Articolul precedentO mică…
  Articolul următorCând albă, când neagră

  Păstrându-ne sistemul imunitar sănătos

  Tatăl vostru ştie de ce aveţi trebuinţă mai înainte ca să-l cereţi voi. Matei 6:8

  Organismul uman are un sistem de apărare mult mai sofisticat decât al oricărei naţiuni. Spre deosebire de armele militare, care se învechesc atât de repede, sistemul organismului nu se demodează niciodată. El are continuu trilioane de „celule războinice”, gata de acţiune. Una din o sută de celule ale organismului este o celulă de apărare. Această forţă de luptă a sistemului imunitar este atât de complicată, încât oamenii de ştiinţă abia de curând au început să aprecieze complexitatea şi adaptabilitatea ei.

  Dumnezeu a desemnat-o ca să ne protejeze organismul, fără vreun gând sau comandă conştientă. Înainte de naştere, organismul îşi pregăteşte sistemul imunitar, ca să lupte în bătăliile ce vor apărea în viaţă. Imediat după naştere, sistemul imunitar primeşte un supliment mare, în „forţa lui de foc”, din laptele mamei, plin de anticorpi, gata să lupte cu invadatorii microbieni. La vârsta de 10 ani, sistemul imunitar uman este cel mai puternic.

  Imaginează-ţi pentru un moment că agenţii patogeni, care cauzează boala, alunecă dincolo de apărarea naturală a pielii şi acizilor din stomac şi invadează organismul. În 20 de minute, aceşti invadatori îşi pot dubla numărul. O infecţie care începe cu doar o bacterie se poate multiplica la 1 miliard după nouă ore şi 2 miliarde după 9 ore şi 20 de minute! Totuşi, organismul uman nu aşteaptă până când este invadat, ca să se pregătească. Are deja celule luptătoare, pregătite, fiecare celulă având de făcut o slujbă specială. Ele recunosc inamicii specifici şi coordonează bătălia spre „limbajul” lor de comunicare chimică. Spre deosebire de orice alt sistem de apărare, ele se pot reproduce în milioane, în câteva ore.

  O dată cu vârsta, sistemul imunitar slăbeşte, aşa că trebuie să fim atenţi să îl menţinem activ şi sănătos. Alegerile de stil de viaţă şi mediul ambiant au un impact major asupra a cât de eficient funcţionează sistemul imunitar.

  „Puterea de vindecare a lui Dumnezeu aleargă peste tot prin natură. Dacă un copac este tăiat, dacă o fiinţă omenească este rănită sau îşi rupe un os, natura începe imediat să repare rana. Chiar înainte ca nevoia să existe, agenţii vindecători sunt gata… La fel este şi pe tărâm spiritual. înainte ca păcatul să creeze nevoia. Dumnezeu a prevăzut remediul” (Educaţie, p. 103).

  Ce faci ca să-ţi menţii sistemul imunitar sănătos – sistemul imunitar al corpului tău să lupte împotriva bolii şi sistemul imunitar spiritual să combată păcatul?

  Dawna Sawatzky

  Păstrându-ne sistemul imunitar sănătos - 2017. O dată cu vârsta, sistemul imunitar slăbeşte, aşa că trebuie să fim atenţi să îl menţinem activ şi sănătos. Alegerile de stil de viaţă şi mediul ambiant au un impact major asupra a cât de eficient funcţionează sistemul imunitar.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...