Articolul precedentÎmi place
  Articolul următorMântuirea și voința

  Douăzeci și una de zile pentru un obicei

  Ascultaţi glasul Meu şi Eu voi fi Dumnezeul vostru, iar voi veţi fi poporul Meu; umblaţi pe toate căile pe care vi le-am poruncit, ca să fiţi fericiţi. Ieremia 7:23

  Toată ascultarea adevărată vine din inimă… Şi dacă consimţim. El Se va identifica atât de mult cu gândurile şi scopurile noastre, va modela atât de mult inimile şi minţile noastre în conformitate cu voinţa Lui, încât, ascultându-L pe El, nu vom face decât să ascultăm de propriile noastre impulsuri. Voinţa, purificată şi sfinţită, îşi va găsi cea mai mare plăcere în slujirea Lui. Când Îl cunoaştem pe Dumnezeu, aşa cum este privilegiul nostru să-L cunoaştem, viaţa noastră va fi o viaţă de continuă ascultare. Printr-o apreciere a caracterului lui Hristos, prin comuniune cu Dumnezeu, păcatul va deveni îngrozitor pentru noi” (Hristos, Lumina lumii, p. 558).

  Acesta este un citat destul de puternic. Deseori mă întrebam cum ar putea deveni adevărat. Apoi, am început să studiez creierul şi modul în care funcţionează. Repetarea face ca mici butoni să se formeze la capătul unui axon al unei celule nervoase. Se măreşte şi se multiplică prin repetare şi astfel se stabileşte un obicei.

  Dr. William Sadler, psihiatru, spune că obiceiurile noastre stabilite fac adevărate cărări în sistemul nervos. Repetarea frecventă a aceluiaşi gând, sentiment sau acţiune creează o cărare mai puternică şi permanentă, aşa cum mersul repetat prin acelaşi loc din gazon va lăsa o cărare bine conturată.

  Din moment ce repetarea frecventă a gândurilor, sentimentelor şi faptelor modelează creierul nostru, dacă alegerile noastre sunt bazate pe Scriptură şi pe privirea la Isus şi dacă sunt întărite de puterea Duhului Sfânt, atunci efectul va fi pe termen lung!

  Nu e nici o diferenţă dacă încerci să formezi un bun obicei de sănătate, cum ar fi să-ţi cureţi dinţii, să mănânci mâncare hrănitoare sau să exersezi fizic, zilnic, sau un bun obicei de inimă, cum ar fi să petreci timp cu Isus sau să cultivi relaţii iubitoare cu familia ta – poţi face asta în 21 de zile! Butonii pe care îi formezi prin repetare vor fi destul de mari şi numeroşi doar în trei săptămâni pentru stabilirea obiceiului.

  Aşa că ai curaj! Poţi fi ascultător şi voinţa Lui poate deveni a ta, unindu-se cu a ta, ca să te transforme.

  Îți mulţumesc. Doamne, că ai creat creierul meu cu capacitatea de a forma căi ale gândirii, sentimentului şi acţiunii, care să se conformeze voinţei Tale şi scopului meu în viaţă.

  Kay Collins

  Douăzeci și una de zile pentru un obicei - 2017. Din moment ce repetarea frecventă a gândurilor, sentimentelor şi faptelor modelează creierul nostru, dacă alegerile noastre sunt bazate pe Scriptură şi pe privirea la Isus şi dacă sunt întărite de puterea Duhului Sfânt, atunci efectul va fi pe termen lung!
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...