Un tăciune scos din foc

Domnul a zis Satanei: ’Domnul să te mustre, Satano! Domnul să te mustre, El care a ales Ierusalimul! Nu este el, Iosua, un tăciune scos din foc?’ Zaharia 3:2

Eram clar un „tăciune scos din foc”. Deşi fusesem născut într-o familie foarte religioasă, am devenit dependent de droguri, după ce am împlinit 20 de ani. Heroina, cocaina, şi marijuana erau dumnezeii mei. Poliţia m-a arestat de mai mult de 40 de ori, în zona Denver, între 1966 şi 1984, din cauza unor acuzaţii variate, legate de droguri, şi am sfârşit în închisoare. Mi-am pierdut familia, casa şi slujba, ca urmare a obiceiului meu de a consuma droguri timp de 20 de ani.

Apoi, în 1985, mi-am dat seama că aveam nevoie de ajutor. Dumnezeu spune: „Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi găsi; bateţi şi vi se va deschide” (Matei 7:7). Când mi-am îndreptat viaţa către El, am găsit chiar mai mult decât visasem sau sperasem să găsesc vreodată.

Într-un Sabat, la adunare, am întâlnit-o pe Freddie, am cerut-o în căsătorie în ziua următoare, şi trei luni mai târziu eram căsătoriţi. După Domnul, ea a fost inspiraţia mea, tovarăşul meu permanent şi colega sufletului meu.

În timpul luptei mele de 20 de ani, nu am avut pe nimeni care să mă ajute să scap de droguri. De fiecare dată când încercam să mă păstrez curat câteva zile, se întâmpla ceva, cineva mă ispitea şi ajungeam din nou acolo de unde plecasem – sau chiar mai rău!

Eram zidar de meserie. Dar după ce ne-am căsătorit, eu şi Freddie am început să ne gândim să oferim oamenilor ceva mai mult decât ziduri de cărămidă. Doream să dăm altora ajutorul de care aveau nevoie, ca să scape de lucrurile de care erau dependenţi şi să prevenim cât mai mulţi tineri să experimenteze „focul”. Şi astfel, curând după căsătorie, ne-am mutat din Denver în Grand Terrace, California, şi, printr-o serie de miracole, am început un Program de alternativă pentru droguri. Împreună ne-am dedicat vieţile ca să ajutăm la scoaterea altor „tăciuni” din focul dependenţei de droguri. Am făcut un angajament pentru o viaţă întreagă. Nu există pensionare.

Povestesc experienţa mea pentru a aduce speranţă. Oricare ar fi lucrul de care eşti dependent, Dumnezeu este răspunsul. El te poate scoate din foc, căci El „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi” (Efeseni 3:20).

Priveşte la Isus. El este răspunsul vieţii… şi sursa libertăţii!

Cliff Harris, inspirat de Freddie

Jan Kuzma
Jan Kuzma
Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video