Schimbându-ți gândirea

  Cercetează-mă, Dumnezeule şi cunoaşte-mi inima! Încearcă-mă şi cunoaşte-mi gândurile! Vezi dacă sunt pe o cale rea şi du-mă pe calea veşniciei. Psalmul 139:23.24

  O lege fundamentală a bunăstării psihologice este aceea că devii ceea ce crezi că eşti. Gândurile tale sunt factori motivanţi, incredibili, în timp ce gândirea îţi modelează comportamentul. Deci, este foarte important să păzeşti intrările spre mintea ta, ca să nu-i dai voie lui Satana să te inunde cu vină, descurajare, anxietate şi depresie.

  Iată un plan de cinci paşi pentru a-ţi proteja mintea de atacurile lui Satana. Mai întâi, dezvoltă-ţi obiceiul de a gândi lucruri bune – interesante: succesele, realizările tale, ocaziile de slujire, oameni în nevoie, ale căror vieţi le poţi lumina.

  În al doilea rând, dezvoltă obiceiul de a privi la fiecare problemă sau dificultate ca la o piatră spre victorie. N-am uitat niciodată desenul cu un băiat care avea în mână un fierăstrău şi privea cu spaimă la o bucată de scândură, cu o crestătură, pe care tocmai o tăiase, ca să se potrivească la o cutie. Era evident că el tăiase partea greşită a scândurii, dar nu voi uita niciodată explicaţia: „Chiar şi o greşeală arată că ai încercat!” Priveşte la fiecare greşeală, ca la ceva de pe urma căruia poţi să profiţi – o piatră spre victorie.

  În al treilea rând, gândeşte-te că îţi întăreşti muşchii caracterului, în timp ce îndeplineşti sarcini neplăcute, treburi în gospodărie, munci în care te murdăreşti. Şi apoi, ia aceasta ca motto al tău: „Voi fi întotdeauna cinstit cu conştiinţa mea.”

  În al patrulea rând, fă-ţi obiceiul să le zâmbeşti oamenilor. Să ai gânduri de bucurie pentru oamenii pe care îi întâlneşti.

  În al cincilea rând, memorează făgăduinţe cheie din Scriptură, care te vor purta prin perioadele de descurajare şi dezamăgire. Iată aici trei:

  • „Când strigă cei fără prihană. Domnul aude şi-i scapă din toate necazurile lor. Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă şi mântuieşte pe cei cu duhul zdrobit.” (Psalmul 34:17.18).

  • „Ferice de cel ce rabdă ispita. Căci, după ce a fost găsit bun, va primi cununa vieţii, pe care a făgăduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc” (Iacov 1.12).

  • „Întăreşte-te şi îmbărbătează-te. Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul Dumnezeul tău este cu tine în tot ce vei face” (Iosua 1,9).

  Cere-I lui Dumnezeu ajutor, ca să te prinzi de făgăduinţele din Psalmul 34:17.18, Iacov 1:12 şi Iosua 1:9 şi să-ţi dea biruinţa asupra gândurilor tale descurajatoare şi pline de spaimă.

  Elden M. Chalmers

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...