Articolul precedentTransformând adversităţile
  Articolul următorStăpânit de Duhul Sfânt

  Obține energie pe o cale naturală

  Aţi arat râul, aţi secerat nelegiuirea şi aţi mâncat rodul minciunii. Căci te-ai încrezut în carele tale de luptă. Osea 10:13

  Cei mai mulţi dintre noi lucrăm ca să realizăm la timp anumite proiecte. Totuşi, cu întreruperi neplănuite şi date limită, care se apropie, ne dăm seama că avem nevoie de energie suplimentară. Mulţi cedează surselor de energie artificială ale societăţii: cafea, ceai sau cola. Unii doresc să găsească un text biblic care să aprobe obiceiul lor de a folosi cofeină. Ei doresc ca Isus să-Şi fi permis o ceaşcă de cafea, ca să-I dea acea energie suplimentară când avea de făcut faţă Ghetsemaniului, dar El s-a bazat pe prieteni şi pe rugăciune. Probabil că ştia cum acţionează asupra organismului stimulenţii artificiali, cum este cofeina.

  Iată ce a descoperit cercetarea: cafeaua ridică glicemia; agravează hipo-glicemia; poate cauza aritmii la nivelul inimii; sporeşte pierderile urinare de magneziu şi calciu; slăbeşte şi are efect constrictor asupra vaselor sanguine, crescând astfel tensiunea arterială; creşte secreţia acidă de la nivelul stomacului şi agravează ulcerul stomacal; poate cauza tremurături, iritabilitate şi nervozitate; întrerupe somnul şi provoacă insomnie; sporeşte anxietatea şi depresia; agravează simptomele sindromului premenstrual; coboară toleranţa la stresul emoţional şi fizic; interferează cu funcţiile înalte ale creierului şi este asociată cu cancerul de colon, vezică şi ovar.

  Cu mai mult de 100 de ani în urmă, Dumnezeu a descoperit Ellenei White că ceaiul şi cafeaua sunt „excitante şi conţin otrăvuri” (Dietă şi hrană, p. 369-370). „Ceaiul are o influenţă excitantă asupra nervilor şi cafeaua amorţeşte creierul; ambele sunt foarte dăunătoare” (Testimonies, vol. 4, p. 365).„Ceaiul şi cafeaua nu hrănesc organismul. Uşurarea obţinută prin ele este imediată, înainte ca stomacul să aibă timp să le digere. Aceasta arată că aşa-numita putere a celor care le folosesc este primită doar prin excitarea nervilor stomacului, care conduc la iritarea creierului, şi acesta este stimulat să inducă o acţiune crescută inimii şi energie de scurtă durată întregului organism. Toată aceasta este o falsă putere, pe care este cel mai rău să o avem. Ele nu ne dau nici un pic de putere naturală.” (idem., vol. 2, p. 65).

  Ia energie pe cale naturală. Fă plimbări de câteva ori pe zi, bea multă apă, dormi mai mult, petrece mai mult timp cu prietenii, şi cere-I lui Dumnezeu să te binecuvânteze cu înţelepciune, ca să lucrezi inteligent şi să duci o viaţă echilibrată.

  Cât de mult a trecut de când ai citit cartea Ellenei White Dietă şi hrană? Caută o copie şi citeşte-o din copertă în copertă. Vei fi uimit de înţelepciunea şi cunoştinţa acestei femei evlavioase, deşi avea o educaţie limitată.

  Jan W. Kuzma

  Obține energie pe o cale naturală - 2017. Ia energie pe cale naturală. Fă plimbări de câteva ori pe zi, bea multă apă, dormi mai mult, petrece mai mult timp cu prietenii, şi cere-I lui Dumnezeu să te binecuvânteze cu înţelepciune, ca să lucrezi inteligent şi să duci o viaţă echilibrată.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...