Un tăciune scos din foc

  Domnul a zis Satanei: ’Domnul să te mustre, Satano! Domnul să te mustre, El care a ales Ierusalimul! Nu este el, Iosua, un tăciune scos din foc?’ Zaharia 3:2

  Eram clar un „tăciune scos din foc”. Deşi fusesem născut într-o familie foarte religioasă, am devenit dependent de droguri, după ce am împlinit 20 de ani. Heroina, cocaina, şi marijuana erau dumnezeii mei. Poliţia m-a arestat de mai mult de 40 de ori, în zona Denver, între 1966 şi 1984, din cauza unor acuzaţii variate, legate de droguri, şi am sfârşit în închisoare. Mi-am pierdut familia, casa şi slujba, ca urmare a obiceiului meu de a consuma droguri timp de 20 de ani.

  Apoi, în 1985, mi-am dat seama că aveam nevoie de ajutor. Dumnezeu spune: „Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi găsi; bateţi şi vi se va deschide” (Matei 7:7). Când mi-am îndreptat viaţa către El, am găsit chiar mai mult decât visasem sau sperasem să găsesc vreodată.

  Într-un Sabat, la adunare, am întâlnit-o pe Freddie, am cerut-o în căsătorie în ziua următoare, şi trei luni mai târziu eram căsătoriţi. După Domnul, ea a fost inspiraţia mea, tovarăşul meu permanent şi colega sufletului meu.

  În timpul luptei mele de 20 de ani, nu am avut pe nimeni care să mă ajute să scap de droguri. De fiecare dată când încercam să mă păstrez curat câteva zile, se întâmpla ceva, cineva mă ispitea şi ajungeam din nou acolo de unde plecasem – sau chiar mai rău!

  Eram zidar de meserie. Dar după ce ne-am căsătorit, eu şi Freddie am început să ne gândim să oferim oamenilor ceva mai mult decât ziduri de cărămidă. Doream să dăm altora ajutorul de care aveau nevoie, ca să scape de lucrurile de care erau dependenţi şi să prevenim cât mai mulţi tineri să experimenteze „focul”. Şi astfel, curând după căsătorie, ne-am mutat din Denver în Grand Terrace, California, şi, printr-o serie de miracole, am început un Program de alternativă pentru droguri. Împreună ne-am dedicat vieţile ca să ajutăm la scoaterea altor „tăciuni” din focul dependenţei de droguri. Am făcut un angajament pentru o viaţă întreagă. Nu există pensionare.

  Povestesc experienţa mea pentru a aduce speranţă. Oricare ar fi lucrul de care eşti dependent, Dumnezeu este răspunsul. El te poate scoate din foc, căci El „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi” (Efeseni 3:20).

  Priveşte la Isus. El este răspunsul vieţii… şi sursa libertăţii!

  Cliff Harris, inspirat de Freddie

  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...