Articolul precedentVrei să te faci sănătos?
  Articolul următorPăcătos prin naștere

  Dezvoltând un spirit care susține

  Duhul omului îi sprijineşte la boală; dar duhul doborât de întristare cine-l va ridica? Proverbe 18:14

  De ce unii oameni sunt atât de puternici când durerea, boala sau invaliditatea îi jefuiesc de ceea ce am putea numi o viaţă bună? Am observat aceasta de multe ori în lucrarea mea. De exemplu, am văzut spiritul puternic al soţiei mele, Ruth, în timp ce suferea datorită durerilor sfâşietoare, din ultimii 10 ani. Ce îi dă unei persoane puterea de a îndura ceea ce mulţi dintre noi suntem destul de siguri că n-am putea îndura?

  Proverbe 18,14 arată că este posibil pentru oameni să dezvolte o legătură vie, de credinţă în Dumnezeu, care le aduce puterea spirituală necesară pentru susţinerea lor când orice altceva pare să se prăbuşească. Este o calitate specială a vieţii hrănite doar de o relaţie mântuitoare cu Isus.

  „Factorul plus” al Duhului Sfânt – acei „cai putere” suplimentari ai Duhului Sfânt – este la dispoziţia tuturor, în timpul perioadelor critice. Fără acesta, durerea, boala sau infirmitatea vor prăbuşi spiritul persoanei respective.

  De câteva ori, am vizitat o creştină la un spital. Avea cancer în ultimă fază. Într-o dimineaţă, am întrebat-o dacă avea un capitol preferat în Biblie, pe care să i-l pot citi, şi ea a cerut Psalmul 23. Când am citit versetul care spune; „Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morţii, nu mă tem de nici un rău, căci Tu eşti cu mine” (versetul 4), ea m-a oprit şi mi-a spus: „Pastore, aici sunt eu chiar acum”. Ea a privit în sus, spre mine, din patul ei de suferinţă, cu incredibilă încredere şi siguranţă în Marele Păstor. Dumnezeu era cu ea. Totul era în ordine cu sufletul ei. Spiritul ei, care o susţinea, lucra pentru spiritul meu slab. Eram în prezenţa unei femei care era în pace cu Dumnezeul ei, în timp ce străbătea acel drum fără întoarcere. Sunt sigur că relaţia pe care o avea cu Mântuitorul şi mărturia ei au făcut mai mult pentru mine decât am avut eu să-i ofer în acea dimineaţă.

  Da, „duhul omului îl sprijineşte la boală”.

  Adu-ți aminte în vremurile de împotrivire, când accidente sau boli îți ies în cale, că Dumnezeu îți va da puterea Duhului Sfânt, ca să te susţină.

  Kenneth H. Livesay

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...