Articolul precedentGaleria de onoare
  Articolul următorRoada roadelor roadelor

  Reținându-L pentru o binecuvântare

  Iacov a răspuns: ‘Nu Te voi lăsa să pleci până nu mă vei binecuvânta.’ Geneza 32:26

  Acest text mi-a străfulgerat prin minte într-o noapte lungă şi plină de durere, care a urmat unui stupid accident de tractor. O perioadă lungă de recuperare îmi stătea în faţă, din cauza multiplelor fracturi pe care le aveam, inclusiv o fractură de şold, care fusese grefată şi prinsă cu proteză de metal şi şurub. Nopţile erau cele mai greu de trecut şi îmi ofereau o mulţime de timp pentru reflexie, întrebare şi rugăciune. Viaţa îmi fusese în mod miraculos cruţată, dar acum? Oscilam între speranţă şi descurajare.

  În timp ce istoria luptei de o noapte întreagă a lui Iacov împotriva unui duşman necunoscut şi nevăzut s-a deschis în faţa gândurilor mele, m-am identificat cu zădărnicia luptei sale. Aprinzând veioza, am deschis la Geneza 32 şi am citit din nou cum Iacov şi-a trimis toată casa înainte peste pârâu şi a rămas în urmă să se roage, temându-se de ce se va întâmpla când îl va întâlni pe fratele său, Esau, căruia îi greşise cu atât de mult timp în urmă.

  La miezul nopţii, Domnul a venit la el, dar Iacov a crezut că cineva căuta să-l rănească, aşa că a început să se lupte. „Văzând că nu-l poate birui, omul acesta [Domnul] l-a lovit la încheietura coapsei, aşa că i s-a scrântit încheietura coapsei lui Iacov, pe când se lupta cu el” (versetul 25). În acest moment, Iacov şi-a dat seama că se luptase cu Domnul şi a replicat: „Nu Te voi lăsa să pleci până nu mă vei binecuvânta” (versetul 26). În ciuda durerii şi descurajării, Iacov s-a agăţat de Domnul! Puteam şi eu să fac acelaşi lucru?

  Tânjeam cu disperare după ceva tangibil, un punct de sprijin pentru această criză din viaţa mea. Istoria lui Iacov m-a atras, amintindu-mi că lupta lui n-a fost lăsată nerăsplătită. „Şi l-a binecuvântat acolo” (versetul 29).

  O binecuvântare! Da, aceasta era dorinţa mea: din durere şi nopţi lungi. Ce putea fi mai important decât o binecuvântare din partea lui Dumnezeu? Ca şi cum o lumină a strălucit prin mintea mea tulburată, am experimentat binecuvântarea lui Dumnezeu în timp ce pacea şi acceptarea mi-au învăluit sufletul!

  O, Dumnezeul lui Iacov, nu te voi lăsa să pleci până nu mă vei binecuvânta şi pe mine! Deşi nopţile sunt lungi şi lupta este acerbă, în slăbiciunea mea mă voi agăţa de tine, aşteptând cu nerăbdare marea Ta binecuvântare. Amin!

  Roger D. Woodruff

  Reținându-L pentru o binecuvântare - 2017. Tânjeam cu disperare după ceva tangibil, un punct de sprijin pentru această criză din viaţa mea. Istoria lui Iacov m-a atras, amintindu-mi că lupta lui n-a fost lăsată nerăsplătită. „Şi l-a binecuvântat acolo” (Geneza 35:29).
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...