Articolul precedentUnde mergi?
  Articolul următorCum să ne folosim voința

  Euforia alergătorului

  „O inimă veselă este un bun leac, dar un duh mâhnit usucă oasele.” Proverbe 17:22

  Sentimentul de fericire este cu siguranţă ceva pentru care ne luptăm şi merită să-l obţinem. Din nefericire, unii oameni se folosesc de droguri periculoase, ca să determine euforia. Cu mult timp în urmă am descoperit că o alergare bună, de o jumătate de oră, are aceleaşi rezultate, însă cu mult mai puţin risc.

  Fenomenul este cunoscut şi sub denumirea de „euforia alergătorului”, şi cei mai mulţi alergători o simt după 30-40 de minute de alergare. Pentru unii este nevoie de mai mult timp, la alţii se instalează mai repede. Senzaţia este dată de un narcotic natural, produs de organism, numit endorfină beta. După o perioadă de activitate aerobică, susţinută, corpul eliberează această substanţă chimică în sânge, iar aceasta acţionează ca analgezic şi produce bună dispoziţie. Pe alergător, sentimentul de înviorare îl face să simtă că ar putea alerga continuu. Unii alergători numesc aceasta „a prinde al doilea vânt”.

  Deseori, şi eu ajung la această „euforie a, alergătorului” în timp ce alerg, şi aceasta îmi dă energie din punct de vedere fizic şi mintal. De fapt, este cea mai creativă perioadă a mea. Îmi dau seama că cele mai inspirate gânduri şi idei îmi vin în timp ce fac exerciţiu fizic. Ori de câte ori sunt confuz, descurajat sau doar am nevoie de reîmprospătare, pur şi simplu încep să alerg. Ideile îmi vin în minte atât de repede, încât am nevoie de o secretară care să meargă pe bicicletă alături de mine, ca să le scrie pe toate. De ce sunt atât de creativ în timp ce alerg şi nu în timp ce stau la birou? Cred că aceasta se datorează calităţilor energizante ale mişcării şi acestor minunate beta-endorfine.

  De fapt, cunosc un psihiatru care foloseşte mai degrabă pista de alergare decât canapeaua din biroul lui, pe care-şi consultă pacienţii. În loc să îi lase să se aşeze sau să se întindă, în timp ce îşi revarsă necazurile, el îi invită la o alergare, timp în care ei vorbesc. „Te uimeşte cât de mulţi pacienţi se simt grozav după consultaţie”, mi-a spus el. „Adevărul este că cele mai multe probleme pot fi rezolvate cu o alergare bună.”

  Solomon ne spune că o inimă veselă este ca un leac. Ceea ce psihologii descoperă acum este faptul că organismul este deja echipat cu medicamentul care produce o inimă veselă – endorfinele. Aşa că oricui vă invită să vă îmbunătăţiţi dispoziţia, spuneţi-i: „Bună idee” şi invitaţi-i la o alergare de 7 km.

  Ce poţi face ca să experimentezi „euforia” naturală a lui Dumnezeu când te simţi abătut?

  Larry Richardson

  Euforia alergătorului - 2017. Solomon ne spune că o inimă veselă este ca un leac. Ceea ce psihologii descoperă acum este faptul că organismul este deja echipat cu medicamentul care produce o inimă veselă - endorfinele. Aşa că oricui vă invită să vă îmbunătăţiţi dispoziţia, spuneţi-i: „Bună idee” şi invitaţi-i la o alergare de 7 km.
  Jan Kuzma
  Pășește către o viață abundentă, cu un nivel optim al sănătății fizice și spirituale, alături de Jan Kuzma și alții, în cartea „Dacă vrei să trăiești”, apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Ioan – râul vieții și pomul vieții

  Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

  Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

  Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

  Ioan – pământ transfigurat

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...