Articolul precedent„Te iert, dar…”
  Articolul următorAscultarea izvorăște din pace

  Dieta și dentistul

  Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi când va îmbătrâni nu se va abate de la ea. Proverbe 22:6

  Cea mai răspândită boală în lume este caria dentară. Nouăzeci la sută din populaţia adultă a lumii, mai mult de 5 miliarde de oameni, au carii dentare. Din fericire, această epidemie se apropie de sfârşit. Vestea bună este că putem controla această boală atât la copii, cât şi la adulţi. Astăzi, cei mai mulţi copii de vârstă şcolară din ţările dezvoltate nu au carii, reflectând o reducere cu 50 la sută a cariilor la tineri. Un studiu făcut asupra mamelor suedeze şi a copiilor lor arată că, dacă am putea controla boala la mamă, copiii ei s-ar putea să n-o aibă niciodată! Comportamentele timpurii pot avea o influenţă de o viaţă întreagă!

  Nu este normal ca oamenii să aibă carii. Contrar credinţei populare, cariile sunt o boală infecţioasă, dată de un lip specific de bacterii, grupul mutans al Streptococilor. Dentistul poate testa dacă sunteţi foarte infectat şi, dacă da, vă poate prescrie o soluţie cu care, clătindu-vă gura, puteţi reduce aceste bacterii la niveluri acceptabile.

  Consumul frecvent de zaharoză (zahăr de masă) tinde să încurajeze creşterea acestui tip de bacterii. Limitarea consumului de zahăr dintre mese poate reduce mult riscul cariilor. Învăţându-i pe copii practici bune de hrănire, sănătatea lor fizică se va îmbunătăţi, ca şi sănătatea lor generală, pentru tot restul vieţii.

  Corpul luptă împotriva cariilor. Saliva are tot ce e nevoie ca să vindece cavităţile timpurii, iar folosirea unor cantităţi foarte mici de fluoruri, cum ar fi spălarea zilnică a dinţilor cu paste de dinţi fluorurate, va remineraliza cariile în stadiul lor incipient.

  Fluidele din organism, care conţin anticorpi care să lupte împotriva bolii, curăţă dinţii din interior spre exterior. Calitatea dietei afectează acest proces de curăţare naturală.

  Dumnezeu a creat gura ca să fie sănătoasă. Bacteriile dăunătoare pot intra în gură numai prin contact cu alte persoane şi singurele persoane suficient de intime ca să-i infecteze pe copiii foarte mici sunt părinţii lor. Reducerea infecţiilor bacteriene la mamă şi la tată protejează copilul de a contacta infecţii timpurii şi permite mecanismelor naturale protectoare să se dezvolte pentru a salva copilul de la ameninţarea bolii.

  Îţi ajuţi organismul sau îl împiedici în lupta lui naturală împotriva bolii infecţioase a cariilor dentare?

  George M. Lessard

  Dieta și dentistul - 2017. Corpul luptă împotriva cariilor. Saliva are tot ce e nevoie ca să vindece cavităţile timpurii, iar folosirea unor cantităţi foarte mici de fluoruri, cum ar fi spălarea zilnică a dinţilor cu paste de dinţi fluorurate, va remineraliza cariile în stadiul lor incipient.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...