Articolul precedentMedicul leproşilor
  Articolul următorAscultarea, ținta finală a luptei

  Prins în capcană

  Ea va naşte un Fiu şi-i vei pune Numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale. Matei 1:21

  Cu mulţi ani în urmă, în timpul verii, eu şi fraţii mei construiam o casă pentru părinţii noştri şi am săpat o groapă adâncă pentru o cisternă septică. Din nefericire, groapa s-a surpat şi m-a îngropat până la umeri. Nu puteam să fac nimic, ca să mă eliberez. Am avut un teribil sentiment de neajutorare. Eram total dependent de ajutorul fraţilor mei, ca să ies din capcană. După puţină discuţie şi glume, au început să mă elibereze.

  În mod spiritual, suntem cu toţii prinşi în capcana păcatului, care face parte atât de adânc din natura noastră. Suntem la fel de neajutoraţi de a face ceva ca să ne eliberăm de soarta noastră, şi de aceea avem nevoie de asistenţă din afară – de un Mântuitor.

  Dacă avem cu toţii un Mântuitor, de ce rămânem atât de adesea în capcana păcatului? S-ar putea să fie din cauză că noi credem că Mântuitorul nostru ne va salva în păcatele noastre şi nu de păcatele noastre?

  În timp ce eram îngropat până la umeri, ce satisfacţie aş fi avut, dacă i-aş fi auzit pe fraţii mei spunându-mi că le părea rău de condiţia mea, dar că nu mă puteau scoate afară? Cum m-aş fi simţit, dacă mi-ar fi spus că îmi vor aduce hrană şi băutură şi mă vor face cât de cât confortabil, dar va trebui să rămân în capcana nisipului?

  La fel de absurd este să credem că Mântuitorul nostru ne va lăsa prinşi în capcana păcatelor noastre. El ne va salva. El este un eliberator puternic. „Idealul lui Dumnezeu pentru copiii Săi este mai înalt decât cel mai înalt gând omenesc. ’Fiţi dar desăvârşiţi, după cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit’. Porunca este o făgăduinţă. Planul de mântuire are în vedere completa noastră eliberare din puterea lui Satana.” (Hhstos, Lumina lumii, p. 247).

  Cât de mare este Dumnezeul tău astăzi? Poate El să învingă păcatul din viaţa ta?

  Doamne, Îţi mulţumesc că nu m-ai lăsat în capcana păcatului şi că ai făcut o cale pentru mine, ca să pot trăi o viaţă mai deplină. Amin!

  David Beardsley

  Prins în capcană - 2017. Idealul lui Dumnezeu pentru copiii Săi este mai înalt decât cel mai înalt gând omenesc. ’Fiţi dar desăvârşiţi, după cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit’. Porunca este o făgăduinţă. Planul de mântuire are în vedere completa noastră eliberare din puterea lui Satana.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...