Articolul precedentVrei să te faci sănătos?
  Articolul următorPăcătos prin naștere

  Dezvoltând un spirit care susține

  Duhul omului îi sprijineşte la boală; dar duhul doborât de întristare cine-l va ridica? Proverbe 18:14

  De ce unii oameni sunt atât de puternici când durerea, boala sau invaliditatea îi jefuiesc de ceea ce am putea numi o viaţă bună? Am observat aceasta de multe ori în lucrarea mea. De exemplu, am văzut spiritul puternic al soţiei mele, Ruth, în timp ce suferea datorită durerilor sfâşietoare, din ultimii 10 ani. Ce îi dă unei persoane puterea de a îndura ceea ce mulţi dintre noi suntem destul de siguri că n-am putea îndura?

  Proverbe 18,14 arată că este posibil pentru oameni să dezvolte o legătură vie, de credinţă în Dumnezeu, care le aduce puterea spirituală necesară pentru susţinerea lor când orice altceva pare să se prăbuşească. Este o calitate specială a vieţii hrănite doar de o relaţie mântuitoare cu Isus.

  „Factorul plus” al Duhului Sfânt – acei „cai putere” suplimentari ai Duhului Sfânt – este la dispoziţia tuturor, în timpul perioadelor critice. Fără acesta, durerea, boala sau infirmitatea vor prăbuşi spiritul persoanei respective.

  De câteva ori, am vizitat o creştină la un spital. Avea cancer în ultimă fază. Într-o dimineaţă, am întrebat-o dacă avea un capitol preferat în Biblie, pe care să i-l pot citi, şi ea a cerut Psalmul 23. Când am citit versetul care spune; „Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morţii, nu mă tem de nici un rău, căci Tu eşti cu mine” (versetul 4), ea m-a oprit şi mi-a spus: „Pastore, aici sunt eu chiar acum”. Ea a privit în sus, spre mine, din patul ei de suferinţă, cu incredibilă încredere şi siguranţă în Marele Păstor. Dumnezeu era cu ea. Totul era în ordine cu sufletul ei. Spiritul ei, care o susţinea, lucra pentru spiritul meu slab. Eram în prezenţa unei femei care era în pace cu Dumnezeul ei, în timp ce străbătea acel drum fără întoarcere. Sunt sigur că relaţia pe care o avea cu Mântuitorul şi mărturia ei au făcut mai mult pentru mine decât am avut eu să-i ofer în acea dimineaţă.

  Da, „duhul omului îl sprijineşte la boală”.

  Adu-ți aminte în vremurile de împotrivire, când accidente sau boli îți ies în cale, că Dumnezeu îți va da puterea Duhului Sfânt, ca să te susţină.

  Kenneth H. Livesay

  Dezvoltând un spirit care susține - 2017. Biblia ne arată că este posibil pentru oameni să dezvolte o legătură vie, de credinţă în Dumnezeu, care le aduce puterea spirituală necesară pentru susţinerea lor când orice altceva pare să se prăbuşească. Este o calitate specială a vieţii hrănite doar de o relaţie mântuitoare cu Isus.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...