apa! Şi în timp ce o beţi, alegeţi gânduri pozitive. Alegeţi o atitudine de mulţumire, care aduce un zâmbet şi un cântec la începutul fiecărei zile. „Frumos este să lăudăm pe Domnul şi să mărim Numele Tău, Prea înalte, să vestim dimineaţa bunătatea Ta şi noaptea credincioşia Ta” (Psalmi 92:1-2).

  Doamne, recunoştinţa mea se revarsă in cântec astăzi.

  Fie ca alegerile mele să mă conducă la o viaţă plină de energia Spiritului Tău de credinţă, dragoste, pace, bunătate şi bucurie.

  Georgia E. Hodgkin

  Cântă dimineaţa - 2017. Începeţi fiecare zi cu o băutură ajutătoare, plină de sănătate - cum este apa! Şi în timp ce o beţi, alegeţi gânduri pozitive. Alegeţi o atitudine de mulţumire, care aduce un zâmbet şi un cântec la începutul fiecărei zile.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...