Articolul precedentPlăceri fără margini
  Articolul următorBunătatea rea

  Atitudinea lui Hristos

  Să aveţi în voi gândul [atitudinea] acesta, care era şi în Isus Hristos. Filipeni 2:5

  Fiind capelan de poliţie, întâlnesc o mulţime de oameni care au probleme de atitudine. Criminalii cu o atitudine rea sunt periculoşi. Ofiţerii de poliţie cu o atitudine rea pot produce foarte mult necaz pentru ei şi pentru alţii. Cuvântul „atitudine” este definit, în parte, ca o stare sau o condiţie a minţii. Starea minţii noastre determină modul cum lăsăm lucrurile vieţii să ne afecteze. În mod negativ, aceasta poate duce la boală emoţională sau fizică. Dar putem, într-o mare măsură, să ne controlăm atitudinea şi să ne determinăm astfel sănătatea.

  În Counsels on Health, Ellen White scria: „Ceea ce aduce boală trupului şi minţii la aproape toţi oamenii sunt sentimentele de lipsă de satisfacţie şi suspinele de nemulţumire” (pag. 631, 632). Lucrul despre care vorbeşte Ellen White este o problemă de atitudine, căreia trebuie să i se facă faţă.

  Atitudinea are un incredibil impact asupra vieţii. Este mai importantă decât faptele, trecutul, educaţia, banii, circumstanţele, eşecurile, succesele, înfăţişarea, talentele, îndemânările, ce cred ceilalţi oameni, ce fac sau ce spun ei. Chuck Swindoll a făcut odată afirmaţia că atitudinea va face sau va distruge o firmă, o biserică sau un cămin. Lucrul remarcabil este că, în fiecare zi, avem de făcut o alegere cu privire la atitudinea pe care o vom îmbrăţişa în acea zi. Nu ne putem schimba trecutul sau faptul că oamenii vor acţiona într-un anume fel. Nici nu putem schimba inevitabilul. Singurul lucru pe care îl putem face este să mergem mai departe pe drumul nostru. Sunt convins că viaţa este 10% ceea ce mi se întâmplă şi 90% cum reacţionez la aceasta. La fel este şi cu tine – suntem responsabili de atitudinea noastră.

  Apostolul Pavel a scris în Filipeni 4:8.9 că trebuie să ne umplem minţile cu ceea ce este adevărat, cinstit şi corect. El a spus să ne gândim la lucruri care sunt nobile, curate şi frumoase. Noi trebuie să ne preocupăm de lucrurile bune şi să urmăm principiile corecte. Când facem aceasta, Pavel spune că „Dumnezeul păcii va fi cu [noi]”. Aceasta face bine sănătăţii emoţionale, fizice şi spirituale.

  Ce capete aspre ale atitudinii tale trebuie polizate pentru a avea o atitudine ca aceea a lui Isus Hristos?

  Jim Cox

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...