Articolul precedent„Te iert, dar…”
  Articolul următorAscultarea izvorăște din pace

  Dieta și dentistul

  Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi când va îmbătrâni nu se va abate de la ea. Proverbe 22:6

  Cea mai răspândită boală în lume este caria dentară. Nouăzeci la sută din populaţia adultă a lumii, mai mult de 5 miliarde de oameni, au carii dentare. Din fericire, această epidemie se apropie de sfârşit. Vestea bună este că putem controla această boală atât la copii, cât şi la adulţi. Astăzi, cei mai mulţi copii de vârstă şcolară din ţările dezvoltate nu au carii, reflectând o reducere cu 50 la sută a cariilor la tineri. Un studiu făcut asupra mamelor suedeze şi a copiilor lor arată că, dacă am putea controla boala la mamă, copiii ei s-ar putea să n-o aibă niciodată! Comportamentele timpurii pot avea o influenţă de o viaţă întreagă!

  Nu este normal ca oamenii să aibă carii. Contrar credinţei populare, cariile sunt o boală infecţioasă, dată de un lip specific de bacterii, grupul mutans al Streptococilor. Dentistul poate testa dacă sunteţi foarte infectat şi, dacă da, vă poate prescrie o soluţie cu care, clătindu-vă gura, puteţi reduce aceste bacterii la niveluri acceptabile.

  Consumul frecvent de zaharoză (zahăr de masă) tinde să încurajeze creşterea acestui tip de bacterii. Limitarea consumului de zahăr dintre mese poate reduce mult riscul cariilor. Învăţându-i pe copii practici bune de hrănire, sănătatea lor fizică se va îmbunătăţi, ca şi sănătatea lor generală, pentru tot restul vieţii.

  Corpul luptă împotriva cariilor. Saliva are tot ce e nevoie ca să vindece cavităţile timpurii, iar folosirea unor cantităţi foarte mici de fluoruri, cum ar fi spălarea zilnică a dinţilor cu paste de dinţi fluorurate, va remineraliza cariile în stadiul lor incipient.

  Fluidele din organism, care conţin anticorpi care să lupte împotriva bolii, curăţă dinţii din interior spre exterior. Calitatea dietei afectează acest proces de curăţare naturală.

  Dumnezeu a creat gura ca să fie sănătoasă. Bacteriile dăunătoare pot intra în gură numai prin contact cu alte persoane şi singurele persoane suficient de intime ca să-i infecteze pe copiii foarte mici sunt părinţii lor. Reducerea infecţiilor bacteriene la mamă şi la tată protejează copilul de a contacta infecţii timpurii şi permite mecanismelor naturale protectoare să se dezvolte pentru a salva copilul de la ameninţarea bolii.

  Îţi ajuţi organismul sau îl împiedici în lupta lui naturală împotriva bolii infecţioase a cariilor dentare?

  George M. Lessard

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...