Articolul precedent„Nu îmi e frică de tine”
  Articolul următorEvitarea consacrării

  Vița, sursa vieții mele

  Eu sunt adevărata viţă şi Tatăl Meu este vierul. Pe orice mlădită care este în Mine şi n-aduce roadă, El o taie şi pe orice mlădită care aduce roadă, o curăţeşte, ca să aducă şi mai multă roadă. Ioan 15:1.2

  De ce ai nevoie ca să fii sănătos din punct de vedere spiritual? Cred că putem găsi răspunsul în parabola viţei şi a mlădiţelor din Ioan 15. Isus a spus: „Cine rămâne în Mine şi în cine rămân Eu aduce multă roadă; căci despărţiţi de Mine nu puteţi face nimic… Dacă rămâneţi în Mine şi dacă rămân în voi cuvintele Melc. cereţi orice veţi vrea şi vi se va da. Dacă aduceţi multă roadă, prin aceasta Tatăl Meu va fi proslăvit; şi voi veţi fi astfel ucenicii Mei” (Ioan 15:5-8).

  Îndeletnicirea mea este horticultura experimentală, şi pentru mine aceste cuvinte ale Domnului nostru sunt cele mai puternice, pe care El le-a spus. Pentru o societate, astăzi îndepărtată în mare parte de agricultură, ele nu au acelaşi impact pe care l-au avut acum 2.000 de ani.

  O ramură tăiată (vlăstar) este mai întâi despărţită de viţa mamă, apoi altoită în noua viţă. Când straturile de celule (cambium) se unesc, altoiul devine parte din viţă. Apoi, începe o minunată simbioză, ramurile producând zahărul pentru viţă, în timp ce viţa produce minerale şi alte substanţe nutritive ale solului (cum ar fi azot, fosfor, ele.) pentru ramură.

  Fructul este unic pentru ramură. Viţa are doar o influenţă minimă asupra caracterului fructului. Informaţia genetică din ramură determină tipul de fruct.

  Producerea de fructe începe când ramura se apleacă. Ramurile care cresc drept în sus nu produc fructe. Ele sunt tăiate pentru ca ramurile aplecate să primească lumina soarelui în mod direct şi să producă fructe de o calitate mai bună.

  În timp ce tai ramuri, altoiesc şi apoi recoltez fructele produse, îmi dau seama că sursa vieţii pentru fiecare dintre noi este aceeaşi, dar din cauza caracteristicilor noastre diferite, noi aducem roade diferite, ca să împlinim marea varietate de nevoi, scopuri şi planuri pe caic Dumnezeu le are pentru poporul Său Dumnezeu are nevoie ca eu să mă plec în faţa voinţei Sale. ca El să poată avea fructe din via Sa – acel fruct unic pe care fiecare dintre noi este capabil să-l dea.

  Doamne, mă rog ca Tu să mă altoieşti, să mă apleci si să mă cureţi, ca să produc fructul unic pentru Tine, care să fie folosit în scopurile Tale.

  John DeVicenzo

  Vița, sursa vieții mele - 2017. Producerea de fructe începe când ramura se apleacă. Ramurile care cresc drept în sus nu produc fructe. Ele sunt tăiate pentru ca ramurile aplecate să primească lumina soarelui în mod direct şi să producă fructe de o calitate mai bună.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...