Creștinii într-o societate violentă

Noe era un om neprihănit şi fără pată între cei din vremea lui: Noe umbla cu Dumnezeu… Pământul era stricat înaintea lui Dumnezeu, pământul era plin de silnicie. Geneza 6:9-11.

Cum s-a întâmplat în zilele lui Noe aidoma se va întâmpla şi la venirea Fiului omului. Matei 24:37

Am fost chemat în secţia de urgenţă, ca să consult o fetiţă care avea nevoie de ajutorul meu. Avea cam cinci ani, era inconştientă, plină de vânătăi şi sângera – o victimă a violului şi bătăii.

Nici acest exemplu nu este unic. În fiecare zi, în toată lumea, mii de oameni nevinovaţi cad victime din cauza unei societăţi violente. Aceasta a devenit modul nostru de viaţă. În timp ce scriu, povestea de pe coperta revistei USA Today vorbeşte despre violenţă la locul de muncă. Violenţa este peste tot! Ca boală, ea a ajuns să devină ucigaşul numărul unu între tineri, provocând pierderea mai multor vieţi decât orice altă boală, cum ar fi infarctul sau cancerul.

Nici creştinii nu sunt scutiţi de efectele epidemiei. Soţii, soţiile, copiii şi părinţii noştri, familiile şi prietenii noştri cad deseori victime acestei plăgi. Ca şi nepotul lui Avraam, Lot, care locuia în vechea Sodomă (2 Petru 2:7.8), inimile noastre ne dor deseori din cauza frustrării propriilor noastre familii cu probleme, a căminurilor distruse şi a violenţei care le însoţeşte.

Cum ar trebui să trăim într-o astfel de lume?

Putem să fugim şi să ne ascundem sau să devenim atât de implicaţi în activităţi, încât să nu avem timp să ne gândim la durerea şi problemele noastre. Poate putem să credem că totul e în regulă. Poate că unii dintre noi lăsăm alcoolul, drogurile, sexul sau sportul, jocurile pe computer sau video-ul, sau chiar munca sau religia să ne distragă atenţia şi să ne umple timpul.

Sau, ca şi David din vechime, putem să ne găsim pacea şi mângâierea în Sanctuar. Este privilegiul nostru să ne aşezăm cazul înaintea lui Isus şi să avem încredere în El, ca să ne poarte prin timpul judecăţii Sale, când totul în jurul nostru este în frustrare, confuzie şi tulburare. Ne putem odihni în asigurarea că El va avea grijă de ai Lui şi că, într-o zi, curând, vom sărbători sfârşitul violenţei şi al păcatului.

Doamne, dă-mi spiritul de dragoste fără teamă, în timp ce trăiesc în această societate violentă a timpului din urmă.

Walter Thompson

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video