Urmărind inamicul

  Luați seama, vegheaţi şi rugati-vă; căci nu ştiţi când va veni vremea aceea… Ce vă zic vouă zic tuturor: Vegheaţi! Marcu 13:33.37

  V-aţi întrebat vreodată de ce Ilie s-a descurajat şi a fost atât de deprimat după extraordinara victorie pe care Dumnezeu i-a dat-o pe Muntele Carmel (1 Regi 18,19)? Până la urmă, el era acelaşi om pe care-l hrăniseră corbii în mod miraculos, în pustie! Totuşi, în starea lui de oboseală extremă, credinţa şi încrederea lui în Dumnezeu au eşuat. Dintr-o dată, a început să se teamă foarte tare pentru viaţa lui şi a fugit să şi-o scape.

  Noi, ca şi Ilie, ne găsim într-o luptă între bine şi rău. Este o luptă la fel de fierbinte ca cea de pe Muntele Carmel, dar are loc zilnic în vieţile noastre.

  Să ne uităm pentru un moment la impactul pe care oboseala îl are asupra soldaţilor din zilele noastre, care servesc în centrele de artilerie. O parte din slujba lor este localizarea ţintelor pentru artilerie, aşa cum li se cere de către observatorii lor, şi actualizarea continuă a planurilor de acţiune.

  Studiile arată că atunci când echipa este odihnită, lucrează foarte bine. Totuşi, când e obosită, încetează să actualizeze harta cu situaţia. Ca rezultat, membrii pierd contactul cu poziţia lor faţă de unităţile prietene şi inamice şi, în consecinţă, de multe ori nu ştiu în cine trag!

  Şi noi suntem ca aceşti soldaţi. Când suntem obosiţi, vigilenţa noastră scade. Capacitatea noastră de a ne aşeza priorităţi şi de a ne concentra atenţia asupra sarcinilor se pierde. Evenimentele şi crizele vieţii ne conduc, în loc să fie invers. Totuşi, noi nu ne dăm seama că ceva ne-a afectat performanţele!

  Viaţa noastră creştină suferă în acelaşi fel. Oboseala ne micşorează vigilenţa spirituală. Suntem mai predispuşi să avem lapsusuri ale atenţiei, şi în aceste momente slabe, inamicul alege să facă mişcări. În această stare, pierdem uşor inamicul de sub observaţie, ţintind astfel greşit şi pierzând manevrele acestuia împotriva noastră.

  Consideri oboseala o parte normală din viaţa ta? Aminteşte-ţi, oboseala îţi afectează profund performanţele acasă, la lucru şi pentru Domnul. Doar după ce s-a odihnit, credinţa şi încrederea lui Ilie în Dumnezeu s-au reîntors.

  Doamne, ajută-mă să aleg să dorm în fiecare noapte între şapte şi opt ore, ca să rămân un soldat vigilent şi veghetor pentru Tine!

  Fred Hardinge

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...