Este timpul să deschidem ușa?

  Iată, Eu stau la uşă şi bat. Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa voi intra la el, voi cina cu el şi el cu Mine. Apocalipsa 3:20

  Oare ce fac eu aici? M-am gândit în sinea mea în timp ce mă pregăteam să-mi petrec vacanţa de vară. de opt săptămâni, la Institutul Uchee Pines. Viaţa mea ieşise de pe făgaşul normal – stresată la maximum de lucrul la două servicii, mâncând în fugă (calorii goale, desigur), mâncând între mese. din impuls, muncind scara târziu şi neluându-mi timp pentru Domnul. Glicemia, trigliceridele şi colesterolul le aveam crescute, şi, pe deasupra, mai eram şi anemică! „Ştiu, Doamne, că Tu m-ai condus aici, pentru că ai ceva pregătit pentru viaţa mea. Dar ce?”

  Ceea ce era pregătit pentru mine pentru acele opt săptămâni a fost orice, dar numai o vacanţă nu! M-am trezit într-un program – un program echilibrat. Mă sculam la 6 dimineaţa pentru studiul personal. Apoi, după un mic dejun sănătos lucram la fermă, transpirând în soarele dogorâtor al verii, plivind, culegând, săpând şi vânzând produse până la ora 1, când mergeam să mănânc.

  După amiaza, studiam şi ascultam casete despre stres şi ce trebuia să fac ca să am un stil de viaţă mai sănătos. Seara citeam Biblia. Tot Sabatul şi în câteva seri, institutul ţinea întâlniri care permiteau pacienţilor să împărtăşească ceva despre ceea ce Dumnezeu a făcut pentru ei. Aceste mărturisiri însemnau foarte mult pentru mine!

  Şi prin ele, ceva a început să se întâmple. După şapte săptămâni, analizele luate a doua oară au arătat că totul era în limite normale. Pe lângă aceasta, am slăbit 7 kg, mâncând tot ce vroiam din hrana bogată în fibre şi fără grăsimi, şi mă simţeam bine.

  Aflasem că eram dependentă de muncă, iar răspunsul era să-mi programez echilibrat timpul: timp pentru Dumnezeu, pentru muncă şi pentru învăţat. Timp pentru părtăşie cu alţii şi pentru dormit. Plus două „vacanţe” regulate pe zi, ca să mănânc.

  Mai mult decât orice, am redescoperit pe Tatăl meu ceresc şi am aflat că El a bătut la uşa mea în tot acest timp, dar eu eram prea ocupată ca să-I deschid! Acum uşa mea este deschisă şi e atât de bine să stai jos şi să te bucuri de prezenţa Lui.

  Tatăl tău ceresc bate la uşa ta. Nu e timpul să-L laşi să intre?

  Roxy St. Clair

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...