Articolul precedentCel mai important
  Articolul următorAscultarea – roadă a credinței

  Isus, pâinea vieții

  Drept răspuns Isus le-a zis: ‘Adevărat, adevărat vă spun că Mă căutaţi nu pentru că aţi văzut semne, ci pentru că aţi mâncat din pâinile acelea şi v-ati săturat. Lucraţi nu pentru mâncarea pieritoare, ci pentru mâncarea care rămâne pentru viata veşnică şi pe care v-o va da Fiul omului.’ Ioan 6:26-27

  Paştele se apropia. Grupe de familii îşi făceau peregrinajul spre Ierusalim, prin Galileea. Isus şi ucenicii Săi sperau să se poată odihni, dar pelerinii, auzind că Isus era în preajmă, L-au căutat. În mila Sa, Isus a răspuns cererilor lor de vindecare şi i-a învăţat calea mântuirii.

  Toată ziua, mulţimea era atât de concentrată asupra mesajului şi activităţii lui Isus, încât au uitat de nevoia lor fizică de hrană. Şi Isus suferea de foame şi de oboseală la apropierea serii. Ucenicii erau îngrijoraţi de obţinerea unei hrane suficiente, ca să hrănească miile de oameni.

  Isus, în înţelepciunea Sa, avea un plan de a le suplini nevoile. Folosind prânzul unui băieţel, ce consta din cinci pâini de orz şi doi peşti. El a avut suficientă hrană, ca să-i hrănească pe cei 5.000 de oameni. Minunea ilustrează în mod clar grija Lui iubitoare pentru binele nostru şi dorinţa Sa de a ne mântui.

  Mulţi dintre ascultătorii Lui erau lacomi la mâncare, aşa cum sunt şi unii dintre noi astăzi. Isus ne conduce la înţelegerea unei căi mai simple de a ne hrăni, aşa cum s-a ilustrat în masa servită în acea seară. „Egoismul şi indulgenţa pentru gustul nefiresc au adus păcat şi mizerie în lume, pe de o parte din cauza excesului, şi pe de alta din cauza dorinţei” (Hristos, Lumina lumii, p. 296)

  S-ar putea să ajungi să suferi din cauza alegerii pe care o faci în privinţa hranei pentru satisfacerea unui apetit pervertit? Obezitatea şi boala rezultă deseori din aceasta.

  Dacă ai mânca mai simplu, şi apoi, în loc să stai multe ore în bucătărie pregătind o mare varietate de hrană bogată, sofisticată şi bogată în calorii, ai petrece acel timp cu Isus, adevărata Pâine a Vieţii, mă întreb ce diferenţă s-ar vedea atât în bunăstarea ta spirituală, cât şi în cea fizică.

  Isus Hristos ne arată o cale. Hrănindu-i pe cei 5.000 de oameni acolo, la poalele muntelui, El ne-a învăţat să ne îndreptăm gândurile de la ce vom mânca către El, care este izvorul susţinerii noastre zilnice şi calea spre mântuire.

  Doamne, fă ca gândurile mele să fie îndreptate spre obţinerea pâinii vieţii din partea Ta, şi nu spre satisfacerea apetitului meu fizic, pervertit.

  Bert Connell

  Isus, pâinea vieții - 2017. Dacă ai mânca mai simplu, şi apoi, în loc să stai multe ore în bucătărie pregătind o mare varietate de hrană bogată, sofisticată şi bogată în calorii, ai petrece acel timp cu Isus, adevărata Pâine a Vieţii, mă întreb ce diferenţă s-ar vedea atât în bunăstarea ta spirituală, cât şi în cea fizică.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...