Fără să-și dea seama că ar putea fi observată

  Să nu obosim în facerea binelui; căci la vremea potrivită vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. Galateni 6:9

  Henry M. Porter, odată un călăreţ de Ponei Express, mai târziu un bancher din Denver, Colorado, îşi vizita fiica în Pasadena, California, când l-a lovit dintr-o dată o răceală serioasă. La sugestia fiicei sale, Porter a mers la sanatoriul Glendale din apropiere, pentru tratamente de hidroterapie. După tratament, Porter i-a oferit băiatului care l-a tratat un dolar. Băiatul l-a refuzat, spunând că n-ar fi corect să accepte şi altă plată pe lângă ceea ce câştiga de la sanatoriu.

  Peste ani, în timp ce îşi petrecea iarna în apropiere de San Diego, Porter a contractat din nou o răceală serioasă. Amintindu-şi de experienţa de la sanatoriul Glendale, el a întrebat dacă nu exista o instituţie asemănătoare în zonă. A aflat astfel de sanatoriul Paradise Valley.

  Pe când era internat acolo, în fiecare zi îşi deschidea uşor uşa, ca să poată vedea amabilitatea neobosită a unei studente, asistentă medicală, care hrănea un bătrân ce avea Parkinson. Ea n-a ştiut niciodată că cineva o vedea.

  Porter s-a făcut curând sănătos şi s-a întors acasă. În câteva zile, a fost surprins să primească o scrisoare de scuză şi o explicaţie de la biroul de contabilitate al sanatoriului şi un cec de 45 de cenţi. Se părea că, la sfârşitul săptămânii, calculele nu se echilibraseră (contabilitatea se făcea de mână, în 1920), iar greşeala, în înregistrarea lui Porter, arăta că sanatoriul îl taxase cu 45 de cenţi mat mult.

  Aceste mici exemple de integritate au făcut asupra lui o impresie profundă şi Porter a scris o scrisoare de recunoştinţă. „Simt că v-am plătit mult mai puţin pentru tot tratamentul şi grija dv. amabilă şi că am faţă de fiecare dintre dv. o datorie de recunoştinţă pentru atenţia amabilă, pe care am primit-o cât am fost acolo.”

  În 1928, el a scris din nou, cerând adresa managerului general al acestor instituţii, pentru că dorea să construiască o instituţie asemănătoare în Denver. Aceasta a dus la un dai de 300.000 de dolari (primul dintre multele daruri) pentru înfiinţarea Sanatoriului şi Spitalului Porter în partea de sud a oraşului Denver.

  Existenţa spitalului memorial Porter, aşa cum a fost numit mai târziu, se datorează familiei, dar şi actelor de amabilitate şi compasiune făcute în tăcere, fără nici un gând de a fi observat sau răsplătit.

  Priveşte în jurul tău. Ce faptă amabilă ai putea să faci pentru cineva din familia, biserica sau localitatea ta?

  Richard A. Schaefer

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...