Ajută-l pe Dumnezeu să îndepărteze focul

Atunci Iuda s-a apropiat de Iosif şi a zis: ‘Te rog, domnul meu, dă voie robului tău să spună o vorbă domnului meu şi să nu te mânii pe robul tău!’ Geneza 44:18

Mânia este ca un vulcan. Este neprevăzută. Dedesubt, lucrurile fierb şi tensiunea creşte şi fie îşi descarcă furia câte puţin, fie explodează. Oricum, ai grijă!

De exemplu, gândiţi-vă la un băiat de 15 ani, fără tată şi cu o mamă care nu ştie cum să-l ia. Se bate cu fratele său mai mic, se bate la şcoală şi are note mici, deşi nu are probleme de învăţare. A face faţă mâniei care s-a clădit de-a lungul unei vieţi întregi de durere şi frustrare este ca şi cum ai încerca să ţii capacul pe o oală de gătit sub presiune.

Mânia este destul de obişnuită la oamenii care au experimentat o viaţă de familie mai puţin ideală. Când o căsnicie se destramă, copiii se simt jefuiţi de ceea ce viaţa ar fi trebuit să le dea şi sunt mâniaţi pe cei care cred că au cauzat-o. „Dacă mama n-ar fi ţipat la tata, el n-ar fi plecat”. Sau „Totul mergea bine până când a apărut ăsta mic, iar mama şi tata au început să se certe.”

Cu cât rămâne mai mult o astfel de mânie mocnită, cu atât sunt şanse mai mari de a se răspândi şi în alte relaţii. Dacă aceasta se întâmplă, va da naştere la conflict, respingere sau înstrăinare.

De același autor

O persoană îşi poate exprima mânia deschis, ţipând şi lovind, sau ascuns, revoltându-se, distrugând lucruri sau refuzând să vorbească. A-ţi exprima verbal mânia este mai bine decât a acţiona sub impulsul ei. De aceea consilierea este atât de importantă.

Dă-i o şansă lui Dumnezeu să lucreze. Am văzut copii vindecaţi de mânie de către mama sau tata, mergând seara în camera lor, aşezându-şi mâinile pe copilul adormit şi rugându-se în Numele lui Isus. Cere-I lui Dumnezeu să trimită duhul Său de pace peste copii, să pună un gard de protecţie în jurul lor şi să le umple minţile cu dragoste, înlocuind mânia amară, care a ars atât de mult.

Prea adesea noi ne descurajăm şi renunţăm prea repede. Uităm că Dumnezeu poate vindeca atât mintea, cât şi trupul. Vă amintiţi de demonizat (Matei 8:28-34)?

De ce să convieţuieşti cu un vulcan când împreună cu ajutor calificat şi cu Dumnezeu poţi stinge focul?

Gândeşte-te la o persoană pe care o cunoşti (poate tu însuţi) şi care arată semne de mânie mocnită. Ce ai putea face ca să ajuţi la stingerea focului?

Kay Kuzma

Comentariile sunt închise

Ajută-l pe Dumnezeu să îndepărteze focul 1 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.