Articolul precedentCel mai important
  Articolul următorAscultarea – roadă a credinței

  Isus, pâinea vieții

  Drept răspuns Isus le-a zis: ‘Adevărat, adevărat vă spun că Mă căutaţi nu pentru că aţi văzut semne, ci pentru că aţi mâncat din pâinile acelea şi v-ati săturat. Lucraţi nu pentru mâncarea pieritoare, ci pentru mâncarea care rămâne pentru viata veşnică şi pe care v-o va da Fiul omului.’ Ioan 6:26-27

  Paştele se apropia. Grupe de familii îşi făceau peregrinajul spre Ierusalim, prin Galileea. Isus şi ucenicii Săi sperau să se poată odihni, dar pelerinii, auzind că Isus era în preajmă, L-au căutat. În mila Sa, Isus a răspuns cererilor lor de vindecare şi i-a învăţat calea mântuirii.

  Toată ziua, mulţimea era atât de concentrată asupra mesajului şi activităţii lui Isus, încât au uitat de nevoia lor fizică de hrană. Şi Isus suferea de foame şi de oboseală la apropierea serii. Ucenicii erau îngrijoraţi de obţinerea unei hrane suficiente, ca să hrănească miile de oameni.

  Isus, în înţelepciunea Sa, avea un plan de a le suplini nevoile. Folosind prânzul unui băieţel, ce consta din cinci pâini de orz şi doi peşti. El a avut suficientă hrană, ca să-i hrănească pe cei 5.000 de oameni. Minunea ilustrează în mod clar grija Lui iubitoare pentru binele nostru şi dorinţa Sa de a ne mântui.

  Mulţi dintre ascultătorii Lui erau lacomi la mâncare, aşa cum sunt şi unii dintre noi astăzi. Isus ne conduce la înţelegerea unei căi mai simple de a ne hrăni, aşa cum s-a ilustrat în masa servită în acea seară. „Egoismul şi indulgenţa pentru gustul nefiresc au adus păcat şi mizerie în lume, pe de o parte din cauza excesului, şi pe de alta din cauza dorinţei” (Hristos, Lumina lumii, p. 296)

  S-ar putea să ajungi să suferi din cauza alegerii pe care o faci în privinţa hranei pentru satisfacerea unui apetit pervertit? Obezitatea şi boala rezultă deseori din aceasta.

  Dacă ai mânca mai simplu, şi apoi, în loc să stai multe ore în bucătărie pregătind o mare varietate de hrană bogată, sofisticată şi bogată în calorii, ai petrece acel timp cu Isus, adevărata Pâine a Vieţii, mă întreb ce diferenţă s-ar vedea atât în bunăstarea ta spirituală, cât şi în cea fizică.

  Isus Hristos ne arată o cale. Hrănindu-i pe cei 5.000 de oameni acolo, la poalele muntelui, El ne-a învăţat să ne îndreptăm gândurile de la ce vom mânca către El, care este izvorul susţinerii noastre zilnice şi calea spre mântuire.

  Doamne, fă ca gândurile mele să fie îndreptate spre obţinerea pâinii vieţii din partea Ta, şi nu spre satisfacerea apetitului meu fizic, pervertit.

  Bert Connell

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...