Articolul precedentComplexul narcisist
  Articolul următorPasiv poate însemna și activ

  Cel mai eficient martor

  Ci voi veţi primi o putere când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată ludeea, în Samaria şi până la marginile pâmântului. Fapte 1:8

  Hristos a promis darul Duhului Slant bisericii Sale, iar făgăduinţa Lui ne aparţine, în aceeaşi măsură ca şi ucenicilor Lui” (Ellen G. White, Review and Herald, 19 nov. 1908).

  Mărturisirea printr-o vieţuire sănătoasă implică o provocare specială. Dacă ne lăudăm cu realizările noastre, putem să-i îndepărtăm pe oameni. În loc să dorească să ne depăşească, ei vor prefera să ne vadă că tăcem.

  Pe de altă parte, dacă nu reuşim să practicăm ceea ce predicăm, sau să trăim conform informaţiilor pe care le avem despre o vieţuire sănătoasă, suntem nişte martori nepotriviţi pentru puterea Evangheliei de a transforma vieţile noastre zilnice.

  Nu trebuie să fim alergători de maraton, ciclişti de performanţă sau schiori, ca să mărturisim despre efectul puternic al unei vieţuiri sănătoase. Vecinii noştri vor observa plimbările regulate pe care le facem. Prietenii vor observa hrana săracă în grăsimi pe care o alegem cu regularitate. Iar membrii familiei vor şti când dormim suficient. Dar cum va face aceasta o diferenţă în vieţile celorlalte persoane.

  Jean a organizat un grup care îşi propunea să meargă pe jos, numit „Plimbăreţii fericiţi”. În fiecare dimineaţă, îi invita pe vecini să li se alăture. „Vorbim despre de toate”, spune ea.

  Când au început să meargă pe jos. Lucille cu greu putea să facă faţă conversaţiei. din cauză că avea respiraţia atât de îngreunată de efort. Treptat, condiţia ei fizică s-a îmbunătăţit, astfel că putea merge şi vorbi în acelaşi timp. A început să pună întrebări cum ar fi: De ce a permis Dumnezeu ca ea să aibă emfizem? Unde era Dumnezeu când fiica ei a murit într-un accident? Câţiva membri ai grupului au oferii răspunsuri pe care le găsiseră în timp ce studiau Scripturile. Nu aveau prezentări cizelate, nici măcar Biblii, dar paşii spirituali ai lui Lucille au început să-i ajungă din urmă fie cei fizici.

  „Nu prin elocvenţă sau logică sunt atinse inimile oamenilor, ci de influenţa dulce a Duhului Sfânt, care acţionează liniştit, şi totuşi sigur, în transformarea şi dezvoltarea caracterului. Doar vocea în surdină a Duhului Sfânt al lui Dumnezeu este cea care are putere să schimbe inima.” (Profeţi şi regi, p. 196).

  Nu noi ne folosim de Duhul Sfânt, noi îi dăm voie să Se folosească de noi.

  Doamne, îţi dedic modul meu de viaţă sănătos, zilnic, ca Duhul Sfânt să-l folosească drept martor pentru alţii.

  Joyce W. Hopp

  Cel mai eficient martor - 2017. Nu prin elocvenţă sau logică sunt atinse inimile oamenilor, ci de influenţa dulce a Duhului Sfânt, care acţionează liniştit, şi totuşi sigur, în transformarea şi dezvoltarea caracterului. Doar vocea în surdină a Duhului Sfânt al lui Dumnezeu este cea care are putere să schimbe inima.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...