Articolul precedentPlăceri fără margini
  Articolul următorBunătatea rea

  Atitudinea lui Hristos

  Să aveţi în voi gândul [atitudinea] acesta, care era şi în Isus Hristos. Filipeni 2:5

  Fiind capelan de poliţie, întâlnesc o mulţime de oameni care au probleme de atitudine. Criminalii cu o atitudine rea sunt periculoşi. Ofiţerii de poliţie cu o atitudine rea pot produce foarte mult necaz pentru ei şi pentru alţii. Cuvântul „atitudine” este definit, în parte, ca o stare sau o condiţie a minţii. Starea minţii noastre determină modul cum lăsăm lucrurile vieţii să ne afecteze. În mod negativ, aceasta poate duce la boală emoţională sau fizică. Dar putem, într-o mare măsură, să ne controlăm atitudinea şi să ne determinăm astfel sănătatea.

  În Counsels on Health, Ellen White scria: „Ceea ce aduce boală trupului şi minţii la aproape toţi oamenii sunt sentimentele de lipsă de satisfacţie şi suspinele de nemulţumire” (pag. 631, 632). Lucrul despre care vorbeşte Ellen White este o problemă de atitudine, căreia trebuie să i se facă faţă.

  Atitudinea are un incredibil impact asupra vieţii. Este mai importantă decât faptele, trecutul, educaţia, banii, circumstanţele, eşecurile, succesele, înfăţişarea, talentele, îndemânările, ce cred ceilalţi oameni, ce fac sau ce spun ei. Chuck Swindoll a făcut odată afirmaţia că atitudinea va face sau va distruge o firmă, o biserică sau un cămin. Lucrul remarcabil este că, în fiecare zi, avem de făcut o alegere cu privire la atitudinea pe care o vom îmbrăţişa în acea zi. Nu ne putem schimba trecutul sau faptul că oamenii vor acţiona într-un anume fel. Nici nu putem schimba inevitabilul. Singurul lucru pe care îl putem face este să mergem mai departe pe drumul nostru. Sunt convins că viaţa este 10% ceea ce mi se întâmplă şi 90% cum reacţionez la aceasta. La fel este şi cu tine – suntem responsabili de atitudinea noastră.

  Apostolul Pavel a scris în Filipeni 4:8.9 că trebuie să ne umplem minţile cu ceea ce este adevărat, cinstit şi corect. El a spus să ne gândim la lucruri care sunt nobile, curate şi frumoase. Noi trebuie să ne preocupăm de lucrurile bune şi să urmăm principiile corecte. Când facem aceasta, Pavel spune că „Dumnezeul păcii va fi cu [noi]”. Aceasta face bine sănătăţii emoţionale, fizice şi spirituale.

  Ce capete aspre ale atitudinii tale trebuie polizate pentru a avea o atitudine ca aceea a lui Isus Hristos?

  Jim Cox

  Atitudinea lui Hristos - 2017. Ceea ce aduce boală trupului şi minţii la aproape toţi oamenii sunt sentimentele de lipsă de satisfacţie şi suspinele de nemulţumire.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...