Lapte și miere

  Voi le veţi stăpâni ţara; Eu vă voi da-o în stăpânire: este o ţară în care curge lapte și miere. Leviticul 20:24

  Mă întreb câţi dintre copiii lui Israel s-au grăbit să intre în Canaan, sperând să vadă râuri de lapte şi miere. Vă puteţi imagina? Chiar mai sus de Ierihon, poate spune cineva, este un pârâu de lapte, care curge printr-o păşune cu flori. Iar pe la porţile cetăţii se varsă într-un râu de miere aurie, care vine din pădurea de la marginea oraşului. Apoi cele două, acum un torent puternic de perle şi aur, curg repede la vale…

  De fapt, imaginea nu este chiar atât de atrăgătoare. Aceasta era făgăduinţa lui Dumnezeu?

  Lapte? Vacile bucuroase produc lapte dulce, care are un gust grozav. Iar ca să fie bucuroase, ele trebuie să aibă iarbă şi pârâiaşe limpezi pe lângă păşunile lor. Această imagine fericită este de asemeni cea pe care fermierii o au în cele mai dragi visuri ale lor. O imagine a Paradisului – o ţară în care curge lapte.

  Iar mierea? Miliarde de albine zumzăie în jurul vacilor, desfatându-se cu ospăţul oferit de florile multiaromate din păşuni, livezi, grădini şi lunci. Albinele duc polenul acasă şi îl transformă în bunătate aurie, cu gust de mere, liliac şi flori sălbatice. Nectaruri dulci şi distinctive dau o aromă specială pâinii bunicii.

  Dar lapte şi miere împreună? Soţia mea, Brenda, m-a învăţat că cele două merg de fapt foarte bine împreună – pentru vindecare. Ori de câte ori vocea mea începe să sune ca un motor de maşină de tuns iarba, ea îmi aduce lapte şi miere. O cană de lapte „aproape fierbinte”, amestecat cu o lingură de miere, aduce uşurare şi vindecare corzilor mele vocale. Este un amestec pe care sunt sigur că Iosua îl folosea în fiecare dimineaţă înainte de a se adresa trupelor sale.

  Lapte şi miere împreună? Ştim că, mult mai târziu, regina egipteană Cleopatra folosea un amestec de lapte şi miere pentru băile ei regale, speciale. „Fă cel puţin o baie de lapte şi miere în fiecare săptămână şi pielea ta va fi totdeauna frumoasă, moale şi curată, şi vei avea mereu tenul unei regine”. Nu, nu ştiu dacă merge, dar ştiu că Dumnezeu a folosit o ilustraţie care va aduce zâmbete de înţelegere de la foşti sclavi egipteni. Lapte şi miere. Făgăduinţa Paradisului!

  Aştepţi cu nerăbdare ţara în care curge lapte şi miere?

  Ce ar trebui să faci, ca să fii gata pentru acea zi minunată, când Paradisul nu va mai fi o promisiune, ci o realitate?

  Dick Duerksen

  Lapte și miere - 2017. Aştepţi cu nerăbdare ţara în care curge lapte şi miere? Ce ar trebui să faci, ca să fii gata pentru acea zi minunată, când Paradisul nu va mai fi o promisiune, ci o realitate?
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...