Articolul precedentTatăl ne iubeşte
  Articolul următorTerebinți ai neprihănirii

  Hristos – sursa valorii noastre personale

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viata veşnică. Ioan 3:16

  Când e vorba de a se simţi valoroşi cu adevărat, creştinii au un mare avantaj. Lumea îţi poate spune că eşti valoros, dar aceasta nu înseamnă că te simţi astfel. Dacă te îndoieşti de valoarea ta, teoria umanistă spune că, pur şi simplu, trebuie să te tragi în sus de şireturile de la pantofi. Pentru sprijin emoţional sau de alt fel, se oferă grupuri de întâlnire, sesiuni de terapie, ateliere de binefacere de sfârşit de săptămână şi tot felul de alte trucuri omeneşti, care să te ajute să crezi în tine însuţi.

  Dar ce le faci când, indiferent de cât încerci să te tragi în sus de propriile laie şireturi, continui să aluneci în jos? Ai mers la un psiholog, ai slăbit 7 kg, ai făcut muşchi şi ţi-ai schimbat coafura – şi încă nu arăţi ca Miss sau Mr. America. Deşi eviţi comentarii critice şi sarcastice pentru a-ţi menţine stima de sine, uneori te simţi oricum respins. Nu contează cât de îndemânatic eşti; te cutremuri când ţi se cere să faci ceva nou. Şi oricât de mult încerci, cedezi încă ispitelor şi te simţi vinovat că ai făcut ceea ce ştiai că nu trebuia să faci.

  Adevărata valoare de sine este acolo unde părţile creştine se împacă cu teoriile umaniste. Avem de a face cu adevărata valoare a unei persoane, nu cu valoarea percepută!

  Chiar dacă totul pare să fie distrus în viaţa ta, te poţi simţi valoros numai crezând că Dumnezeu te-a creat. El te-a creat şi nici o altă persoană în întregul Univers nu este ca tine. Tu eşti special – cunoscut de Dumnezeu din momentul în care ai fost conceput.

  Pe lângă aceasta. Dumnezeu a spus nu, când Satana te-a condamnat la moarte pentru păcatul tău. În loc de aceasta, Fiul lui Dumnezeu a murit în locul tău, pentru ca tu să poţi trăi. Şi îţi dai seama că Isus ar fi murit pentru tine, chiar dacă ai fi fost singura persoană care a păcătuit?

  Dumnezeu are un plan cu viaţa ta – o lucrare pe care tu o ai de făcut şi pe care nimeni altcineva n-o poate face – şi un plan pentru tine, ca să fii cu El veşnic.

  A-L avea pe Hristos este un mare avantaj când este vorba de a te simţi bine cu tine însuţi. Nu uita niciodată cine eşti cu adevărat!

  Gândeşte-te la această afirmaţie a Ellenei White: „Preţul plătit peutru răscumpărarea noastră, sacrificiul infinit al Tatălui nostru ceresc de a-L da pe Fiul Său să moară pentru noi, ar trebui să ne dea o concepţie înaltă despre ce am putea deveni prin Hi istos” (Calea către Hristos, pag. 11).

  Kay Kuzma

  Hristos - sursa valorii noastre personale - 2017. Dumnezeu are un plan cu viaţa ta - o lucrare pe care tu o ai de făcut şi pe care nimeni altcineva n-o poate face - şi un plan pentru tine, ca să fii cu El veşnic.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...