Amestecarea lui Belșațar

  Cântărit, înseamnă că ai fost cântărit în cumpănă şi ai fost găsit uşor! Daniel 5:27

  Tatăl nostru ceresc este un Dumnezeu iertător şi iubitor, dar, prin propria noastră neglijenţă şi indiferenţă, ne putem pierde moştenirea cea veşnică. Regele Belşaţar ştia multe despre Dumnezeul cerurilor. Predecesorul său, regele Nebucadneţar, împărtăşise cu poporul lui faptele minunate şi puternice ale Dumnezeului lui Iacov, descriind cum Acesta a intervenit în propria lui viaţă. Mama şi bunica lui Belşaţar au încercat să-l îndrume. Dar el a ales un stil de viaţă care Îl ignora pe Dumnezeul cerurilor.

  În timpul unui chef, Belşaţar a cerut ca vasele sacre ale Templului cel sfânt al lui Dumnezeu să fie aduse la ospăţ şi şi-a bătut joc de Dumnezeu, folosindu-le. Belşaţar s-a amestecat în folosirea lucrurilor sfinte, şi, conform cuvintelor scrise de îngerul Domnului pe peretele sălii de ospăţ, Belşaţar a fost găsit prea uşor. Regatul lui va fi luat de la el chiar în noaptea aceea (versetul 30).

  Cuvântul lui Dumnezeu spune clar că noi nu trebuie să umblăm cu lucrurile sfinte. Fiii lui Aaron au murit, pentru că au adus foc străin înaintea Domnului (Numeri 3,4); Uza a pierit, pentru că s-a aventurat să atingă chivotul legământului (2 Samuel 6,6.7); chiar cei 70 de oameni din Bet-Şemeş au fost loviţi cu moartea, pentru că s-au uitat în chivot (1 Samuel 6,19). Dacă noi, ca şi Belşaţar, Nadab şi Uza, ne amestecăm să umblăm cu lucrurile sfinte ale lui Dumnezeu, vom fi găsiţi prea uşori.

  Un stil de viaţă care sporeşte riscul bolii şi al morţii este un stil de viaţă care îşi bate joc de Dumnezeu – Creatorul, pentru că se amestecă în lucrurile sfinte. De aceea, consumarea de mâncăruri bogate şi grase, de băuturi cu cofeină, lipsa de exerciţiu fizic şi „arderea lumânării la ambele capete” (lipsa odihnei) este amestecare în lucrurile sfinte! Continuând cu astfel de practici vătămătoare, arătăm lipsă de respect pentru ceea ce Dumnezeu consideră sfânt (1 Corinteni 3:16). Pentru a da onoare şi slavă lui Dumnezeu, trebuie să tratăm cu respect lucrurile sfinte ale lui Dumnezeu. Noi facem aceasta prin ceea ce mâncăm, bem sau cu orice lucru pe care îl facem (1 Corinteni 10:31).

  Este ceva în stilul tău de viaţă care poate îndrepta acul în direcţia lucrurilor păcătoase mai repede decât în direcţia celor sfinte?

  Dennis Blum

  Amestecarea lui Belșațar - 2017. Tatăl nostru ceresc este un Dumnezeu iertător şi iubitor, dar, prin propria noastră neglijenţă şi indiferenţă, ne putem pierde moştenirea cea veşnică.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...