Articolul precedentNu îţi vinde penele
  Articolul următorO mărturisire sinceră

  Fiind „pietre vii”

  Apropiaţi-vă de El, piatra vie, lepădată de oameni, dar aleasă şi scumpă înaintea lui Dumnezeu. Şi voi ca nişte pietre vii, sunteţi zidiţi ca să fiţi o casă duhovnicească, o preoţie sfântă, şi să aduceţi jertfe duhovniceşti, plăcute lui Dumnezeu, prin Isus Hristos. 1 Petru 2:4-5

  Călătoream cu vaporul de la San Francisco, de-a lungul marelui Pacific, spre primul nostru câmp misionar. Vaporul nostru era un vas care transporta marfă, dar echipajul lui fusese gazda multor misionari adventişti înaintea noastră. După obicei, echipajul şi pasagerii luau masa împreună. Am fost trataţi regeşte. Se ştia ce poate şi ce nu poate mânca un „bun” adventist şi în mod conştiincios s-au asigurat că aveam la dispoziţie o dietă vegetariană.

  De ce au devenit adventiştii cunoscuţi mai mult pentru ceea ce mănâncă sau nu mănâncă, decât pentru evanghelia vie pe care pretind că o cred? De ce unii au devenit atât de fanatici cu privire la păstrarea sănătăţii lor, cu orice preţ? Care a fost obiectivul real al lui Dumnezeu în a face din sănătate o parte centrală a mesajului Său pentru ultimele zile?

  Adventiştii trăiesc mai mult decât aproape oricine altcineva în societate. Scopul lui Dumnezeu este lungirea vieţii? Ei au o incidenţă mai scăzută a celor mai multe cancere, iar infarcturile apar mai târziu în viaţa lor. Este acesta motivul? Sau există vreun beneficiu oferit de o sănătate bună, care ne asigură trecerea prin porţile de mărgăritar în oraşul ceresc?

  Nu cred. Mesajul despre sănătate este darul multipotenţial al lui Dumnezeu pentru lumea noastră îndurerată. Prin el, oamenii pot găsi puţină uşurare a durerii. El poate deschide uşi de interes în inimile oamenilor pentru a primi evanghelia deplină şi pentru ca urmaşii credincioşi ai lui Isus să poată găsi ocazia creşterii spirituale prin slujirea semenilor lor.

  În timp ce conformarea faţă de legile care ne guvernează fiinţa oferă deseori o mulţime de beneficii celor care le practică, scopul lor real este să ne facă o jertfă vie, care să fie oferită pe altarul nevoilor lumii. Astfel, fie că trăim sau murim ca martiri pentru evanghelie, a noastră a fost onoarea specială de a ne împărtăşi de lucrarea lui Dumnezeu şi de a da slavă Numelui Său. Ar putea fi vreun posibil motiv mai mare pentru a practica largile principii ale sănătăţii cu conştiinciozitate şi echilibru?

  De ce ţii (sau nu ții) „legile biblice ale sănătăţii”? Cere-I lui Dumnezeu să-ți dea nu numai voinţa, ci şi motivul corect de a trăi sănătos.

  Walter Thompson

  Fiind „pietre vii” - 2017. Mesajul despre sănătate este darul multipotenţial al lui Dumnezeu pentru lumea noastră îndurerată. Prin el, oamenii pot găsi puţină uşurare a durerii. El poate deschide uşi de interes în inimile oamenilor pentru a primi evanghelia deplină.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...