Articolul precedentMai multe cuvinte
  Articolul următorAdevărata ascultare

  Isus este calea spre viață

  Isus i-a zis: ‘Eu sunt calea, adevărul şi viata. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.’ Ioan 14:6

  Este greu să ne imaginăm existenţa, fără să punem nici un strop de hrană în gură sau fără nici o respiraţie a plămânilor. Totuşi, un bebeluş sănătos, în dezvoltare, poate creşte foarte bine în casa lui, umplută cu apă din uter, fără să mănânce sau să respire vreodată. Dumnezeu a pregătit o cale foarte specială, pentru ca nutrienţii şi oxigenul să intre în corpul bebeluşului şi pentru eliminarea toxinelor. El a desemnat un organ unic şi complicat, numit placentă, care este ataşat de bebeluş prin cordonul ombilical.

  Placenta preia multe funcţii ale organismului bebeluşului, permiţând organelor lui să crească şi să se maturizeze atâta timp cât se află în uter. Ea joacă rolul plămânilor bebeluşului, aprovizionând cu oxigen întregul organism şi serveşte ca stomac şi intestine ale bebeluşului, aducând vitamine şi nutrienţi care să-l păstreze sănătos. De asemenea, ea se comportă ca şi rinichii bebeluşului, îndepărtând toxinele din sângele său. Imediat după naştere, cordonul ombilical este tăiat fără durere. Din moment ce nici mama nu mai are nevoie de placentă, aceasta părăseşte corpul mamei.

  Imaginaţi-vă un singur organ făcând toate aceste lucruri pentru bebeluş, când el nu le poate face singur!

  Aceasta îmi aminteşte de cât de dependenţi suntem de Dumnezeu. El ne-a dat placenta care să ne susţină viaţa în uter şi apoi, după ce ne-am născut, fiecare respiraţie şi bătaie a inimii este un dar al vieţii din partea Lui pentru noi. Dar pe lângă aceasta. Dumnezeu a desemnat o cale pentru noi, de a scăpa din păcat şi de a avea viaţă veşnică. Calea lui spre viaţă, „placenta” Lui pentru starea în care ne aflăm, este Hristos.

  „Este imposibil ca prin noi înşine să scăpăm din groapa păcatului în care suntem cufundaţi… Educaţia, cultura, exercitarea voinţei, efortul omenesc, toate îşi au sfera lor de acţiune, dar aici ele sunt fără valoare… Trebuie să existe o putere care să lucreze dinăuntru… Acea putere este Hristos. Doar harul Lui poate trezi facultăţile fără viaţă ale sufletului şi să le atragă spre Dumnezeu, spre sfinţire” (Calea către Hristos, p. 14). Într-adevăr, Dumnezeu este Cel care ne dă viaţă!

  Încerci să fii bun prin tine însuţi? Hristos are o cale mai bună. Depinde de El, căci puterea şi harul Lui sunt singura cale pentru obţinerea vieţii veşnice!

  Elmar P. Sakala

  Isus este calea spre viață - 2017. Este imposibil ca prin noi înşine să scăpăm din groapa păcatului în care suntem cufundaţi... Educaţia, cultura, exercitarea voinţei, efortul omenesc, toate îşi au sfera lor de acţiune, dar aici ele sunt fără valoare... Trebuie să existe o putere care să lucreze dinăuntru... Acea putere este Hristos.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...