Articolul precedentNu îţi vinde penele
  Articolul următorO mărturisire sinceră

  Fiind „pietre vii”

  Apropiaţi-vă de El, piatra vie, lepădată de oameni, dar aleasă şi scumpă înaintea lui Dumnezeu. Şi voi ca nişte pietre vii, sunteţi zidiţi ca să fiţi o casă duhovnicească, o preoţie sfântă, şi să aduceţi jertfe duhovniceşti, plăcute lui Dumnezeu, prin Isus Hristos. 1 Petru 2:4-5

  Călătoream cu vaporul de la San Francisco, de-a lungul marelui Pacific, spre primul nostru câmp misionar. Vaporul nostru era un vas care transporta marfă, dar echipajul lui fusese gazda multor misionari adventişti înaintea noastră. După obicei, echipajul şi pasagerii luau masa împreună. Am fost trataţi regeşte. Se ştia ce poate şi ce nu poate mânca un „bun” adventist şi în mod conştiincios s-au asigurat că aveam la dispoziţie o dietă vegetariană.

  De ce au devenit adventiştii cunoscuţi mai mult pentru ceea ce mănâncă sau nu mănâncă, decât pentru evanghelia vie pe care pretind că o cred? De ce unii au devenit atât de fanatici cu privire la păstrarea sănătăţii lor, cu orice preţ? Care a fost obiectivul real al lui Dumnezeu în a face din sănătate o parte centrală a mesajului Său pentru ultimele zile?

  Adventiştii trăiesc mai mult decât aproape oricine altcineva în societate. Scopul lui Dumnezeu este lungirea vieţii? Ei au o incidenţă mai scăzută a celor mai multe cancere, iar infarcturile apar mai târziu în viaţa lor. Este acesta motivul? Sau există vreun beneficiu oferit de o sănătate bună, care ne asigură trecerea prin porţile de mărgăritar în oraşul ceresc?

  Nu cred. Mesajul despre sănătate este darul multipotenţial al lui Dumnezeu pentru lumea noastră îndurerată. Prin el, oamenii pot găsi puţină uşurare a durerii. El poate deschide uşi de interes în inimile oamenilor pentru a primi evanghelia deplină şi pentru ca urmaşii credincioşi ai lui Isus să poată găsi ocazia creşterii spirituale prin slujirea semenilor lor.

  În timp ce conformarea faţă de legile care ne guvernează fiinţa oferă deseori o mulţime de beneficii celor care le practică, scopul lor real este să ne facă o jertfă vie, care să fie oferită pe altarul nevoilor lumii. Astfel, fie că trăim sau murim ca martiri pentru evanghelie, a noastră a fost onoarea specială de a ne împărtăşi de lucrarea lui Dumnezeu şi de a da slavă Numelui Său. Ar putea fi vreun posibil motiv mai mare pentru a practica largile principii ale sănătăţii cu conştiinciozitate şi echilibru?

  De ce ţii (sau nu ții) „legile biblice ale sănătăţii”? Cere-I lui Dumnezeu să-ți dea nu numai voinţa, ci şi motivul corect de a trăi sănătos.

  Walter Thompson

  Fiind „pietre vii” - 2017. Mesajul despre sănătate este darul multipotenţial al lui Dumnezeu pentru lumea noastră îndurerată. Prin el, oamenii pot găsi puţină uşurare a durerii. El poate deschide uşi de interes în inimile oamenilor pentru a primi evanghelia deplină.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...