Lapte și miere

  Voi le veţi stăpâni ţara; Eu vă voi da-o în stăpânire: este o ţară în care curge lapte și miere. Leviticul 20:24

  Mă întreb câţi dintre copiii lui Israel s-au grăbit să intre în Canaan, sperând să vadă râuri de lapte şi miere. Vă puteţi imagina? Chiar mai sus de Ierihon, poate spune cineva, este un pârâu de lapte, care curge printr-o păşune cu flori. Iar pe la porţile cetăţii se varsă într-un râu de miere aurie, care vine din pădurea de la marginea oraşului. Apoi cele două, acum un torent puternic de perle şi aur, curg repede la vale…

  De fapt, imaginea nu este chiar atât de atrăgătoare. Aceasta era făgăduinţa lui Dumnezeu?

  Lapte? Vacile bucuroase produc lapte dulce, care are un gust grozav. Iar ca să fie bucuroase, ele trebuie să aibă iarbă şi pârâiaşe limpezi pe lângă păşunile lor. Această imagine fericită este de asemeni cea pe care fermierii o au în cele mai dragi visuri ale lor. O imagine a Paradisului – o ţară în care curge lapte.

  Iar mierea? Miliarde de albine zumzăie în jurul vacilor, desfatându-se cu ospăţul oferit de florile multiaromate din păşuni, livezi, grădini şi lunci. Albinele duc polenul acasă şi îl transformă în bunătate aurie, cu gust de mere, liliac şi flori sălbatice. Nectaruri dulci şi distinctive dau o aromă specială pâinii bunicii.

  Dar lapte şi miere împreună? Soţia mea, Brenda, m-a învăţat că cele două merg de fapt foarte bine împreună – pentru vindecare. Ori de câte ori vocea mea începe să sune ca un motor de maşină de tuns iarba, ea îmi aduce lapte şi miere. O cană de lapte „aproape fierbinte”, amestecat cu o lingură de miere, aduce uşurare şi vindecare corzilor mele vocale. Este un amestec pe care sunt sigur că Iosua îl folosea în fiecare dimineaţă înainte de a se adresa trupelor sale.

  Lapte şi miere împreună? Ştim că, mult mai târziu, regina egipteană Cleopatra folosea un amestec de lapte şi miere pentru băile ei regale, speciale. „Fă cel puţin o baie de lapte şi miere în fiecare săptămână şi pielea ta va fi totdeauna frumoasă, moale şi curată, şi vei avea mereu tenul unei regine”. Nu, nu ştiu dacă merge, dar ştiu că Dumnezeu a folosit o ilustraţie care va aduce zâmbete de înţelegere de la foşti sclavi egipteni. Lapte şi miere. Făgăduinţa Paradisului!

  Aştepţi cu nerăbdare ţara în care curge lapte şi miere?

  Ce ar trebui să faci, ca să fii gata pentru acea zi minunată, când Paradisul nu va mai fi o promisiune, ci o realitate?

  Dick Duerksen

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...