Amestecarea lui Belșațar

  Cântărit, înseamnă că ai fost cântărit în cumpănă şi ai fost găsit uşor! Daniel 5:27

  Tatăl nostru ceresc este un Dumnezeu iertător şi iubitor, dar, prin propria noastră neglijenţă şi indiferenţă, ne putem pierde moştenirea cea veşnică. Regele Belşaţar ştia multe despre Dumnezeul cerurilor. Predecesorul său, regele Nebucadneţar, împărtăşise cu poporul lui faptele minunate şi puternice ale Dumnezeului lui Iacov, descriind cum Acesta a intervenit în propria lui viaţă. Mama şi bunica lui Belşaţar au încercat să-l îndrume. Dar el a ales un stil de viaţă care Îl ignora pe Dumnezeul cerurilor.

  În timpul unui chef, Belşaţar a cerut ca vasele sacre ale Templului cel sfânt al lui Dumnezeu să fie aduse la ospăţ şi şi-a bătut joc de Dumnezeu, folosindu-le. Belşaţar s-a amestecat în folosirea lucrurilor sfinte, şi, conform cuvintelor scrise de îngerul Domnului pe peretele sălii de ospăţ, Belşaţar a fost găsit prea uşor. Regatul lui va fi luat de la el chiar în noaptea aceea (versetul 30).

  Cuvântul lui Dumnezeu spune clar că noi nu trebuie să umblăm cu lucrurile sfinte. Fiii lui Aaron au murit, pentru că au adus foc străin înaintea Domnului (Numeri 3,4); Uza a pierit, pentru că s-a aventurat să atingă chivotul legământului (2 Samuel 6,6.7); chiar cei 70 de oameni din Bet-Şemeş au fost loviţi cu moartea, pentru că s-au uitat în chivot (1 Samuel 6,19). Dacă noi, ca şi Belşaţar, Nadab şi Uza, ne amestecăm să umblăm cu lucrurile sfinte ale lui Dumnezeu, vom fi găsiţi prea uşori.

  Un stil de viaţă care sporeşte riscul bolii şi al morţii este un stil de viaţă care îşi bate joc de Dumnezeu – Creatorul, pentru că se amestecă în lucrurile sfinte. De aceea, consumarea de mâncăruri bogate şi grase, de băuturi cu cofeină, lipsa de exerciţiu fizic şi „arderea lumânării la ambele capete” (lipsa odihnei) este amestecare în lucrurile sfinte! Continuând cu astfel de practici vătămătoare, arătăm lipsă de respect pentru ceea ce Dumnezeu consideră sfânt (1 Corinteni 3:16). Pentru a da onoare şi slavă lui Dumnezeu, trebuie să tratăm cu respect lucrurile sfinte ale lui Dumnezeu. Noi facem aceasta prin ceea ce mâncăm, bem sau cu orice lucru pe care îl facem (1 Corinteni 10:31).

  Este ceva în stilul tău de viaţă care poate îndrepta acul în direcţia lucrurilor păcătoase mai repede decât în direcţia celor sfinte?

  Dennis Blum

  Amestecarea lui Belșațar - 2017. Tatăl nostru ceresc este un Dumnezeu iertător şi iubitor, dar, prin propria noastră neglijenţă şi indiferenţă, ne putem pierde moştenirea cea veşnică.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...