Articolul precedentTatăl ne iubeşte
  Articolul următorTerebinți ai neprihănirii

  Hristos – sursa valorii noastre personale

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viata veşnică. Ioan 3:16

  Când e vorba de a se simţi valoroşi cu adevărat, creştinii au un mare avantaj. Lumea îţi poate spune că eşti valoros, dar aceasta nu înseamnă că te simţi astfel. Dacă te îndoieşti de valoarea ta, teoria umanistă spune că, pur şi simplu, trebuie să te tragi în sus de şireturile de la pantofi. Pentru sprijin emoţional sau de alt fel, se oferă grupuri de întâlnire, sesiuni de terapie, ateliere de binefacere de sfârşit de săptămână şi tot felul de alte trucuri omeneşti, care să te ajute să crezi în tine însuţi.

  Dar ce le faci când, indiferent de cât încerci să te tragi în sus de propriile laie şireturi, continui să aluneci în jos? Ai mers la un psiholog, ai slăbit 7 kg, ai făcut muşchi şi ţi-ai schimbat coafura – şi încă nu arăţi ca Miss sau Mr. America. Deşi eviţi comentarii critice şi sarcastice pentru a-ţi menţine stima de sine, uneori te simţi oricum respins. Nu contează cât de îndemânatic eşti; te cutremuri când ţi se cere să faci ceva nou. Şi oricât de mult încerci, cedezi încă ispitelor şi te simţi vinovat că ai făcut ceea ce ştiai că nu trebuia să faci.

  Adevărata valoare de sine este acolo unde părţile creştine se împacă cu teoriile umaniste. Avem de a face cu adevărata valoare a unei persoane, nu cu valoarea percepută!

  Chiar dacă totul pare să fie distrus în viaţa ta, te poţi simţi valoros numai crezând că Dumnezeu te-a creat. El te-a creat şi nici o altă persoană în întregul Univers nu este ca tine. Tu eşti special – cunoscut de Dumnezeu din momentul în care ai fost conceput.

  Pe lângă aceasta. Dumnezeu a spus nu, când Satana te-a condamnat la moarte pentru păcatul tău. În loc de aceasta, Fiul lui Dumnezeu a murit în locul tău, pentru ca tu să poţi trăi. Şi îţi dai seama că Isus ar fi murit pentru tine, chiar dacă ai fi fost singura persoană care a păcătuit?

  Dumnezeu are un plan cu viaţa ta – o lucrare pe care tu o ai de făcut şi pe care nimeni altcineva n-o poate face – şi un plan pentru tine, ca să fii cu El veşnic.

  A-L avea pe Hristos este un mare avantaj când este vorba de a te simţi bine cu tine însuţi. Nu uita niciodată cine eşti cu adevărat!

  Gândeşte-te la această afirmaţie a Ellenei White: „Preţul plătit peutru răscumpărarea noastră, sacrificiul infinit al Tatălui nostru ceresc de a-L da pe Fiul Său să moară pentru noi, ar trebui să ne dea o concepţie înaltă despre ce am putea deveni prin Hi istos” (Calea către Hristos, pag. 11).

  Kay Kuzma

  Hristos - sursa valorii noastre personale - 2017. Dumnezeu are un plan cu viaţa ta - o lucrare pe care tu o ai de făcut şi pe care nimeni altcineva n-o poate face - şi un plan pentru tine, ca să fii cu El veşnic.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...