Articolul precedentToată legea într-o frază
  Articolul următorRoada pentru slava Sa

  Vindecând răni

  Dar te voi vindeca și îţi voi lega rănile, zice Domnul. Ieremia 30:17

  O rană este întreruperea continuităţii pielii, de obicei din cauza unei răniri sau unei intervenţii chirurgicale. Dar, dacă sunt corect tratate, ne aşteptăm ca rănile noastre să se vindece.

  Totuşi, uneori, ceva va bloca procesul natural de vindecare. Poate că v-a intrat o aşchie sau un ciob de sticlă în piele. La început, nu a fost chiar aşa de neplăcut. Dar, în loc să se vindece într-o zi sau două, rana s-a infectat, s-a înroşit şi a devenit dureroasă. Problema a fost cauzată de corpul străin intrat în piele.

  Cancerul, distrugerea sistemului autoimun prin SIDA, sau o circulaţie săracă pot, de asemenea, să oprească vindecarea.

  Uneori, este nevoie de măsuri medicale radicale, pentru a face faţă acestor bariere în procesul de vindecare. Dacă nu le îndepărtăm, pielea nu va funcţiona niciodată aşa cum ar trebui, pentru ca vindecarea să aibă loc. Nu va putea niciodată să acţioneze în prima linie de apărare împotriva infecţiei.

  Aşa cum pielea noastră trebuie să fie nevătămată pentru a funcţiona, la fel trebuie să fim şi noi, dacă vrem să atingem potenţialul nostru creştin, deplin. Din nefericire, în mod ascuns şi deseori neobservat, infecţiile ne afectează viaţa spirituală. Suntem infectaţi de obiceiuri distructive, impregnaţi cu idoli pe care îi considerăm mai valoroşi decât orice altceva, umpluţi cu sentimente rănite, maligne, sau suferim fie de un respect de sine scăzut, fie de atot-suficienţă – toate acestea oprindu-ne să fim creştini sănătoşi. Doar sub îndrumarea spirituală a Duhului Sfânt putem identifica şi trata aceste arii problemă.

  Chiar când are loc vindecarea, în urmă pot rămâne cicatrice care să ne reamintească de rană. Unele sunt abia observabile; altele urâte şi evidente. Ele pot deveni însă simboluri fie pentru recunoştinţă, fie pentru vinovăţie. Din moment ce vom avea aceste cicatrice până când Isus va reveni şi ne va reînnoi complet, acum avem nevoie de ajutorul Duhului Sfânt, ca să luăm o atitudine potrivită faţă de ele. Trebuie să-I dăm voie Maestrului Medic să direcţioneze procesul nostru de vindecare.

  Interesant, în cer, doar Isus va mai avea cicatrice – cicatricele mele şi ale dumneavoastră, de pe Calvar!

  Când priveşti la o anumita cicatrice de pe corpul tău, ce îţi aminteşti?

  Ce îţi va aminti în întreaga veşnicie privind la cicatricele lui Isus?

  De ce să nu-I mulţumeşti pentru aceste cicatrice?

  Dale Marcotte & Don & Lynn Nicolay

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...