Urmărind inamicul

  Luați seama, vegheaţi şi rugati-vă; căci nu ştiţi când va veni vremea aceea… Ce vă zic vouă zic tuturor: Vegheaţi! Marcu 13:33.37

  V-aţi întrebat vreodată de ce Ilie s-a descurajat şi a fost atât de deprimat după extraordinara victorie pe care Dumnezeu i-a dat-o pe Muntele Carmel (1 Regi 18,19)? Până la urmă, el era acelaşi om pe care-l hrăniseră corbii în mod miraculos, în pustie! Totuşi, în starea lui de oboseală extremă, credinţa şi încrederea lui în Dumnezeu au eşuat. Dintr-o dată, a început să se teamă foarte tare pentru viaţa lui şi a fugit să şi-o scape.

  Noi, ca şi Ilie, ne găsim într-o luptă între bine şi rău. Este o luptă la fel de fierbinte ca cea de pe Muntele Carmel, dar are loc zilnic în vieţile noastre.

  Să ne uităm pentru un moment la impactul pe care oboseala îl are asupra soldaţilor din zilele noastre, care servesc în centrele de artilerie. O parte din slujba lor este localizarea ţintelor pentru artilerie, aşa cum li se cere de către observatorii lor, şi actualizarea continuă a planurilor de acţiune.

  Studiile arată că atunci când echipa este odihnită, lucrează foarte bine. Totuşi, când e obosită, încetează să actualizeze harta cu situaţia. Ca rezultat, membrii pierd contactul cu poziţia lor faţă de unităţile prietene şi inamice şi, în consecinţă, de multe ori nu ştiu în cine trag!

  Şi noi suntem ca aceşti soldaţi. Când suntem obosiţi, vigilenţa noastră scade. Capacitatea noastră de a ne aşeza priorităţi şi de a ne concentra atenţia asupra sarcinilor se pierde. Evenimentele şi crizele vieţii ne conduc, în loc să fie invers. Totuşi, noi nu ne dăm seama că ceva ne-a afectat performanţele!

  Viaţa noastră creştină suferă în acelaşi fel. Oboseala ne micşorează vigilenţa spirituală. Suntem mai predispuşi să avem lapsusuri ale atenţiei, şi în aceste momente slabe, inamicul alege să facă mişcări. În această stare, pierdem uşor inamicul de sub observaţie, ţintind astfel greşit şi pierzând manevrele acestuia împotriva noastră.

  Consideri oboseala o parte normală din viaţa ta? Aminteşte-ţi, oboseala îţi afectează profund performanţele acasă, la lucru şi pentru Domnul. Doar după ce s-a odihnit, credinţa şi încrederea lui Ilie în Dumnezeu s-au reîntors.

  Doamne, ajută-mă să aleg să dorm în fiecare noapte între şapte şi opt ore, ca să rămân un soldat vigilent şi veghetor pentru Tine!

  Fred Hardinge

  Urmărind inamicul - 2017. Consideri oboseala o parte normală din viaţa ta? Aminteşte-ţi, oboseala îţi afectează profund performanţele acasă, la lucru şi pentru Domnul. Doar după ce s-a odihnit, credinţa şi încrederea lui Ilie în Dumnezeu s-au reîntors.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...