Articolul precedentDe ce sau cu ce scop?
  Articolul următorConduși dar liberi

  Măsurând viața prin donație, nu prin durată

  De aceea vă spun: Nu vă îngrijoraţi de viaţa voastră, gândindu-vă ce veţi mânca sau ce veţi bea; nici de trupul vostru, gândindu-vă cu ce vâ veţi îmbrăca. Oare nu este viaţa mai mult decât hrana şi trupul mai mult decât îmbrăcămintea?…Şi apoi, cine dintre voi, chiar îngrijorându-se, poate să adauge măcar un cot la înălţimea lui? Matei 6:25-27

  Telefonul suna fără încetare. Am alergat în cameră şi am răspuns. Era prietena mea hipocondră, Tina. Părea distantă şi tulburată. Salutul meu – „Ce mai faci?” a dat drumul la o mulţime de vaiete.

  – O, groaznic! a răspuns ea slab. Cred că zilele îmi sunt numărate. Nu am poftă de mâncare de săptămâni. Stomacul meu pare balonat şi regurgitez frecvent. Am şi slăbit. Sunt aproape sigură că am cancer la stomac.

  – Nu te îngrijora, Tina. Cred că nu ai nimic.

  – Ba da, am, a insistat ea. Am greţuri uneori şi sunt sigură că am cancer la stomac. De fapt, am programat pentru luni o consultaţie la un specialist, o gastroscopie, şi mi-e groază că rezultatele vor confirma teama mea.

  Tina a mers la doctor, dar, aşa cum mă aşteptam, testele n-au găsit nimic în neregulă cu stomacul ei. Cu această nouă asigurare că era sănătoasă, ea şi-a recăpătat pofta de mâncare şi greutatea.

  Apoi, câteva luni mai târziu. Tina avea aceleaşi simptome – efecte ale anxietăţii ei din cauza suspiciunii că avea o altă formă de cancer. Aşa a mers catalogul de suspiciuni de când îmi amintesc; cancer de plămâni, de sân, la creier, etc. Fiecare avea nevoie de o radiografie care să dovedească faptul că nu avea nimic.

  Cât de bine ne ştie Dumnezeu problemele, când ne avertizează să nu ne îngrijorăm de viaţa noastră, căci, în mod ironic, îngrijorarea va tăia durata vieţii noastre, în loc să o lungească.

  Când suntem ispitiţi să ne îngrijorăm pentru vieţile noastre, ne va face bine să adoptăm atitudinea renumitului pastor Peter Marshall, care spunea: „Când îmi va veni ceasul, mă voi duce, nu un minut mai devreme, nici un minut mai târziu. Până atunci, nu trebuie să mă tem de nimic. Ştiu că făgăduinţele lui Dumnezeu sunt adevărate… Măsura unei vieţi nu se află în durata ei, ci în donaţia ei” (The Best of Peter Marshall, p. xiii).

  Cum îţi măsori viaţa? Prin durată sau prin donaţie? Încearcă să dai mai mult nevoilor altora şi să te îngrijorezi un pic mai puţin de ale tale şi vezi cum îţi va afecta sănătatea.

  Mary Wong

  Măsurând viața prin donație, nu prin durată - 2017. Cât de bine ne ştie Dumnezeu problemele, când ne avertizează să nu ne îngrijorăm de viaţa noastră, căci, în mod ironic, îngrijorarea va tăia durata vieţii noastre, în loc să o lungească.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...