Lapte și miere

  Voi le veţi stăpâni ţara; Eu vă voi da-o în stăpânire: este o ţară în care curge lapte și miere. Leviticul 20:24

  Mă întreb câţi dintre copiii lui Israel s-au grăbit să intre în Canaan, sperând să vadă râuri de lapte şi miere. Vă puteţi imagina? Chiar mai sus de Ierihon, poate spune cineva, este un pârâu de lapte, care curge printr-o păşune cu flori. Iar pe la porţile cetăţii se varsă într-un râu de miere aurie, care vine din pădurea de la marginea oraşului. Apoi cele două, acum un torent puternic de perle şi aur, curg repede la vale…

  De fapt, imaginea nu este chiar atât de atrăgătoare. Aceasta era făgăduinţa lui Dumnezeu?

  Lapte? Vacile bucuroase produc lapte dulce, care are un gust grozav. Iar ca să fie bucuroase, ele trebuie să aibă iarbă şi pârâiaşe limpezi pe lângă păşunile lor. Această imagine fericită este de asemeni cea pe care fermierii o au în cele mai dragi visuri ale lor. O imagine a Paradisului – o ţară în care curge lapte.

  Iar mierea? Miliarde de albine zumzăie în jurul vacilor, desfatându-se cu ospăţul oferit de florile multiaromate din păşuni, livezi, grădini şi lunci. Albinele duc polenul acasă şi îl transformă în bunătate aurie, cu gust de mere, liliac şi flori sălbatice. Nectaruri dulci şi distinctive dau o aromă specială pâinii bunicii.

  Dar lapte şi miere împreună? Soţia mea, Brenda, m-a învăţat că cele două merg de fapt foarte bine împreună – pentru vindecare. Ori de câte ori vocea mea începe să sune ca un motor de maşină de tuns iarba, ea îmi aduce lapte şi miere. O cană de lapte „aproape fierbinte”, amestecat cu o lingură de miere, aduce uşurare şi vindecare corzilor mele vocale. Este un amestec pe care sunt sigur că Iosua îl folosea în fiecare dimineaţă înainte de a se adresa trupelor sale.

  Lapte şi miere împreună? Ştim că, mult mai târziu, regina egipteană Cleopatra folosea un amestec de lapte şi miere pentru băile ei regale, speciale. „Fă cel puţin o baie de lapte şi miere în fiecare săptămână şi pielea ta va fi totdeauna frumoasă, moale şi curată, şi vei avea mereu tenul unei regine”. Nu, nu ştiu dacă merge, dar ştiu că Dumnezeu a folosit o ilustraţie care va aduce zâmbete de înţelegere de la foşti sclavi egipteni. Lapte şi miere. Făgăduinţa Paradisului!

  Aştepţi cu nerăbdare ţara în care curge lapte şi miere?

  Ce ar trebui să faci, ca să fii gata pentru acea zi minunată, când Paradisul nu va mai fi o promisiune, ci o realitate?

  Dick Duerksen

  Lapte și miere - 2017. Aştepţi cu nerăbdare ţara în care curge lapte şi miere? Ce ar trebui să faci, ca să fii gata pentru acea zi minunată, când Paradisul nu va mai fi o promisiune, ci o realitate?
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...