Prins în capcană

Ea va naşte un Fiu şi-i vei pune Numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale. Matei 1:21

Cu mulţi ani în urmă, în timpul verii, eu şi fraţii mei construiam o casă pentru părinţii noştri şi am săpat o groapă adâncă pentru o cisternă septică. Din nefericire, groapa s-a surpat şi m-a îngropat până la umeri. Nu puteam să fac nimic, ca să mă eliberez. Am avut un teribil sentiment de neajutorare. Eram total dependent de ajutorul fraţilor mei, ca să ies din capcană. După puţină discuţie şi glume, au început să mă elibereze.

În mod spiritual, suntem cu toţii prinşi în capcana păcatului, care face parte atât de adânc din natura noastră. Suntem la fel de neajutoraţi de a face ceva ca să ne eliberăm de soarta noastră, şi de aceea avem nevoie de asistenţă din afară – de un Mântuitor.

Dacă avem cu toţii un Mântuitor, de ce rămânem atât de adesea în capcana păcatului? S-ar putea să fie din cauză că noi credem că Mântuitorul nostru ne va salva în păcatele noastre şi nu de păcatele noastre?

În timp ce eram îngropat până la umeri, ce satisfacţie aş fi avut, dacă i-aş fi auzit pe fraţii mei spunându-mi că le părea rău de condiţia mea, dar că nu mă puteau scoate afară? Cum m-aş fi simţit, dacă mi-ar fi spus că îmi vor aduce hrană şi băutură şi mă vor face cât de cât confortabil, dar va trebui să rămân în capcana nisipului?

La fel de absurd este să credem că Mântuitorul nostru ne va lăsa prinşi în capcana păcatelor noastre. El ne va salva. El este un eliberator puternic. „Idealul lui Dumnezeu pentru copiii Săi este mai înalt decât cel mai înalt gând omenesc. ’Fiţi dar desăvârşiţi, după cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit’. Porunca este o făgăduinţă. Planul de mântuire are în vedere completa noastră eliberare din puterea lui Satana.” (Hhstos, Lumina lumii, p. 247).

Cât de mare este Dumnezeul tău astăzi? Poate El să învingă păcatul din viaţa ta?

Doamne, Îţi mulţumesc că nu m-ai lăsat în capcana păcatului şi că ai făcut o cale pentru mine, ca să pot trăi o viaţă mai deplină. Amin!

David Beardsley

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor