Articolul precedentGaleria de onoare
  Articolul următorRoada roadelor roadelor

  Reținându-L pentru o binecuvântare

  Iacov a răspuns: ‘Nu Te voi lăsa să pleci până nu mă vei binecuvânta.’ Geneza 32:26

  Acest text mi-a străfulgerat prin minte într-o noapte lungă şi plină de durere, care a urmat unui stupid accident de tractor. O perioadă lungă de recuperare îmi stătea în faţă, din cauza multiplelor fracturi pe care le aveam, inclusiv o fractură de şold, care fusese grefată şi prinsă cu proteză de metal şi şurub. Nopţile erau cele mai greu de trecut şi îmi ofereau o mulţime de timp pentru reflexie, întrebare şi rugăciune. Viaţa îmi fusese în mod miraculos cruţată, dar acum? Oscilam între speranţă şi descurajare.

  În timp ce istoria luptei de o noapte întreagă a lui Iacov împotriva unui duşman necunoscut şi nevăzut s-a deschis în faţa gândurilor mele, m-am identificat cu zădărnicia luptei sale. Aprinzând veioza, am deschis la Geneza 32 şi am citit din nou cum Iacov şi-a trimis toată casa înainte peste pârâu şi a rămas în urmă să se roage, temându-se de ce se va întâmpla când îl va întâlni pe fratele său, Esau, căruia îi greşise cu atât de mult timp în urmă.

  La miezul nopţii, Domnul a venit la el, dar Iacov a crezut că cineva căuta să-l rănească, aşa că a început să se lupte. „Văzând că nu-l poate birui, omul acesta [Domnul] l-a lovit la încheietura coapsei, aşa că i s-a scrântit încheietura coapsei lui Iacov, pe când se lupta cu el” (versetul 25). În acest moment, Iacov şi-a dat seama că se luptase cu Domnul şi a replicat: „Nu Te voi lăsa să pleci până nu mă vei binecuvânta” (versetul 26). În ciuda durerii şi descurajării, Iacov s-a agăţat de Domnul! Puteam şi eu să fac acelaşi lucru?

  Tânjeam cu disperare după ceva tangibil, un punct de sprijin pentru această criză din viaţa mea. Istoria lui Iacov m-a atras, amintindu-mi că lupta lui n-a fost lăsată nerăsplătită. „Şi l-a binecuvântat acolo” (versetul 29).

  O binecuvântare! Da, aceasta era dorinţa mea: din durere şi nopţi lungi. Ce putea fi mai important decât o binecuvântare din partea lui Dumnezeu? Ca şi cum o lumină a strălucit prin mintea mea tulburată, am experimentat binecuvântarea lui Dumnezeu în timp ce pacea şi acceptarea mi-au învăluit sufletul!

  O, Dumnezeul lui Iacov, nu te voi lăsa să pleci până nu mă vei binecuvânta şi pe mine! Deşi nopţile sunt lungi şi lupta este acerbă, în slăbiciunea mea mă voi agăţa de tine, aşteptând cu nerăbdare marea Ta binecuvântare. Amin!

  Roger D. Woodruff

  Reținându-L pentru o binecuvântare - 2017. Tânjeam cu disperare după ceva tangibil, un punct de sprijin pentru această criză din viaţa mea. Istoria lui Iacov m-a atras, amintindu-mi că lupta lui n-a fost lăsată nerăsplătită. „Şi l-a binecuvântat acolo” (Geneza 35:29).
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.