Articolul precedentEl este acolo, foarte aproape
  Articolul următorAcceptați prin Hristos

  Ajută-l pe Dumnezeu să îndepărteze focul

  Atunci Iuda s-a apropiat de Iosif şi a zis: ‘Te rog, domnul meu, dă voie robului tău să spună o vorbă domnului meu şi să nu te mânii pe robul tău!’ Geneza 44:18

  Mânia este ca un vulcan. Este neprevăzută. Dedesubt, lucrurile fierb şi tensiunea creşte şi fie îşi descarcă furia câte puţin, fie explodează. Oricum, ai grijă!

  De exemplu, gândiţi-vă la un băiat de 15 ani, fără tată şi cu o mamă care nu ştie cum să-l ia. Se bate cu fratele său mai mic, se bate la şcoală şi are note mici, deşi nu are probleme de învăţare. A face faţă mâniei care s-a clădit de-a lungul unei vieţi întregi de durere şi frustrare este ca şi cum ai încerca să ţii capacul pe o oală de gătit sub presiune.

  Mânia este destul de obişnuită la oamenii care au experimentat o viaţă de familie mai puţin ideală. Când o căsnicie se destramă, copiii se simt jefuiţi de ceea ce viaţa ar fi trebuit să le dea şi sunt mâniaţi pe cei care cred că au cauzat-o. „Dacă mama n-ar fi ţipat la tata, el n-ar fi plecat”. Sau „Totul mergea bine până când a apărut ăsta mic, iar mama şi tata au început să se certe.”

  Cu cât rămâne mai mult o astfel de mânie mocnită, cu atât sunt şanse mai mari de a se răspândi şi în alte relaţii. Dacă aceasta se întâmplă, va da naştere la conflict, respingere sau înstrăinare.

  O persoană îşi poate exprima mânia deschis, ţipând şi lovind, sau ascuns, revoltându-se, distrugând lucruri sau refuzând să vorbească. A-ţi exprima verbal mânia este mai bine decât a acţiona sub impulsul ei. De aceea consilierea este atât de importantă.

  Dă-i o şansă lui Dumnezeu să lucreze. Am văzut copii vindecaţi de mânie de către mama sau tata, mergând seara în camera lor, aşezându-şi mâinile pe copilul adormit şi rugându-se în Numele lui Isus. Cere-I lui Dumnezeu să trimită duhul Său de pace peste copii, să pună un gard de protecţie în jurul lor şi să le umple minţile cu dragoste, înlocuind mânia amară, care a ars atât de mult.

  Prea adesea noi ne descurajăm şi renunţăm prea repede. Uităm că Dumnezeu poate vindeca atât mintea, cât şi trupul. Vă amintiţi de demonizat (Matei 8:28-34)?

  De ce să convieţuieşti cu un vulcan când împreună cu ajutor calificat şi cu Dumnezeu poţi stinge focul?

  Gândeşte-te la o persoană pe care o cunoşti (poate tu însuţi) şi care arată semne de mânie mocnită. Ce ai putea face ca să ajuţi la stingerea focului?

  Kay Kuzma

  Ajută-l pe Dumnezeu să îndepărteze focul - 2017. Dă-i o şansă lui Dumnezeu să lucreze. Am văzut copii vindecaţi de mânie de către mama sau tata, mergând seara în camera lor, aşezându-şi mâinile pe copilul adormit şi rugându-se în Numele lui Isus.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...