Hristos – sursa valorii noastre personale

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viata veşnică. Ioan 3:16

Când e vorba de a se simţi valoroşi cu adevărat, creştinii au un mare avantaj. Lumea îţi poate spune că eşti valoros, dar aceasta nu înseamnă că te simţi astfel. Dacă te îndoieşti de valoarea ta, teoria umanistă spune că, pur şi simplu, trebuie să te tragi în sus de şireturile de la pantofi. Pentru sprijin emoţional sau de alt fel, se oferă grupuri de întâlnire, sesiuni de terapie, ateliere de binefacere de sfârşit de săptămână şi tot felul de alte trucuri omeneşti, care să te ajute să crezi în tine însuţi.

Dar ce le faci când, indiferent de cât încerci să te tragi în sus de propriile laie şireturi, continui să aluneci în jos? Ai mers la un psiholog, ai slăbit 7 kg, ai făcut muşchi şi ţi-ai schimbat coafura – şi încă nu arăţi ca Miss sau Mr. America. Deşi eviţi comentarii critice şi sarcastice pentru a-ţi menţine stima de sine, uneori te simţi oricum respins. Nu contează cât de îndemânatic eşti; te cutremuri când ţi se cere să faci ceva nou. Şi oricât de mult încerci, cedezi încă ispitelor şi te simţi vinovat că ai făcut ceea ce ştiai că nu trebuia să faci.

Adevărata valoare de sine este acolo unde părţile creştine se împacă cu teoriile umaniste. Avem de a face cu adevărata valoare a unei persoane, nu cu valoarea percepută!

Chiar dacă totul pare să fie distrus în viaţa ta, te poţi simţi valoros numai crezând că Dumnezeu te-a creat. El te-a creat şi nici o altă persoană în întregul Univers nu este ca tine. Tu eşti special – cunoscut de Dumnezeu din momentul în care ai fost conceput.

Pe lângă aceasta. Dumnezeu a spus nu, când Satana te-a condamnat la moarte pentru păcatul tău. În loc de aceasta, Fiul lui Dumnezeu a murit în locul tău, pentru ca tu să poţi trăi. Şi îţi dai seama că Isus ar fi murit pentru tine, chiar dacă ai fi fost singura persoană care a păcătuit?

Dumnezeu are un plan cu viaţa ta – o lucrare pe care tu o ai de făcut şi pe care nimeni altcineva n-o poate face – şi un plan pentru tine, ca să fii cu El veşnic.

A-L avea pe Hristos este un mare avantaj când este vorba de a te simţi bine cu tine însuţi. Nu uita niciodată cine eşti cu adevărat!

Gândeşte-te la această afirmaţie a Ellenei White: „Preţul plătit peutru răscumpărarea noastră, sacrificiul infinit al Tatălui nostru ceresc de a-L da pe Fiul Său să moară pentru noi, ar trebui să ne dea o concepţie înaltă despre ce am putea deveni prin Hi istos” (Calea către Hristos, pag. 11).

Kay Kuzma

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor