Articolul precedentMai multe cuvinte
  Articolul următorAdevărata ascultare

  Isus este calea spre viață

  Isus i-a zis: ‘Eu sunt calea, adevărul şi viata. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.’ Ioan 14:6

  Este greu să ne imaginăm existenţa, fără să punem nici un strop de hrană în gură sau fără nici o respiraţie a plămânilor. Totuşi, un bebeluş sănătos, în dezvoltare, poate creşte foarte bine în casa lui, umplută cu apă din uter, fără să mănânce sau să respire vreodată. Dumnezeu a pregătit o cale foarte specială, pentru ca nutrienţii şi oxigenul să intre în corpul bebeluşului şi pentru eliminarea toxinelor. El a desemnat un organ unic şi complicat, numit placentă, care este ataşat de bebeluş prin cordonul ombilical.

  Placenta preia multe funcţii ale organismului bebeluşului, permiţând organelor lui să crească şi să se maturizeze atâta timp cât se află în uter. Ea joacă rolul plămânilor bebeluşului, aprovizionând cu oxigen întregul organism şi serveşte ca stomac şi intestine ale bebeluşului, aducând vitamine şi nutrienţi care să-l păstreze sănătos. De asemenea, ea se comportă ca şi rinichii bebeluşului, îndepărtând toxinele din sângele său. Imediat după naştere, cordonul ombilical este tăiat fără durere. Din moment ce nici mama nu mai are nevoie de placentă, aceasta părăseşte corpul mamei.

  Imaginaţi-vă un singur organ făcând toate aceste lucruri pentru bebeluş, când el nu le poate face singur!

  Aceasta îmi aminteşte de cât de dependenţi suntem de Dumnezeu. El ne-a dat placenta care să ne susţină viaţa în uter şi apoi, după ce ne-am născut, fiecare respiraţie şi bătaie a inimii este un dar al vieţii din partea Lui pentru noi. Dar pe lângă aceasta. Dumnezeu a desemnat o cale pentru noi, de a scăpa din păcat şi de a avea viaţă veşnică. Calea lui spre viaţă, „placenta” Lui pentru starea în care ne aflăm, este Hristos.

  „Este imposibil ca prin noi înşine să scăpăm din groapa păcatului în care suntem cufundaţi… Educaţia, cultura, exercitarea voinţei, efortul omenesc, toate îşi au sfera lor de acţiune, dar aici ele sunt fără valoare… Trebuie să existe o putere care să lucreze dinăuntru… Acea putere este Hristos. Doar harul Lui poate trezi facultăţile fără viaţă ale sufletului şi să le atragă spre Dumnezeu, spre sfinţire” (Calea către Hristos, p. 14). Într-adevăr, Dumnezeu este Cel care ne dă viaţă!

  Încerci să fii bun prin tine însuţi? Hristos are o cale mai bună. Depinde de El, căci puterea şi harul Lui sunt singura cale pentru obţinerea vieţii veşnice!

  Elmar P. Sakala

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...