Articolul precedentŞtiu că nu mă poţi înţelege
  Articolul următorCum să urâm păcatul

  Ce mi-a dat tatăl meu

  Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru care este în ceruri va da lucruri bune celor ce I le cer! Matei 7:11

  Tatăl meu mi-a dat trei daruri care m-au pregătit pentru o viaţă fericită şi împlinită. Nu l-au costat nici un ban, dar astăzi ele sunt nişte comori nepreţuite. Primul: tata mi-a dat sentimentul că sunt deosebită. Al doilea: a iubit-o mult pe mama. Şi al treilea: mi-a dat darul optimismului!

  Trei daruri simple, dar ele m-au făcut ceea ce sunt!

  Tata întotdeauna a crezut că sunt deosebită. Puteam să ghicesc din felul în care îmi făcea cu ochiul din celălalt colţ al camerei sau din felul în care mă lua de după umeri la adunare. Când eram adolescentă, lucram în uzina lui manufacturieră, după orele de şcoală. Îi plăcea foarte mult să le spună oamenilor de afaceri care-l vizitau: „V-o prezint pe fiica mea.”

  Şi în cele câteva zile înainte de a muri, a citit prima mea carte Understanding Children (Înţelegându-i pe copii), nu pentru că era interesat de subiect, ci pentru că era interesat de mine!

  Al doilea dar pe care mi l-a dat tata a fost acela că a iubit-o pe mama cu adevărat. Când închid ochii şi mă gândesc la mama şi la tata, o văd pe mama stând la chiuvetă, în bucătărie şi pe tata venind prin spatele ei şi îmbrăţişând-o. Îmi place mult această imagine.

  Şi în ceea ce priveşte optimismul – poate acesta a fost cel mai mare dintre toate darurile. Nu mi-l amintesc pe tata să fi fost vreodată descurajat, deşi s-a luptat 10 ani să păstreze afacerea manufacturieră vie şi, în cele din urmă, fără nici un ban, a trebuit să renunţe. A pierdut firma, dar nu şi speranţa şi a continuat să urce noi munţi. Nu după prea mult timp, afacerea reală a tatălui meu a devenit atât de plină de succes, încât a început să fie cunoscut ca „Humpal – Omul Munte”.

  Tata era un visător. El avea întotdeauna un milion de proiecte depozitate în minte. „Ei, într-o zi o să…”, începea el, şi ne spunea o bucăţică din visul lui. Bineînţeles, nu după mult timp, lucrurile începeau să prindă formă.

  Da, tata mi-a dat trei daruri minunate, care au fost temelia unei vieţi bune, dar nici unul dintre ele nu se poate compara cu darul pe care mi l-a dat Tatăl meu ceresc: viaţa veşnică!

  Tatăl tău pământesc ți-a dat darul vieţii, dar ce altceva ţi-a dat? De ce să nu-i mulţumeşti? Şi în timp ce o faci, mulţumeşte-I şi Tatălui tău ceresc pentru Isus, cel mai bun dar dintre toate, căci fără Isus n-ar fi existat viaţa veşnică!

  Kay Kuzma

  Ce mi-a dat tatăl meu - 2017. Tatăl tău pământesc ți-a dat darul vieţii, dar ce altceva ţi-a dat? De ce să nu-i mulţumeşti? Şi în timp ce o faci, mulţumeşte-I şi Tatălui tău ceresc pentru Isus, cel mai bun dar dintre toate, căci fără Isus n-ar fi existat viaţa veşnică!
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...