Articolul precedentCalea care face diferenţa
  Articolul următorSpune că îți pare rău

  Făcându-i o favoare lui Dumnezeu

  Şi voi părinţilor, nu întărâtaţi la mânie pe copiii voştri, ci creşteţi-i în mustrarea şi învăţătura Domnului. Efeseni 6:4

  Acest fapt este atât o veste bună, cât şi una rea! Aproape tot ceea ce copiii noştri vor ajunge să creadă despre Dumnezeu va fi modelat puternic de ceea ce văd în părinţii lor. Şi cele mai multe dintre sentimentele unui copil despre Dumnezeu se formează atunci când părinţii îndeplinesc cea mai dumnezeiască responsabilitate: aceea de a-i învăţa să asculte.

  Din nefericire, noi, ca părinţi, nu avem alţi copii pe care „să exersăm” mai înainte. Ci toate greşelile, în rolurile de părinţi, toate testele le facem pe copii adevăraţi – exact aşa cum părinţii noştri au învăţat, văzând ce ni se întâmpla când făceau unele greşeli.

  Cam acelaşi lucru îl avea în minte şi apostolul Pavel când i-a prevenit pe părinţi să nu-i întărâte la mânie pe copiii lor. Este aproape un fapt cert că, atunci când autoritatea părintească se loveşte de energia şi curiozitatea debordantă a tinerilor, cineva se va mânia. Tata trebuie să-i interzică copilului anumite lucruri înainte ca acesta să înţeleagă.

  Nu avem de făcut faţă nici unei sarcini mai delicate decât aceea de a ajuta tinerele fiinţe omeneşti, care simt că sunt agenţi morali liberi, să înveţe să trăiască în limitele realităţii. Când părinţii cred că pot realiza aceasta prin puterea lor, prin capacitatea lor de „a-i face să asculte”, prin ameninţare cu durerea sau forţa fizică, ei nu numai că îi mânie pe copiii lor, dar Îl ponegresc şi pe Dumnezeu.

  Deşi folosim cuvinte latineşti mari, cum ar fi „omnipotent”, şi prezentăm imagini ale regalităţii, cum ar fi „Regele regilor”, ca să arătăm marea demnitate a lui Dumnezeu, Dumnezeul nostru nu Se coboară la folosirea puterii şi a forţei, ca să câştige loialitatea liberă şi credincioasă a prietenilor Săi -fiinţele create de El. Mai degrabă. El ne ajută să înţelegem beneficiile interioare ale alegerii de a trăi după principiile Lui. Şi cine se poate mânia în situaţia aceasta?

  Îl ponegreşti tu pe Dumnezeu prin felul în care îi tratezi pe copiii tăi şi pe alţii?

  Richard Winn

  Făcându-i o favoare lui Dumnezeu - 2017. Aproape tot ceea ce copiii noştri vor ajunge să creadă despre Dumnezeu va fi modelat puternic de ceea ce văd în părinţii lor. Şi cele mai multe dintre sentimentele unui copil despre Dumnezeu se formează atunci când părinţii îndeplinesc cea mai dumnezeiască responsabilitate: aceea de a-i învăţa să asculte.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...