Îndepărtând bârna

  Nu judecaţi ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu ce judecată judecaţi, veţi fi judecaţi. Matei 7,1.2

  Era doar un băieţel. Abia dacă avea 6 ani şi îi era teamă. Cui nu i-ar fi, având o aşchie de metal în ochi? La fel de speriaţi erau şi tinerii lui părinţi, care, în amurg, l-au adus repede la urgenţă.

  Examinându-i ochiul rănit, am observat în spatele pleoapei inferioare o pată rotundă, urâtă, în membrana delicată, ca şi cum cineva l-ar fi lovit cu un cui. Aici era poarta de intrare a aşchiei. Undeva, în interior, era sfera de metal. Radiografia ar putea-o localiza cu precizie şi, poate, un chirurg oftalmolog ar scoate-o, păstrând intactă vederea. Poate.

  Dar mai întâi să terminăm examinarea. În timp ce mama stătea în colţul ei şi suspina încet, iar tatăl strângea cu putere mâna copilului, eu i-am întors pleoapa inferioară. Cu degetele, am căutat o cale de a privi mai bine la urâtul punct de intrare. Poate aş fi putut determina direcţia pe care o luase bucăţica de metal, croindu-şi drum prin ţesutul delicat. Mângâindu-mi micuţul pacient şi stabilindu-mi bine poziţia, mi-am plasat degetul arătător opus sub marginea pleoapei şi am strâns uşor. Deodată, în mod miraculos, bucăţica strălucitoare de metal a ţâşnit la suprafaţă, strecurându-se prin gaură şi căzând în mâna mea nerăbdătoare. Aşezând-o pe o compresă sterilă, am dat-o fericiţilor părinţi.

  Puştile cu carbid, folosite fără discernământ, în amurg, de un băiat neatent din vecini, pot fi o ameninţare serioasă pentru un ochi lipsit de apărare. Iar îndepărtarea este rareori aşa de simplă şi de sigură. Totuşi, cât de uşor este să îndepărtezi paiul proverbial din ochiul aproapelui şi să eşuezi lamentabil când e să-l găseşti pe al tău! Isus spune: „Făţamicule, scoate întâi bârna din ochiul tău şi atunci vei vedea desluşit să scoţi paiul din ochiul fratelui tău.” (Matei 7:5).

  Astăzi să optăm pentru o nouă introspecţie – să ne vedem pe noi înşine aşa cum ne văd ceilalţi şi să ne reţinem de la a-i judeca pe alţii.

  Doamne, nu mă lăsa să fiu un ipocrit, judecăndu-i şi criticându-i pe alţii, când am aşa de mult de curăţat în propria mea viaţă!

  Raymond O. West

  Îndepărtând bârna - 2017. Doamne, nu mă lăsa să fiu un ipocrit, judecăndu-i şi criticându-i pe alţii, când am aşa de mult de curăţat în propria mea viaţă!
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...