Articolul precedentTransformând adversităţile
  Articolul următorStăpânit de Duhul Sfânt

  Obține energie pe o cale naturală

  Aţi arat râul, aţi secerat nelegiuirea şi aţi mâncat rodul minciunii. Căci te-ai încrezut în carele tale de luptă. Osea 10:13

  Cei mai mulţi dintre noi lucrăm ca să realizăm la timp anumite proiecte. Totuşi, cu întreruperi neplănuite şi date limită, care se apropie, ne dăm seama că avem nevoie de energie suplimentară. Mulţi cedează surselor de energie artificială ale societăţii: cafea, ceai sau cola. Unii doresc să găsească un text biblic care să aprobe obiceiul lor de a folosi cofeină. Ei doresc ca Isus să-Şi fi permis o ceaşcă de cafea, ca să-I dea acea energie suplimentară când avea de făcut faţă Ghetsemaniului, dar El s-a bazat pe prieteni şi pe rugăciune. Probabil că ştia cum acţionează asupra organismului stimulenţii artificiali, cum este cofeina.

  Iată ce a descoperit cercetarea: cafeaua ridică glicemia; agravează hipo-glicemia; poate cauza aritmii la nivelul inimii; sporeşte pierderile urinare de magneziu şi calciu; slăbeşte şi are efect constrictor asupra vaselor sanguine, crescând astfel tensiunea arterială; creşte secreţia acidă de la nivelul stomacului şi agravează ulcerul stomacal; poate cauza tremurături, iritabilitate şi nervozitate; întrerupe somnul şi provoacă insomnie; sporeşte anxietatea şi depresia; agravează simptomele sindromului premenstrual; coboară toleranţa la stresul emoţional şi fizic; interferează cu funcţiile înalte ale creierului şi este asociată cu cancerul de colon, vezică şi ovar.

  Cu mai mult de 100 de ani în urmă, Dumnezeu a descoperit Ellenei White că ceaiul şi cafeaua sunt „excitante şi conţin otrăvuri” (Dietă şi hrană, p. 369-370). „Ceaiul are o influenţă excitantă asupra nervilor şi cafeaua amorţeşte creierul; ambele sunt foarte dăunătoare” (Testimonies, vol. 4, p. 365).„Ceaiul şi cafeaua nu hrănesc organismul. Uşurarea obţinută prin ele este imediată, înainte ca stomacul să aibă timp să le digere. Aceasta arată că aşa-numita putere a celor care le folosesc este primită doar prin excitarea nervilor stomacului, care conduc la iritarea creierului, şi acesta este stimulat să inducă o acţiune crescută inimii şi energie de scurtă durată întregului organism. Toată aceasta este o falsă putere, pe care este cel mai rău să o avem. Ele nu ne dau nici un pic de putere naturală.” (idem., vol. 2, p. 65).

  Ia energie pe cale naturală. Fă plimbări de câteva ori pe zi, bea multă apă, dormi mai mult, petrece mai mult timp cu prietenii, şi cere-I lui Dumnezeu să te binecuvânteze cu înţelepciune, ca să lucrezi inteligent şi să duci o viaţă echilibrată.

  Cât de mult a trecut de când ai citit cartea Ellenei White Dietă şi hrană? Caută o copie şi citeşte-o din copertă în copertă. Vei fi uimit de înţelepciunea şi cunoştinţa acestei femei evlavioase, deşi avea o educaţie limitată.

  Jan W. Kuzma

  Obține energie pe o cale naturală - 2017. Ia energie pe cale naturală. Fă plimbări de câteva ori pe zi, bea multă apă, dormi mai mult, petrece mai mult timp cu prietenii, şi cere-I lui Dumnezeu să te binecuvânteze cu înţelepciune, ca să lucrezi inteligent şi să duci o viaţă echilibrată.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...