Plecând în călătoria vieții tale

  Cei ce cunosc Numele Tău se încred în Tine, căci Tu nu părăseşti pe cei ce Te caută, Doamne! Psalmul 9:10

  Eram gata pentru călătoria noastră, de 15 km, în canionul din Utah. În câteva minute, ghidul nostru, Navajo, şi cei zece cai trebuia să sosească, ca să începem „călătoria vieţii noastre” spre Podul Curcubeului.

  Cei mai slabi de înger trebuia să meargă cu barca, să facă o plimbare scurtă şi să privească acel glorios arc din nisip şi piatră. Iar noi trebuia să o luăm pe uscat – călărind şi dormind în corturi, făcând totul cum e corect. Numai după ce am văzut doar trei din cei zece cai pe care îi ceruserăm şi l-am cunoscut pe ghidul nostru de 81 de ani, am început să ne îngrijorăm puţin. Din nefericire, călătoria noastră coincidea cu primul sfârşit de săptămână din sezonul de vânătoare. Altcineva ne suflase toţi caii care puteau străbate traseul şi pe ghidul nostru iniţial. Călătoria pe jos şi călare a început.

  În timp ce coboram de pe Piaute Mesa spre canioane, ne minunam de frumuseţea stâncii roşii, de canioanele înguste şi bântuite de vânturi şi aveam un sentiment de singurătate. A fost o experienţă extraordinară. Din când în când, întrebam cât mai aveam de mers, dar nu primeam nici un răspuns din partea ghidului nostru. Din fericire, unul dintre membrii grupului nostru vorbea puţină Navajo. Se părea că ghidul nostru nu vorbea engleza. Nu conta, căci oricum era aproape surd şi, pe lângă aceasta, nu mai fusese niciodată la Podul Curcubeului.

  La întoarcere, am parcurs 75 de km, ne-a plouat şi ne-a nins, iar hrana ne-a fost furată de câinii prietenoşi cu care am început călătoria Ce călătorie!

  Când îmi amintesc de călătoria noastră, mă gândesc la cea a copiilor lui Dumnezeu, de astăzi. Noi ştim destinaţia, dar ce se află înainte? Ce vom face pentru haine, adăpost şi hrană? Avem cu noi pe Ghidul nostru, dar putem să ne încredem în El că ne va duce acolo? Cât va dura? Unde suntem?

  Isus ne spune să avem încredere în El. Putem. El ne aude, a mai fost acolo şi va avea grijă de noi.

  Când nu ştii încotro te conduce viaţa, „Increde-te în Domnul şi fă binele; locuieşte în ţară şi umblă în credincioşie. Domnul să-ţi fie desfătarea şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima.” (Psalmul 37:3.4).

  Christine Neish

  Plecând în călătoria vieții tale - 2017. „Încrede-te în Domnul şi fă binele; locuieşte în ţară şi umblă în credincioşie. Domnul să-ţi fie desfătarea şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima.” (Psalmul 37:3.4)
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...