Legătura plăcută a lui Dumnezeu pentru căsătorie

  Adam a cunoscut pe soţia sa Eva; ea a rămas însărcinată şi a născut pe Cain. Geneza 4:1

  În timp ce alte traduceri ale Bibliei pot fi mai precise din punct de vedere tehnic, versiunea King James (KJV) descrie istoria unirii maritale a Evei şi a lui Adam, mult mai sensibil şi mai poetic. Ia unirea sexuală de pe tărâmul pur fizic şi îi dă o dimensiune de întregire.

  Când spunem că „cunoaştem” pe cineva, aşa cum folosim termenul în vorbirea curentă, vrem să spunem că acea persoană este mai mult decât o simplă cunoştinţă. Simţim că avem o relaţie care include respect, înţelegere, sentimente pozitive, o părere bună despre el (ea) şi un interes în activităţile şi modul lui (ei) de gândire. Pentru a cunoaşte bine pe cineva e nevoie de timp, interes şi motivaţie.

  Când traducătorii versiunii King James au folosit cuvântul „a cunoaşte”, ca să se refere la experienţa sexuală a primei perechi, ei spuneau ceva extrem de profund. Pentru ca intimitatea să fie legătura plăcută, pe care Dumnezeu a intenţionat-o, partenerii de căsătorie trebuie să se „cunoască” unul pe altul într-un sens mult mai deplin decât cel fizic. Ei trebuie să încerce să înţeleagă nevoile emoţionale ale celuilalt şi să se străduiască să le împlinească. Fiecare va fi interesat în valorile, scopurile şi ideile celuilalt şi va împărtăşi pătrunderi interioare spirituale. Doar atunci se pot „cunoaşte” suficient, ca să-şi unească trupurile într-o cunoaştere completă. Şi din moment ce anii vor schimba sentimentele, ideile şi poate chiar interesele lor, o astfel de cunoaştere trebuie să fie un proces continuu de comunicare şi împărtăşire.

  Capacitatea de a participa la acest fel de deschidere poate duce la un simţ mai ridicat de intimitate. Un cuplu care are doar o apropiere fizică a trupurilor, fără celelalte componente ale unirii, nu poate fi considerat cu adevărat intim. Intimitatea implică o apropiere a întregii fiinţe.

  Acest tip de experienţă reflectă înţelesul cuvântului „în”. Când îndrăgostiţii căsătoriţi sunt „în” graniţele vieţii celuilalt, ci împărtăşesc un nivel unic al relaţiei de căsătorie, un spaţiu care nu este deschis altora.

  Partea cea mai frumoasă este că atunci când Dumnezeu este în centrul vieţilor noastre. El poate revitaliza căsătorii care se clatină sau chiar căsătorii în pericol. Prin dragostea permanentă a lui Dumnezeu, putem primi puterea de a ne iubi unul pe altul, aşa cum ne-a iubit El.

  Tată iubit, ştim că nu putem să fabricăm dragoste prin noi înşine. Dar Te lăudăm pentru făgăduinţa că Tu poţi iubi prin noi. Amin!

  Alberta Mazat

  Legătura plăcută a lui Dumnezeu pentru căsătorie - 2017. Dumnezeu dorește să fie în centrul vieţilor noastre. El poate revitaliza căsătorii care se clatină sau chiar căsătorii în pericol. Prin dragostea permanentă a lui Dumnezeu, putem primi puterea de a ne iubi unul pe altul, aşa cum ne-a iubit El.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...